07 Φεβρουαρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) με αφορμή την Συνδιάσκεψή του

Το απόγευμα της Τετάρτης 6/2 πραγματοποίησε στην Αθήνα -στην ΑΣΟΕΕ-  εκδήλωση το ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά στη Συνδιάσκεψή του.  Ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συζητηθούν οι θέσεις του με όσο το δυνατόν ευρύτερο δυναμικό που το παρακολουθεί και της ευρύτερης Αριστεράς.

Οι εισηγήσεις ήταν δύο. Η μία από τον σ. Δημήτρη Μπουγιούκα ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εκτιμήσεις, αναλύοντας της πραγματικότητα και των χαρακτηριστικών της επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος στο λαό της χώρας μας αλλά και σε όλους τους λαού παγκόσμια έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ(μ-λ) και τις αναλύει με την 9η Συνδιάσκεψή του. Εκτιμήσεις, θέσεις και αναλύσεις που αφορούν τόσο το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης, όσο και τους αντιπάλους του, την εργατική τάξη και τους λαούς.

Η δεύτερη εισήγηση από τον σ. Γιάννη Βάρλα συνέχισε ουσιαστικά την πρώτη θέτοντας, μετά από τις διαπιστώσεις το αναγκαίο όχι μόνο για μια κομμουνιστική δύναμη αλλά και για την εργατική τάξη και όλο το λαό που συμπυκνώνεται στη φράση "Τι κάνουμε;". Αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης και  για την ισχυροποίησή της με την κατέθυνση της Αναμέτρησης κόντρα σε λογικές συμβιβασμού, συνδιαχείρησης, κυβερνητισμού και κοινοβουλευτισμού, κόντρα στο ρεφορμισμό και στην ενσωμάτωση των αντιστάσεων στο πλαίσιο του συστήματος και τελικά και στην εκμηδένισή τους.

Και οι δύο εισηγήσεις μπόρεσαν να δώσουν ολοκληρωμένα τις Θέσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και ακολούθησε συζήτηση όπου σύντροφοι και συναγωνιστές κατέθεσαν είτε τις δικές τους επισημάνσεις πάνω στα ζητήματα που μας απασχολούν είτε ακόμη και τις δικές τους ξεχωριστές απόψεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΤ/ΜΛ και του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: