28 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ | Απεργία με λογικές ιδιοκτησίας από το ΠΑΜΕ

Μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση. Η συγκέντρωση μετά από το υπονομευτικό κυνήγι των ημερομηνιών, που την κύρια ευθύνη έχουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, δεν είχε την μαζικότητα που επιβάλεται. Την αρνητική κατάσταση στο κίνημα αποτυπώνουν για άλλη μια φορά και το ποσοστό συμμετοχής σε αυτή την απεργία με την πλειοψηφία των εργαζομένων της πόλης να μην έχουν καν ενημέρωση για αυτή. Άλλη τουφεκιά για την ΓΣΕΕ που δυναμώνει την κατεύθυνση της για «εναλλακτικές» δράσεις που θα αφήνουν το εργατικό κίνημα χωρίς μέσα πάλης, ευνουχίζοντάς το με την κινηματική αδράνεια που επιδιώκουν.

Έτσι λοιπόν με αυτά τα δεδομένα έγινε και η παρέμβασή μας. Στο χώρο της συγκέντρωσης η ΛΑ-ΑΑΣ με δικό της μπλοκ και συνθήματα πορεύτηκε στους δρόμους της πόλης.

Νέα δεδομένα με αρνητικό πρόσημο μπαίνουν, από τη μεριά του ΠΑΜΕ στη σημερινή πορεία που έληξε με ξύλο στέλνοντας στο νοσοκομείο μια κοπέλα από το μπλοκ του α/α χώρου.

Η «περιφρούρηση» του ΠΑΜΕ μπροστά από το μπλοκ του α/α χώρου λειτούργησε πιο πολύ με τη λογική του ιδιοκτήτη στην απεργιακή κινητοποίηση και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το συγκεκριμένο μπλοκ μιας και για το ΠΑΜΕ δε έπρεπε να μπει στο σώμα της πορείας. Το ποιος ξεκίνησε τον καυγά μπορεί να είναι και θέμα δευτερεύον γιατί αυτό που κυριάρχησε ήταν το ποιος ηγεμονεύει στα πλαίσια του κινήματος στην πόλη. Το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ έχοντας άμεση επαφή με το σημείο έκανε προσπάθειες για να μην οξυνθούν τα πνεύματα μέσα στην πορεία οι οποίες δεν έφεραν αποτελέσματα. Το σκηνικό είχε πλέον πάρει διαστάσεις χουλιγκανισμού.

Σε τέτοιες περιόδους έρχεται ξανά και ξανά μπροστά μας η αναγκαιότητα της πραγματικής οργάνωσης των εργαζομένων σε διεκδικητική βάση κόντρα στο διάλυση που επιδιώκει η ΓΣΕΕ αλλά και σε αντιπαράθεση με τις λογικές ηγεμονισμού του ΠΑΜΕ που με τραμπουκικό τρόπο «ξεμπερδεύει» με όποιον διαφωνεί. Μπορεί στη σημερινή πορεία στόχος του να ήταν το μπλοκ του α/α χώρου, στις επόμενες όμως ίσως επιλέξουν να τραμπουκίσουν και άλλους.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δευτερεύον πάντως δεν είναι να αποκλείονται από την πορεία . Ποιος " άρχισε τον καυγά" φαίνεται ξεκάθαρα εδώ στο πρώτο βιντεο που φαίνεται η επέμβαση του πάμε για να εμποδίσει το μπλοκ των αναρχικων . https://ipposd.wordpress.com/2018/11/28/για-την-προσπαθεια-των-κνατ-να-απομονω/?fbclid=IwAR0qyw-vwviAHI-MG9YbYC2tq1czMboHraY-35ESVUor06JEso7kAND6OW8

Ανώνυμος είπε...

η περιφρούρηση του κκε -παμε συγκροτηθηκε στο πίσω μέρος του μπλοκ της ΛΑΑΣ...μεχρι εκει οι νταβαντζηδες του κινηματος θελαν την υγειονομικη ζωνη ,Εσεις σε αυτο υποταχθηκατε οπως και οι υπολοιποι ολα τα αλλα ειναι λογια λογια του αερα.

Ανώνυμος είπε...

Αποκλεισμους και υγειονομικες ζωνες δεν εφαρμοζει μονο το κκε. Το ιδιο κανει και η αναρχια. Το ιδιο "αμεσοδημοκρατες " ειναι και οι δυο. Δυο οψεις του ιδιου νομισματος.
Τι καλο βλεπει ο κοσμος οσο αυτες οι δυο τασεις κυριαρχουν στο κινημα;

Ανώνυμος είπε...

Τα ψέμματα που γράφονται από το χώρο της ανταρσυας και του μ-λ και το αντι-ΚΚΕ μένος τους, δεν κάνουν πλέον καμμία εντύπωση, εφόσον έχουν από καιρό αποφασίσει να γλείφουν τους αναρχικούς.

Άκου, λοιπόν, τι έγινε στην Πάτρα, στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28-11:

Στην πορεία συμμετείχαν 2.000 άτομα (αριθμός μικρός για τις ανάγκες, αλλά αυτό το κουβεντιάζουμε άλλη φορά). Από αυτούς ήσαν: 15 με ένα πανώ της ΛΑ-ΑΑΣ(μ-λ), 5 με ένα πανώ της Παρέμβασης, 30 φοιτητές από το χώρο της Ανταρσυας (ναι! η ανταρσυα δεν έχει εργάτες στην τρίτη πόλη της χώρας!) και 20 αναρχικοί. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν στα μπλόκ των σωματείων του ΠΑΜΕ.
Οι 20 αναρχικοί, από την αρχή της πορείας, προκαλούσαν με χυδαίο τρόπο:
τι μικροαστούς μάς έλεγαν, τι εργατοπατέρες, τι νοικοκυραίους, τι σταλίνια,
τι ομοφοβικούς (!), τι ξεπουλημένους και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό. Το μόνο, δε, σύνθημα, που φωνάζανε, ήταν το "αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες" απευθυνόμενοι προς εργάτες, που έδωσαν μια πολύ σκληρή μάχη και κατάφεραν να ξηλώσουν μετά από δεκαετίες τους εργοδοτικούς από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας!
Ειλικρινά, ο οποιοσδήποτε καλόπιστος θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα άτομα ήσαν ή μαστουρωμένοι ή ασφαλίτες. Το προκατασκευασμένο από την αρχή της πορείας προβοκατόρικο σκηνικό δεν κολλούσε πουθενά.
Η πορεία είχε περάσει από Πλ. Όλγας, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου, Γούναρη, Δικαστήρια, Κορίνθου και μέχρι εκεί οι αναρχικοί ακολουθούσαν κανονικά.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ, αφού ήδη είχαν ολοκληρωθεί τα 2/3 της διαδρομής.
Oμως, κάποτε ο κόμπος φτάνει στο χτένι, και έτσι, όταν oi αναρχοφασιστες, μετά τα Δικαστήρια, άρχισαν να φτύνουν και να γίνονται επιθετικοί,
ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ !!
Έτσι κι αλλιώς, από την αρχή, φάπες έψαχναν, φάπες εισέπραξαν. Μην φαντάζεσται τίποτα φοβερό. Αλυσίδες, σπρωξίδια και κάποιες ψιλές. Μια κοπέλα ζαλίστηκε και λιποθύμησε και μέχρι εκεί. Ήρθε ασθενοφόρο, πήγε νοσοκομείο και έφυγε. Ούτε τραυματισμοί ούτε λοιπά τέρατα.
Κανένας δεν πειράχτηκε από τις υπόλοιπες συλλογικότητες, αλλά δεν έχουν την μπέσα να το παραδεχτούν, στα λινκ που ποστάρησες.

ΥΓ. Ποιός είπε πως οι κομμουνιστές δεν βαράνε και πως καταδικάζουν τη βία "από όπου κι αν προέρχεται"; Άντε, με τον κάθε πικραμένο, εδώ μέσα...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι, μετά και από αυτό, δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο αναρχικός χώρος είναι και θα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απέναντι από τις ταξικές επαναστατικές δυνάμεις είναι πολιτικά ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

"Τα σωματεια του παμε ",
"εφαγαν τις φαπες τους και τωρα κλαψουριζουν ".

Ο φασισμος απ οπου κι αν προερχεται...







Ανώνυμος είπε...

Η κατασταλτική λογική σε όλο της μεγαλείο. "Ταξικά και επαναστατικά". Και μετά φταίει το σύστημα που ο κόσμος απεχθάνεται τους κομμουνιστές. Με τέτοιο "κομμουνιστικό" κόμμα καλύτερο σύμμαχο στον αντικομμουνισμό δεν θα μπορούσε να έχει το σύστημα. Ας πρόσεχαν κι άμα σας αρέσει που λέει κι ο μπάτσος συνδικαλιστής!

Δεν είναι καθόλου παράξενη η ομοιότητα της επιχειρηματολογίας με αυτή του συστήματος όταν χτυπά διαδηλώσεις. Φταίνε τα μπάχαλα, η αναρχία, η όσμωση των άλλων με αυτούς που τους κρύβουν και πάει λέγοντας. Τι την Κοσιώνη ακούς τι τον ανώνυμο σχολιαστή διαβάζεις τα ίδια λένε, μόνο η ταμπέλα αλλάζει.





Ανώνυμος είπε...

Από την αρχή φαινότανε, ότι η αρχική σας ανταπόκριση ήταν προβληματική.
"...Το ποιος ξεκίνησε τον καυγά μπορεί να είναι και θέμα δευτερεύον.."
"...στις επόμενες όμως ίσως επιλέξουν να τραμπουκίσουν και άλλους..."
πολλά "ίσως" και "δευτερεύοντα". Δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοια, όσους σας διαβάζουμε.
Μετά το σχόλιο του ανώνυμου 4.14μμ τα πράγματα αλλάζουν.
Η εξιστόρηση των γεγονότων είναι πολύ σαφής, με ονόματα, αριθμούς και διευθύνσεις, που λένε.
Αν έτσι έγιναν τα πράγματα, οφείλετε να πάρετε θέση, αφού είχατε μέλη παρόντα στην πορεία.
Η προπαγάνδα προπαγάνδα αλλά η αλήθεια αλήθεια!
Και τι στο διάολο! Σε εργάτες απευθύνεστε! Ποιός σας λέει ότι σοκαριζόμαστε με πέντε "φάπες";
Εκτός κι αν απευθύνεστε στο Βασίλη Τσιβιλίκα από τη "θεία μου τη χίπισσα".

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Υπάρχει και η ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ η οποία αναφέρει για: το μπλοκάρισμα με αλυσίδες του ΠΑΜΕ μπροστά από πανό του α/α χώρου, από την αρχή της πορείας, το οποίο εξελίχτηκε σε σύρραξη μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών στέλνοντας στο νοσοκομείο μια κοπέλα του αναρχικού μπλοκ.

Οπότε τα περί... 2/3 του σχολιαστή είναι απλώς μπούρδες οι οποίες ενισχύονται απ' όλα όσα λέει! Δηλαδή εσάς σας φαίνονται σοβαρά τα περί φτυσίματος στα μπλοκ του ΠΑΜΕ από μια χούφτα αναρχικούς οι οποίοι μάλιστα βρισκόταν στο τέλος της πορείας και πίσω από άλλα μπλοκ που βρισκόντουσαν μεταξύ ΠΑΜΕ και αναρχικών! Μάλλον έχουν δυνατά πνευμόνια οι αναρχικοί της Πάτρας!

Τα ακούμε και μεις αυτά στην Αθήνα όταν γράφεται στα σοβαρά ότι σε μια διαδήλωση, του Οκτώβρη του 2011, το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) απείλησε την πορεία του ΠΑΜΕ!!! Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλες δικαιολογίες για να φτιάχνεστε!

Θέση πήραμε ξεκάθαρη, σε αντίθεση και με την Αναρχία και το ΠΑΜΕ που σε ανάλογα πεσίματα, από αμφότερους, όχι μόνο δεν πήραν θέση αλλά τα δικαιολόγησαν κιόλας!

Το κακό με την Αναρχία , που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αποδειχθεί που και πότε ως ΚΚΕ(μ-λ) τη "γλείψαμε", είναι ότι με την συνολική πρακτική της τροφοδοτεί μια χαρά με δικαιολογίες την ακατάσχετη προβοκατορολογία του ΠΑΜΕ και τις πρακτικές του.

Δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στις αντιλήψεις τους για το κίνημα και των μεν και των δε.

Ανώνυμος είπε...

"...Οπότε τα περί... 2/3 του σχολιαστή είναι απλώς μπούρδες..."
Χμ! Μάλλον λάθος κάνεις.
Επειδή έχω ζήσει χρόνια στην Πάτρα, σε πληροφορώ ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία,
που δημοσιεύεται εδώ: https://antigeitonies3.blogspot.com/2018/11/blog-post_492.html
όπως και ένα βίντεο με τα επεισόδια, που είδα στο Indy
είναι ακριβώς στη γωνία Γούναρη και Κορίνθου απέναντι από τα Δικαστήρια!
Δηλαδή στα 2/3 της διαδρομής!
Ίσως γι αυτό ο ανώνυμος μιλάει για ψέματα εκ μέρους σας.
Τέλος πάντων, μάλλον είστε εκτεθειμένοι, αλλά δεν το συνεχίζω. Καλούς αγώνες.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Σε τι ακριβώς είμαστε εκτεθειμένοι; Ειλικρινά έχει σημασία αν ήταν στην αρχή ή στο τέλος της πορείας το κορδόνι του ΠΑΜΕ απέναντι στον οποιονδήποτε; Το σε ποια γωνία έγινε το πέσιμο έχει τόσο μεγάλη σημασία; Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο ανώνυμος τότε το ΠΑΜΕ είναι που είναι ακόμη πιο εκτεθειμένο! Δηλαδή ανέχτηκαν οι ταξικοί τους αναρχικούς σε όλη την πορεία και στο τέλος τους την έδωσε και μοίρασαν ταξικές φάπες για να εκτονωθούν; Είναι πολιτική αντιμετώπιση αυτή; Ή μήπως τελικά δείχνει πολιτική αδυναμία και λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος; Το ότι -απ' ότι λένε τοπικά μέσα- αν η ιστορία αυτή συνεχιζόταν λίγο ακόμη θα επενέβαιναν τα ΜΑΤ όπως επενέβησαν στο Σύνταγμα το 2011 και τσάκισαν κόσμο και κοσμάκι δεν έχει καμιά σημασία;

Το ότι το ΚΚΕ κάνει κορδόνια απέναντι στον οποιονδήποτε στις διαδηλώσεις και ενίοτε "μοιράζει και φάπες" γιατί έτσι του γουστάρει για σας είναι κάτι το φυσιολογικό, το αναγκαίο;

Εμείς όπως καταδικάσαμε την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ στο Σύνταγμα το 2011 έτσι καταδικάζουμε και αυτή την επίθεση γιατί στη βάση τους έχουν την μια και κοινή λογική καμιά ανοχή απέναντι σε καμιά άλλη δύναμη, ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση καμιά και αντιμετώπιση με κατασταλτικά μέσα κάθε άλλης δύναμης, λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος έχουν και οι μεν και οι δε και γι' αυτό δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και τους αντιμετωπίζουμε πολιτικά.

Είμαστε τόσο εκτεθειμένοι απέναντι στο ΠΑΜΕ όσο είμαστε και απέναντι στην Αναρχία που και αυτή διαμαρτύρεται ότι δεν κρατήσαμε την... πρέπουσα στάση (ορισμένοι δε σε διάφορους διαλόγους στο fb ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαμε μαζί με το ΠΑΜΕ στο κορδόνι απέναντί τους και απ' ότι έμαθα, γιατί δεν τις είδα, υπήρξαν και σχετικές ανακοινώσεις από αναρχικές συλλογικότητες).

Εμείς λοιπόν αυτόκλητους περιφρουρητές φαπαδόρους της καθαρότητας του κινήματος δεν αποδεχόμαστε απ' όπου κι αν προέρχονται.


Ανώνυμος είπε...

"Το κακό με την Αναρχία , που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αποδειχθεί που και πότε ως ΚΚΕ(μ-λ) τη "γλείψαμε", είναι ότι με την συνολική πρακτική της τροφοδοτεί μια χαρά με δικαιολογίες την ακατάσχετη προβοκατορολογία του ΠΑΜΕ και τις πρακτικές του."

Αλήθεια; Το κακό με τους τραμπούκους αναρχικούς που έχουν στείλει εκατοντάδες αριστερό και δικό τους κόσμο στο νοσοκομείο τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ότι "δίνει τροφη στο ΠΑΜΕ"; Άνθρωποι που κλιμακώνουν τη βια σε κάθε περίπτωση δέκα φορές πάνω από όλους τους υπόλοιπους, που συμπεριφέρονται σαν αγέλες, που έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς τρόμου όπου η κριτική προς αυτούς αποφεύγται για να μην έχεις μπλεξίματα, όλο αυτό δεν είναι κακό παρά μόνο γιατί δικαιώνει το ΠΑΜΕ; Κατά τα άλλα όλα οκ ας πούμε;


Απόλυτος

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Αν διάβαζες όλα όσα λέω τότε ίσως να καταλάβαινες ότι κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα ΟΚ. Εμείς δεν αποφεύγουμε να κάνουμε κριτική σε κανέναν, πόσο μάλλον να αντιταχθούμε στους τραμπουκισμούς και των μεν και των δε, εσείς που υπερασπίζεστε την πρακτική του ΠΑΜΕ θα απαντήσετε στην ανάλογη κριτική ή θα πετάτε συνεχώς το μπαλάκι στην Αναρχία κρυβόμενοι πίσω από αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Ποια η διαφορα αναμεσα σ ενα πρωτοβαθμιο σωματειο που ελεγχεται απο αναρχικους, οπου απαγορευεται στο ονομα της "αμεσης δημοκρατιας " , η οργανωμενη παρεμβαση απο μη αναρχικους, και ενα σωματειο του παμε;
Στη περιπτωση του παμε η απαγορευση γινεται στο ονομα του "δημοκρατικου συγκεντρωτισμου ".
Στη πραξη προκειται για την ιδια ιδιοκτησιακη λογικη.
Περιφρουρουν ιδεολογικα τους οπαδους τους να μην τους φυγουν, γιατι θεωρουν οτι τους ανηκουν. Τους βλεπουν οπως βλεπουν οι παπαδες το "ποιμνιο "τους.
Και μονο η εκφραση "τα συνδικατα του παμε " τα λεει ολα. Δεν τους απασχολει πως αισθανεται ενας εργαζομενος που δεν ειναι στο κομμα τους και που εκεινοι θεωρουν οτι τους ανηκει. Θεωρουν οτι τα συνδικατα τους ανηκουν.
Αν η λογικη τους εφαρμοζονταν απο συνδικατα σαν τις ελμε πχ, θα τους ειχαν πεταξει εξω.