20 Οκτωβρίου 2018

Φιλοσοφική Αθήνας | ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Στις 19/10 φασίστες της ναζιστικής ομάδας «Ε.Σ.Α» μπήκαν στην φιλοσοφική σχολή, την έβαψαν με ναζιστικά και εθνικιστικά σύμβολα και πέταξαν τρικάκια στέλνοντας παράλληλα απειλές έξω από στέκια πολιτικών δυνάμεων. Μπήκαν τα ξημερώματα που ήταν άδεια η σχολή όπως κινούνται πάντοτε. Μακριά και έξω από τον κόσμο, μέσα στο σκοτάδι προσπαθούν να σπείρουν και το μίσος, τον ρατσισμό και τον σοβινισμό.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται και δένει με ένα συνολικότερο κλίμα που εκφράζεται με την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και τροφοδοτείται συνολικά από το σύστημα. Είδαμε μια πλευρά αυτής της πολιτικής τις προηγούμενες μέρες στην φιλοσοφική σχολή. Να θυμίσουμε πως όλοι οι παράγοντες του συστήματος είχαν επιδοθεί σε ένα αντιδραστικό παραλήρημα ενάντια στο Άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με αφορμή το στέκι του «Ρουβίκωνα». Την ίδια στιγμή ήταν οι ίδιοι αυτοί παράγοντες που ξαφνικά «ευαισθητοποιήθηκαν» και «καταδίκασαν» την δράση των φασιστών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως κοσμητεία, πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητές είναι συνυπεύθυνοι αφού όχι μόνο προωθούν την επίθεση στα φοιτητικά δικαιώματα αλλά όλες τις προηγούμενες μέρες έστρωσαν πρόσφορο έδαφος για να «παρέμβουν» οι φασίστες. Ενδεικτικό αυτού είναι το lock out της σχολής την μέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ αλλά και το ότι λίγες ώρες αργότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε ποινική έρευνα στον χώρο της σχολής για να διαφυλάξει την «ακαδημαϊκή της λειτουργιά» αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τι πραγματικά φοβούνται και χτυπάνε: Το λαϊκό άσυλο, τους αγώνες και την οργάνωση των φοιτητών.

Αυτή είναι η πολιτική που δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών. Η πολιτική ενός συστήματος που γεννάει φτωχιά, πολέμους και εξαθλίωση. Και αυτό ακριβώς υπηρετούν οι φασίστες όσες φορές και να αυτοαποκαλούνται «αντισυστημικοί». Είναι τα μεγαλύτερα τσιράκια του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και η πιο μαύρη εφεδρεία του συστήματος.

Είναι ανάγκη σε αυτό το κλίμα να πάει κόντρα και να παλέψει η νεολαία. Να βγει στο προσκήνιο των αγώνων και να βρει ξανά την διέξοδο της συλλογικής δράσης. Μόνο έτσι μπορεί να δοθεί μια συνολική απάντηση απέναντι στον φασισμό και την πολιτική του συστήματος που τον εκτρέφει. Γιατί μόνο όταν λαός και νεολαία γίναν πρωταγωνιστές της ιστορίας κατάφεραν να τσακίσουν τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

• ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

• ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

• ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: