30 Ιανουαρίου 2019

Διαδήλωση για τους 9 Τούρκους αγωνιστές

Όσο κι αν προσπαθεί κανείς να αποφύγει τις αρνητικές αναφορές η πραγματικότητα δυστυχώς αναγκάζει να γίνονται και τέτοιες.

Μπορεί λοιπόν η συγκρότηση Πρωτοβουλίας Οργανώσεων να είναι ένα θετικό βήμα για τη δημιουργία κινήματος αλληλεγγύης προς τους 9 Τούρκους αγωνιστές της Αριστεράς, που συνελήφθησαν στην Ελλάδα από μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή και τους δικάζει με τον αντιτρομοκρατικό μιας και τρομοκράτες τους έχει χαρακτηρίσει το τούρκικο καθεστώς και η Ε.Ε., μπορεί να είναι θετικό το ότι πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και μαθεύτηκε όσο μαθεύτηκε από το λαό της πόλης ότι δικάζονται άνθρωποι για τους αγώνες τους για λεύτερη και δημοκρατική Τουρκία και για τη φιλία των λαών αλλά δεν είναι καθόλου θετική η παρουσία λίγων δεκάδων (γύρω στα 180 άτομα) στη διαδήλωση αυτή και η "παρουσία" δια αντιπροσώπων αρκετών οργανώσεων που κατά τα άλλα στηρίζουν και συμμετέχουν, όπως και άλλων που δεν ήρθαν καθόλου.

Δεν δείχνει αυτή η κατάσταση μόνο το χάλι της Αριστεράς αλλά και την βαθειά υποτίμηση των συγκεκριμένων διώξεων οι οποίες είναι τμήμα των διώξεων που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη ενάντια στους Τούρκους αγωνιστές όλων των οργανώσεων με πιο σημαντική ως τώρα τη δίωξη και τη δίκη των 10 αγωνιστών της ΑΤΙΚ στο Μόναχο, στις οποίες ρόλο έπαιξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πρώτη της περίοδο. Διώξεις που είναι μέρος του γενικότερου αντικομμουνιστικού κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη και εκφράζεται μεταξύ άλλων και με απαγορεύσεις κομμάτων, οργανώσεων και συμβόλων, ντόπιων και μη. Διώξεις που αργά ή γρήγορα θα μας αγγίξουν όλους. Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν ότι οι φωνές από παράγοντες του αστικού πολιτικού σκηνικού του τύπου "να τελειώνουμε θεσμικά" με την Αριστερά εννοούν τον ΣΥΡΙΖΑ!

Για ενημέρωση εκτός από το πανό της Πρωτοβουλίας και των Τούρκων συναγωνιστών της Επιτροπής Αλληλεγγύης με πανό συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Ταξική Αντεπίθεση και η ΛΑΕ. Όλοι οι υπόλοιποι έλαμψαν δια των... αντιπροσωπειών τους! Ακούστηκαν συνθήματα για τη φιλία των λαών, κατά του φασισμού, κατά του τούρκικου καθεστώτος, κατά των... υπουργείων και των... τραπεζών, λιγότερο για τους ιμπεριαλιστές και το ρόλο τους και ακόμη λιγότερα για την κυβέρνηση και τον δικό της ρόλο. Αυτά τα τελευταία σχεδόν αποκλειστικά από το μπλογκ του ΚΚΕ(μ-λ). Φαίνεται ότι μάλλον αρκετοί σκέφτονται και επηρεάζονται από τα αντιφασιστικά καλέσματα της κυβέρνησης, πόσο μάλλον που τώρα δηλώνει και αλληλέγγυα στον Μαδούρο (κι ας στηρίζει παράλληλα της προσπάθειες τις Ε.Ε. σε σχέση με την Βενεζουέλα)!

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω Βουλής και γραφείων Ε.Ε. κατέληξε κοντά στην τούρκικη πρεσβεία η οποία και σήμερα περιφρουρούνταν από τα ΜΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: