03 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Η νεολαία δεν είναι αναλώσιμη! Αγώνας ενάντια σε ιμπεριαλισμό - πόλεμο - εθνικισμό. Όλοι στη διαδήλωση την Πέμπτη 6/12, 12:00 στα Προπύλαια

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Μια εξέγερση, που για ένα μήνα, η νεολαία στους δρόμους, ξέσπαγε ενάντια στη δολοφονική πολιτική και την κρατική τρομοκρατία. Αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μαθητές και φοιτητές όπως και εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις που πυροδότησε, με το μαθητικό κίνημα να βγαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί, να οργανώνεται. Καταλήψεις μαζικές, ενάντια στο σύστημα που τσακίζει τις ζωές μας, οι οποίες καμία σχέση δεν είχαν με τις υποκινούμενες από τους φασίστες εθνικιστικές καταλήψεις που είδαμε πρόσφατα. Η 6η Δεκέμβρη έρχεται να μας θυμίσει πως οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης για να οργανώνει η νεολαία συλλογικά τον αγώνα της, να διεκδικεί τα δικαιώματά της και όχι εργαλεία για κηρύγματα μίσους και εθνικισμού.

Αυτή η συντεταγμένη προσπάθεια των διάφορων φασιστοειδών να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις της νεολαίας δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Επικροτείται από την πλειοψηφία των αστικών κομμάτων που κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της πατρίδας απέναντι στους κινδύνους, άλλοτε από βορρά άλλοτε από ανατολή. Το θράσος των φασιστών να σηκώνουν ξανά κεφάλι δεν έγκειται σε μια οικειοποίηση φασιστικών αντιλήψεων μαζικά από τη νεολαία αλλά πατάει και τρέφεται από το συνολικότερο κλίμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους φασίστες, που πάντα ήταν εχθροί των κινητοποιήσεων τής και αποτελούσαν την οπισθοφυλακή της αστυνομίας για να τις καταστέλλει. Να αντιταχθεί στην κρατική τρομοκρατία οργανώνοντας τους δικούς της αγώνες. Να υπερασπιστεί τα μέσα και τις διαδικασίες της πάλης της απομονώνοντας την κρυφή και φανερή δράση κράτους και παρακράτους μέσα σ’ αυτά.

Στην πολιτική αυτή που τότε όπλισε το χέρι του Κορκονέα, που επιτρέπει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να είναι ελεύθεροι, την ίδια ώρα που καταστέλλονται νεολαιίστικες κινητοποιήσεις και απεργίες και φοιτητές δικάζονται επειδή αγωνίζονται. Σε μια πολιτική η οποία σήμερα, που οι αγώνες της νεολαίας είναι σε ύφεση, οξύνεται και δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να καταστρατηγεί κάθε συνδικαλιστική ελευθερία κηρύσσοντας παράνομες τις απεργίες, συκοφαντώντας το λαϊκό άσυλο, βαφτίζοντάς το ακαδημαϊκό, λασπολογώντας περί ασύλων ανομίας για να συντηρητικοποιήσει τις συνειδήσεις του κόσμου και να γίνει αποδεκτή η εικόνα της αστυνομοκρατίας και να μην τολμάμε να σηκώσουμε κεφάλι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Γιατί αυτοί που μας καλούν να παλέψουμε με σύνθημά μας το “Μακεδονία γη ελληνική” και να σφαχτούμε προς χάριν, δήθεν, της πατρίδας δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, για τη συμμετοχή της χώρας στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, του βασικού παράγοντα που γεννά πολεμικούς κινδύνους και προωθεί επαναχαράξεις συνόρων στην περιοχή, που αναζωπυρώνει εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς εκατέρωθεν. Δεν αντιτίθενται στις επικίνδυνες βλέψεις και τους μεγαλοϊδεατισμούς των αστικών τάξεων, που εξυπηρετούν τα δικά τους ταξικά συμφέροντα και προορίζουν τους λαούς για αλληλοσφαγή. Στοχοποιούν τους γειτονικούς λαούς αποπροσανατολίζοντας από το ότι ο πραγματικός εχθρός των λαών και της νεολαίας είναι ο ιμπεριαλισμός τα ντόπια αφεντικά και ο φασισμός.

Σε μια συγκυρία που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα γύρω από την περιοχή μας λόγω της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και κερδοφορίας τους, η καλλιέργεια του εθνικισμού στρώνει το έδαφος για να αποδεχτούμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Στο πλαίσιο αυτών των ανταγωνισμών ματοκυλίζεται ο γειτονικός λαός της Συρίας και τα Βαλκάνια ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο.

Αυτά τα επιθετικά σχέδια εξυπηρετεί και η «Συμφωνία των Πρεσπών» που σκοπό έχει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στην προσπάθεια ξαναμοιράσματος της περιοχής και της επικράτησης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έναντι της Ρωσίας. Μια αντιδραστική κατεύθυνση που πρόθυμα προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα παραχωρεί τη χώρα για να γίνει μια απέραντη νατοϊκή βάση και συνάπτει συμφωνίες με τα φασιστικά κράτη του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Δεν θα τους περάσει! Η νεολαία δεν θα συμμετάσχει στα πολεμικά τους σχέδια. Δεν θα υιοθετήσει την εθνικιστική ρητορεία που καλλιεργεί το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού και το δηλητήριο μίσους που εξαπολύουν οι φασίστες εξυπηρετώντας έτσι, με το πιο βρώμικο τρόπο, τα σχέδια της αστικής τάξης και των ξένων αφεντικών της. Το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να δώσει στην πάλη του αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο για να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς, που στο έδαφος της παγκόσμιας κρίσης αυτού του συστήματος έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, τη φτώχεια,την προσφυγιά και τον κίνδυνο του πολέμου. Γιατί έχουμε κοινούς εχθρούς. Το σύστημα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και των εκάστοτε αστικών τάξεων που πλουτίζουν στις πλάτες των λαών. Γι’ αυτό πρέπει να αντιτάξουμε την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, αποτρέποντας την μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο για να προελαύνουν οι αμερικανονατοικοί και να βομβαρδίζουν τους λαούς. Για να μπορούν οι λαοί να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους.

10 χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας, 10 χρόνια κρίσης, όπου τότε η έλλειψη προοπτικής για τη ζωή της αποτέλεσε το εκρηκτικό εκείνο υλικό για να δώσει τον μεγαλειώδη αγώνα του Δεκέμβρη, οι λόγοι παραμένουν εδώ και αναζητούν τα νέα ξεσπάσματα. Σήμερα που το μέλλον της γίνεται ακόμα πιο μαύρο και η προοπτική που της προδιαγράφουν είναι ο πόλεμος, η φτώχεια και μια ζωή χωρίς δικαιώματα, η νεολαία καλείται να ξαναγίνει μπροστάρης των εξελίξεων.

Η φετινή 6η Δεκέμβρη, λοιπόν, πρέπει να αποτελέσει μια κινητοποίηση που να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, για να μην μπορούν να καπηλεύονται το σύστημα και οι φασίστες την οργή και την αγανάκτηση της, οδηγώντας την σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν πρέπει να περιοριστεί σε αντιμπατσικό, αντικατασταλτικό περιεχόμενο αλλά να γίνει έναυσμα για τη συνέχεια του αγώνα που διεξάγουν οι μαθητές αυτές τις μέρες ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό. Να συνδεθεί με τους φοιτητικούς συλλόγους και να αποκτήσει αντιιμπεριαλιστική- αντιπολεμική κατεύθυνση. Η νεολαία πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο για να μπει φραγμός στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν την προσφυγιά, που εξαθλιώνουν λαούς και καλλιεργούν τον εθνικισμό. Να διεκδικήσει το δικαίωμά της σε σπουδές, δουλειά και ελευθερίες κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία και τη μαθητεία που μας επιβάλλουν. Να παλέψει ενάντια σ αυτό το σάπιο σύστημα που για να οχυρωθεί ενάντια στον εχθρό λαό προτάσσει τα γκλόμπ της αστυνομίας τα χημικά και δεν διστάζει να δολοφονήσει. Για να ανοίξει ο δρόμος, μέσα απ’ τους αγώνες και τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας για νέες εξεγέρσεις.

- Ο ΑΛΕΞΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ
- ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
- ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
- ΝΑ ΜΗ ΣΦΑΧΤΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ
- ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: