07 Φεβρουαρίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Πρόταση ψηφίσματος αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους αγωνιστές


Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους αγωνιστές που δικάζονται ως τρομοκράτες από το ελληνικό κράτος ανέλαβαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις και προτείνουν στις συνελεύσεις και στα Δ.Σ. το παρακάτω ψήφισμα:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.......

Στις 28 Νοέμβρη 2017, λίγο πριν την άφιξη του Ερντογαν, το Ελληνικό αστικό κράτος προχώρησε σε σύλληψη 9 Τούρκων αγωνιστών που έχουν πολιτικό άσυλο ή άδεια παραμονής ως εργαζόμενοι μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τους ως τρομοκράτες. Αφού βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν, τους χώρισαν σε διαφορετικές φυλακές. Έτσι στις 4/2 δικάστηκαν σε αίθουσα γυναικείων φυλακών στον κορυδαλλό με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο (187Α). Οι πολιτικοί πρόσφυγες αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό χαρακτηρίζονται με κατασκευασμένα στοιχειά «τρομοκράτες», ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δίκες για κάποιους απ’ αυτούς για έκδοση τους στην Τουρκιά μετά από επανειλημμένα αιτήματα του τούρκικου κράτους τα οποία απορρίφτηκαν λόγω του ανυπόστατου χαρακτήρα τους, αλλά και λόγω των κινήσεων αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για την μη έκδοση τους.

Το σύστημα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες οι προηγούμενες, δείχνει για άλλη μια φορά μέσω της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής ποια είναι η απάντηση σε οποίον αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του και την λευτεριά. Διώκει και φυλακίζει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, καταστέλλει διαδηλώσεις, χτυπά και αφαιρεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Θωρακίζεται απέναντι στον «εχθρό λαό».

Ο σύλλογος μας εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγωνιστές, απαιτεί την απελευθέρωση τους και καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική.

• Ν' απελευθερωθούν οι 9 αγωνιστές! Να πάψουν οι διώξεις τους!

• Κάτω τα χέρια απ τους πολιτικούς πρόσφυγες!

• Κοινοί αγώνες των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: