22 Φεβρουαρίου 2019

ΒΟΛΟΣ | Ανακοίνωση-Καταγγελία για την μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε βάση του ΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ!
Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη

Βόλος, 22/2/2019 

Η κυβέρνηση, για λογαριασμό της αστικής τάξης, κάνει ολοένα και περισσότερες παραχωρήσεις στους αμερικανονατοϊκούς, μετατρέποντας τη Μαγνησία σε φτηνό πεδίο βολής των φονιάδων των λαών. Βάση στο Στεφανοβίκειο, κοινή άσκηση στον Παγασητικό, παρουσία ΝΑΤΟϊκών στο Γεωργούλα για κοινές ασκήσεις. Οι τυχοδιωκτικές επιδιώξεις της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας περνούν μέσα από την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων σχεδιασμών, που στόχο έχουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία και να εμποδίσουν τη διείσδυση και την επιρροή της στην περιοχή των Βαλκανίων. Με αποτέλεσμα να εμπλέκουν το λαό και τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, βάζοντας στο στόχαστρο δικαιώματα και ζωές.

Ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) παροξύνονται ιδιαίτερα στο τρίγωνο Βαλκάνια -Μ.Ανατολή -ΝΑ Μεσόγειος, μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να νιώθουν οι εργαζόμενοι και ο λαός μας με τη ΝΑΤΟϊκή βάση δίπλα από τα σπίτια τους.

Όσο για τα δολάρια που «θα αφήσουν στην πόλη», δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αισχρό εμπαιγμό των εργαζόμενων και του λαού μας, που ζει σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, που τόσα χρόνια προωθούν και διαμορφώνουν μέσα από την επιβολή αντεργατικών πολιτικών οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, να αρνηθούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων. Να αναπτύξουν τους αγώνες τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την επαναχάραξη των συνόρων. Για το ξεπέταγμα των βάσεων -ορμητήρια από τον τόπο μας. Αλλά και να αναπτύξουν την πάλη τους, ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία που επιβάλλει η επίθεση ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε βάση του ΝΑΤΟ. Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού άμυνας δεν αφήνουν κανένα ερωτηματικό για το ποια «ισοδύναμη μονάδα» θα αντικαταστήσει την 32η ΤΠ. Συμπληρώνουν άλλωστε τις πρόσφατες δηλώσεις της Χρυσοβελώνη, για τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη του Βόλου από την παρουσία 350-400 οικογενειών υψηλόβαθμων ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: