09 Φεβρουαρίου 2019

Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι

Σχεδόν τρεις μήνες τώρα, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού της Γαλλίας, που έγιναν γνωστές ως κίνημα των κίτρινων γιλέκων έχουν έρθει αντιμέτωπες με την άγρια καταστολή από τη μεριά της Γαλλικής κυβέρνησης. Από τους περίπου 3000 τραυματίες των διαδηλωτών, οι 100 είναι σοβαρά τραυματισμένοι, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει 11 τον αριθμό. Σήμερα συνέβη ακόμη ένας ακρωτηριασμός διαδηλωτή, από την αστυνομία. Είναι πολύ ξεκάθαρο το πως εννοούν την δημοκρατία οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι η δημοκρατία της ελίτ του κεφαλαίου, της καταστολής του λαού και των εργαζομένων, η δημοκρατία των δολοφονιών στις διαδηλώσεις, των ακρωτηριασμών. Πόσοι άραγε σήμερα, πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι απλά ένα ατύχημα, η σειρά ατυχημάτων; Λανθασμένες επιλογές των ιθυνόντων και "υπερβάλλων ζήλος"; Ή απλά το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα σε όλες τις μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις; Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιταλαντεύσεις, το κεφάλαιο όταν δεν μπορεί να ενσωματώσει ένα κίνημα θα προσπαθήσει να το καταστείλει με τον πιο βίαιο τρόπο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ωραιοποιήσεις, η αστική δημοκρατία είναι η δημοκρατία των λίγων, των εκλεκτών που με τη βία επιβάλλουν την θέλησή τους επάνω στο λαό και τους εργαζόμενους, επάνω στην πλειοψηφία κάθε φορά που αυτή προβάλλει την αμφισβήτησή της, προβάλλει την αντίσταση και διεκδίκησή της σ' αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν.

Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Βενεζουέλα και την μεθοδευμένη επέμβαση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με την στήριξη των Ευρωπαίων, δήθεν για την "αποκατάσταση" της δημοκρατίας στη χώρα, είναι σαφές τι ακριβώς θέλουν να "αποκαταστήσουν". Όπως "αποκατέστησαν" τη δημοκρατία στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία, τη Λιβύη... Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν δεν έχει πια καμία νομιμοποίηση και ειδικό βάρος στις λαϊκές μάζες και τους εργαζόμενους, ο γαλλικός λαός όπως και όλοι οι αγωνιζόμενοι λαοί έχουν βιώσει στο πετσί τους αυτή την "αποκατάσταση", καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές με τις λέξεις "δημοκρατία" και "αποκατάσταση".

Εννοούν καταπίεση, καταστολή, δολοφονίες και εκμετάλλευση, εννοούν την καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών, εννοούν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και την καταλήστευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Εννοούν την ποινικοποίηση αγώνων και την φυλάκιση αγωνιστών όπως το Γερμανικό κράτος, των "πολιτισμένων πολιτικών και κοινωνικής πρόνοιας" διώκει τους Τούρκους αγωνιστές της Παρτιζάν και της Ατίκ.

Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοείτε, αυτό που δεν ξέρετε εσείς είναι ότι το δίκιο δεν καταστέλλεται, οι λαοί δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται. Αρκετά λοιπόν με την δημοκρατιοκοπία και δημοκρατιολογία. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους λαούς, κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα.

Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: