24 Νοεμβρίου 2018

Οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης

Μέσο οργάνωσης και αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας. Όχι κήρυγμα μίσους και εθνικισμού!

Για δωρεάν παιδεία. Για την βελτίωση των συνθηκών σπουδών ενάντια στα άθλια εξεταστικά όπως του Αρσένη. Ενάντια στα σχολεία-ερείπια. Για να μην περάσουν τα μέτρα Κοντογιαννόπουλου του ‘90-'91, όταν ήθελαν να καταργήσουν το δωρεάν σύγραμμα, την σίτιση και τη στέγαση στο πανεπιστήμιο και να ντύσουν τους μαθητές με ποδιές. Για καλύτερους μισθούς των καθηγητών. Ενάντια στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Ενάντια στην κατάρηση του άρθρου 16 το 2006-07 και ενάντια στους νόμους που στερούν το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές.

Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία. Για να μην χύσουν το αίμα τους οι λαοί των Βαλκανίων ο ένας απέναντι στον άλλον. Ενάντια στο πόλεμο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Ενάντια στις σφαγές στην Παλαιστίνη. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Ενάντια στους φονιάδες των λαών, σε αλληλεγγύη με τους λαούς όλου του κόσμου. Για να μην γίνει η νεολαία κρέας για τα κανόνια τους.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και τον φασισμό. Για την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που υπερασπίστηκε τους μαθητές του, από τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ. Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που πυροβολήθηκε από τον ειδικό φρουρό. Για τον Παύλο Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τους ναζί μαχαιροβγάλτες. Ενάντια στα μαθητοδικεία, που δίκασαν μια γενιά αγωνιστών, επειδή τόλμησαν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν.

Ενάντια στην Αμερικανόδουλη Χούντα. Για μια Ελλάδα λεύτερη, από ΝΑΤΟ, Αμερικάνους, και ντόπιους εκμεταλλευτές, με τον εργαζόμενο λαό αφέντη στον τόπο του. Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα φασιστοειδή που τόσα χρόνια δεν μπήκανε μπροστά σε κανένα αγώνα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, πιστοί υπηρέτες του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, θέλουν να τις μετατρέψουν σε κήρυγμα μίσους και εθνικισμού.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: