17 Νοεμβρίου 2018

ΑΘΗΝΑ | ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2018

Στην Αθήνα σήμερα έγιναν τρεις πορείες με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μια όπου προηγούνταν φοιτητικά μπλοκ και μετά τα μπλοκ όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της Αναρχοαυτονομίας, μία του ΚΚΕ και κάπου προς το τέλος  και σε απόσταση ακολουθούσε το ανεμικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη πορεία, στην οποία συμμετείχε και η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ξεκίνησε σχετικά μαζική και μαχητική λίγο πριν τις 5 από τη Σταδίου. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, πέρα από τα επετειακά και τα ιδιαίτερα της κάθε δύναμης, αφορούσαν τις επεμβάσεις των αμερικάνων στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο και την Συρία, κατά της εμπλοκής της χώρας σε αυτές, κατά του ΝΑΤΟ και των αμερικάνικων βάσεων. Ακούστηκαν παράλληλα και αντιφασιστικά συνθήματα, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όπως και συνθήματα κατά της συνεχιζόμενης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η πορεία του ΚΚΕ, αρκετά μεγαλύτερη, διπλάσια σχεδόν από την πρώτη, κινήθηκε και αυτή στα πλαίσια της καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του ΝΑΤΟ, των βάσεων, της εμπλοκής της χώρας στις επεμβάσεις και την επίθεση στο λαό.

Πίσω από το ΚΚΕ και σε αρκετή απόσταση ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με λίγο κόσμο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ούτε από τα μπλοκ της ΛΑΕ, που συμμετείχε στην πρώτη πορεία, ούτε από τα μπλοκ του ΚΚΕ ακούστηκαν συνθήματα διεκδίκησης των 12 μιλίων και των ΑΟΖ κι ας εντάσσονται στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του ...λαού μας! Από τα μπλοκ δε του ΣΕΚ ακούστηκαν αρκετά συνθήματα ενάντια στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες -κάτι που σχολιάστηκε με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση από πολύ κόσμο- καθώς και τα γνωστά περί ανοιχτών συνόρων για να φύγουν οι πρόσφυγες.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνθηματολογία του κυμαίνονταν μεταξύ της κατάργησης των μνημονίων και της ακροδεξιάς για να καταλήξουν αυτοί οι σφουγγοκωλάριοι του συστήματος και των ιμπεριαλιστών, αυτοί που ξεφτίλισαν κάθε έννοια της Αριστεράς και πρόσφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες για την απαξίωσή της στα μάτια πολύ κόσμου να φωνάζουν ότι οι κομμουνιστές δεν λύγισαν στα ξερονήσια! Λες και το κόμμα τους και η κυβέρνησή τους έχει καμιά σχέση με τους κομμουνιστές και τους αγώνες που αυτοί έδωσαν!

Στο αρκετά καλό από άποψη μαζικότητας μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας συμμετείχαν με τα πανό τους το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καθώς και οι σύντροφοι του TKP/ML. Με συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της εξάρτησης, κατά του φασισμού και του εθνικισμού, υπέρ της φιλίας και της κοινής πάλης των λαών αλλά και κατά της συνεχιζόμενης επίθεσης κάλεσε το λαό κόντρα σε κοινοβουλευτικές και ...εθνικές αυταπάτες να πάρει την υπόθεση της ανεξαρτησίας και της ζωής του στα χέρια του.

Όσο για την μαζικότητα, συνολικά και επιμέρους, θα λέγαμε ότι και πάλι ήταν πολύ πίσω από την αναγκαιότητα της εποχής μας.

Προς το τέλος των πορειών ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ξεκίνησε το καθιερωμένο σώου τύπου "κλέφτες και αστυνόμοι" για να έχουν τα κανάλια να μεταδίδουν εικόνες ...εικονικών μαχών αντικαθιστώντας τα καθημερινά βαρετά ριάλιτι τύπου Nomads και Πάμε Πακέτο.



Created with flickr slideshow.



5 σχόλια:

Unknown είπε...

Εγινε στοχευμενη απρόκλητη επίθεση της στυνομιας στο μπλοκ της αναρχικης ομοσπονδιας. Κρατικη τρομοκρατία εναντιον των αναρχικών διαδηλωτών χωρίς το παραμικρο προσχημα.

Unknown είπε...

Τις τελευταίες βραδινες ώρες της 17ης /11/2018 , τα μμε διαδίδουν ψέμματα για τα γεγονότα στην διαδήλωση του πολυτεχνείου. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν "επεισόδια" στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Χωρις κανενα προσχημα οι μπατσοι χτύπησαν με μίσος τους αναρχικους διαδηλωτες στη λεωφορο αλεξανδρας..Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα μπλοκ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην πιστέψουμε αυτά που λέει ο σχολιαστής γιατί άλλωστε έχει ξαναγίνει και άλλες χρονιές αυτό που περιγράφει. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο χτυπήθηκαν διαδηλωτές στην Αλεξάνδρας, είτε "χύμα" ήταν αποχωρώντας από την πορεία είτε ήταν συγκροτημένα μπλοκ κι άλλες χρονιές, το έχουμε γράψει και καταγγείλει και από εδώ.

Από εκεί και πέρα όμως όλη αυτή η ιστορία που συντελείται στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο επιβεβαιώνει πλήρως την άποψή μας για τον τρόπο που κινείται η Αναρχία.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό στην Αλεξάνδρας είναι τελείως αποκομμένο από το γαϊτανάκι των Εξαρχείων. Έγινε επίθεση στο μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας την ώρα που τα μέλη της μάζευαν τα πανό και διαλύονταν στο μετρό Αμπελοκήπων. Έπεσε πολύ ξύλο και γενικότερα θύμισε καταστολή τύπου ΝΔ. Όπως κι έπειτα στα Εξάρχεια βγήκαν παγανιά οι αύρες (made in Israel!) που είχαν να βγουν από το μακρινό 2014 και ακούστηκε και για ρίψη πλαστικών σφαιρών (με επιφύλαξη). Σαφής εικόνα νόμου και τάξης που θέλει να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών προφανώς.
Απο κει και πέρα υπήρχε μαζικότητα σε όλα τα μπλοκ. Και κάπου εκεί θα με βασανίζει πάντα αυτό το ερώτημα που με βασανίζει κάθε 17/11 και κάθε 6/12: "που είναι όλοι αυτοί στις υπόλοιπες πορείες (απεργίες/αντιπολεμικές/αντιφασιστικές κλπ);". Μόνο για δύο επετείους ζει το εγχώριο κίνημα; (το όποιο κίνημα τέλος πάντων) και αυτό ισχύει για όλους τους χώρους...
Υ.γ.: Νομίζω ότι με το να αναφέρεται ως "αναρχία" μία χούφτα απολιτίκ γηπεδικών μπάχαλων δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων. Θα μου πείτε (κι έχετε δίκιο), μα την αναρχία επικαλούνται. Εντάξει και οι ΣΥΡΙΖΑιοι επικαλούνται τον Κομμουνισμό και οι Χρυσαυγίτες τον πατριωτισμό. Δεν σημαίνει ότι είναι.
Νίκος

Unknown είπε...

Οι αντιγειτονιές , όπως άλλωστε και καθε ιστοσελίδα του λαϊκού κινήματος οφείλει να καταγγείλλει τη βίαιη αστυνομική επιθεση εναντίον των αναρχικών διαδηλωτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η επίθεση αυτή έγινε εντελώς απροσχημάτιστα. Απαιτείται ΑΜΕΣΗ και χωρις ταλαντευσεις καταγγελλία της αστυνομικής επίθεσης. Μην μπερδευεστε με τα γεγονοτα στα εξαρχεια. Μη παθαινετε σύγχυση. Οι μπατσοι επιτεθηκαν με λυσσα και απροκλητα σε διαδηλωτες την ωρα που κατεβαιναν να μπουν στο μετρό. Οφείλετε να τους καταγγείλετε
( Γ. Ναβης)... https://www.facebook.com/profile.php?id=100003034727677