18 Νοεμβρίου 2018

ΙΝΔΙΑ | Διαδικτυακή λογοκρισία - αποκλεισμός της ιστοσελίδας BANNEDTHOUGHT.NET

Να καταγγείλουμε την επιχείρηση στοχοποίησης και λογοκρισίας της ιστοσελίδας www.bannedthought.net από την ινδική κυβέρνηση!


Με επιστολή της (δείτε τη στο τέλος της ανάρτησης και ολόκληρη εδώ: http://www.bannedthought.net/IndiaBanningBT.htm) στις 11 Νοεμβρίου 2018 στην ιστοσελίδα www.bannedthought.net η ειδική υπηρεσία ασφάλειας του Διαδικτύου που ανήκει στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της ινδικής κυβέρνησης, την ενημέρωσε πως στις 14 Νοεμβρίου στο Νέο Δελχί θα εξετάζονταν η πρόταση για το συνολικό αποκλεισμό της στην Ινδία ή για το μέρος των δημοσιεύσεων της που αφοράν την χώρα, όπως χαρακτηριστικά γράφεται. Καλεί μάλιστα τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, εντελώς προσχηματικά, να βρίσκονται σε δύο ημέρες στην Ινδία για να παραστούν στην εξέταση για να προβάλουν τις αντιρρήσεις τους! Στο συνημμένο κείμενο που συνοδεύει την επιστολή δίνονται οι διευθύνσεις ντοκουμέντων του Κ.Κ Ινδίας (Μαοϊκού) που είναι αναρτημένα και πρόκειται να αποκλειστούν με την κατηγορία πως διεξάγουν Ναξαλίτικη και αντιπατριωτική προπαγάνδα. Στην ιστοσελίδα από το 2007 δημοσιεύονται τακτικά και είναι αρχειοθετημένα σε ειδική ενότητα όλα τα επίσημα ντοκουμέντα, ανακοινώσεις και άλλα υλικά του Κ.Κ Ινδίας (Μαοϊκού), το οποίο βρίσκεται εκτός νόμου στην Ινδία, το καθεστώς το θεωρεί “τρομοκρατική” οργάνωση και έχει απαγορεύσει κάθε ηλεκτρονικό μέσο διάδοσης των απόψεων του.

Η στοχοποίηση της ιστοσελίδας www.bannedthought.net, αποτελεί μέρος μιας επιθετικής πολιτικής της αντιδραστικής κυβέρνησης Μόντι, ενάντια στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στο ναξαλίτικο επαναστατικό κίνημα. Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης αποκαλύπτει στην διεθνή κοινή γνώμη την βάρβαρη πολιτική των ινδικών δυνάμεων καταστολής, τις αυθαίρετες συλλήψεις και τις δικαστικές σκευωρίες ενάντια σε αγωνιστές της επαναστατικής αριστεράς και τις μαζικές δολοφονίες φτωχών αγροτών και φυλών που διεξάγονται στην ύπαιθρο και τα δάση της ινδικής ενδοχώρας. Αυτό ενοχλεί την ινδική ελίτ και ιδιαίτερα τις φασιστικές ινδουιστικές δυνάμεις που κυβερνούν αυτήν την περίοδο, γιατί στραπατσάρει την εικόνας της Ινδίας ως της μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα www.bannedthought.net, κάνει μια σημαντική δουλειά εδώ και χρόνια συγκέντρωσης και αρχειοθέτησης υλικών και ντοκουμέντων από επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις στον κόσμο τόσο στις ημέρες μας όσο και αναρτώντας χρήσιμα υλικά παλιότερων περιόδων. Στην ανακοίνωση της ζητά να τις υποδειχθούν αν υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες λογοκρισίας των ινδικών αρχών σε δικτυακούς τόπους και φυσικά δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην καταστολή των προοδευτικών ιδεών. Η επίθεση λογοκρισίας και η στοχοποίηση εκ μέρους της ινδικής κυβέρνησης πρέπει να καταγγελθεί από το κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και από κάθε συλλογικότητα και άνθρωπο που υπερασπίζονται το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησής των επαναστατικών κομμουνιστικών ιδεών! Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη όπως και το κάλεσμα μας να στηριχθεί με μηνύματα συμπαράστασης η ιστοσελίδα www.bannedthought.net

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: