25 Φεβρουαρίου 2019

Πολιτικοί πρόσφυγες | Καταγγελία για τη στάση της ΚΝΕ/ΠΚΣ

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων απέναντι στην στάση της ΠΚΣ

Η αλληλεγγύη δεν είναι αλα καρτ!

Το τελευταίο διάστημα οι Αγωνιστικές Κινήσεις ανέλαβαν πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που δικάζονται με κατασκευασμένα στοιχεία ως τρομοκράτες από το ελληνικό αστικό κράτος και πρότειναν μέσα από συνελεύσεις και Δ.Σ ψήφισμα υπεράσπισης τους. Θα περίμενε κανείς πως κάθε δύναμη που αυτοαποκαλείται προοδευτική και δημοκρατική πόσο μάλλον αριστερή με αναφορά στο κίνημα να έδειχνε το καθήκον της αλληλεγγύης χωρίς δεύτερη σκέψη. Ειδικά κιόλας σε μια εποχή που το σύστημα προσπαθεί να πάρει πίσω βίαια κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού και της εργατικής τάξης. Εποχή που σε όποιον σηκώνει ανάστημα απέναντι του η απάντηση είναι καταστολή, επίθεση στα δικαιώματα και τα συλλογικά όργανα, στην απεργία κλπ. Μια πολιτική κατεύθυνση που εκφράζεται μέσω της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Τα τελευταία φαίνεται να μην απασχολούν την ΠΚΣ/ΚΝΕ αφού σε μια σειρά σχολές (Φιλοσοφική, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Φαρμακευτική) αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα αλληλεγγύης, είτε βάζοντας κομματικά προαπαιτούμενα (θα φέρουμε δικό μας ψήφισμα) είτε καταπίνοντας αμάσητη όλη την προπαγάνδα του συστήματος και αναπαράγοντας τις αβάσιμες κατηγορίες που έχουν προσάψει στους 9 αγωνιστές.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της ΚΝΕ όπου λέει πως «η δράση της οργάνωσης αυτής στην Τουρκία είναι προβοκατόρικη … εμφανίζει ως μέσα πάλης δράσεις και ενέργειες π.χ. απαγωγές, δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις (!)…». Η παραπάνω τοποθέτηση όχι μόνο είναι στρεβλή και αστήρικτη αφού οι συγκεκριμένοι αγωνιστές παλεύουν χρόνια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα σαν πολιτικοί πρόσφυγες αλλά είναι και πολύ επικίνδυνη. Στην ουσία αποδέχεται όλα τα κατασκευασμένα στοιχεία για τους αγωνιστές δίνοντας πάτημα στο σύστημα. Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση τους γιατί είναι απόρροια της άποψης και της πολιτικής φυσιογνωμίας τους που για ακόμα μια φορά αποδεικνύει την υποταγή της στην αστική νομιμότητα. Όσο ριζοσπαστική και να θέλει να δείχνει ότι είναι, σε κάθε κρίσιμο ζήτημα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ γίνονται ουρά της αστικής τάξης. Είτε στα λεγόμενα εθνικά θέματα που αποδέχονται το παραμύθι της εθνικής ομοψυχίας είτε με τον ιδιοκτησιακό τρόπο που αντιμετωπίζουν συλλόγους και σωματεία, είτε με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό που τους διαπνέει και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτήν την απαράδεκτη στάση της ΠΚΣ. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει στις σημερινές συνθήκες για τον λαό και τους αγωνιστές να πάνε κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης. Μια κατάσταση που θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο δεν απαντάμε, καθώς το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα ξέρει πως ο μόνος που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του είναι ο «εχθρός λαός» και απέναντι σε αυτόν θωρακίζεται και επιτίθεται. Καθήκον κάθε προοδευτικού δημοκρατικού ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη ασχέτως
ιδεολογικής και πολιτικής συμφωνίας. Για αυτόν τον λόγο ως Αγωνιστικές Κινήσεις θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με διάφορες δράσεις μέσα από τους συλλόγους, τα όργανα πάλης κάθε φοιτητή. Γιατί απέναντι στην φασιστικοποίηση και την καταστολή, απέναντι στην στοχοποίηση φωνών αντίστασης και ελευθερίας ο μόνος δρόμος που πρέπει να προτάξουμε είναι αυτός της αντίστασης και της διεκδίκησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι είναι του DHKP-C, το οποίο όντως λειτουργεί με βόμβες, απαγωγές κτλ. Το να φτιάχνεις μια εικόνα που σε βολεύει για να την πλασάρεις σαν πιο user friendly στο κοινό είναι ο κατεξοχήν ορισμός του καθεστωτισμού και του καθωσπρεπισμού. Αν συμφωνείς με τη δράση ενός φορέα και τον στηρίζεις γιατί να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά του;


123

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Το πως κινείται και τι κάνει η κάθε οργάνωση στη χώρα της είναι δικό της θέμα. Την άποψή μας την έχουμε εκφράσει και στους ίδιους τους συναγωνιστές και δημόσια. Εικόνες ας φτιάξει όποιος γουστάρει για να τον βολεύουν οι εδώ επιλογές του. Εμείς όταν δικάζονται αντιφασίστες, αγωνιστές για τη λευτεριά, κομμουνιστές, μαρξιστές λενινιστές ή όπως αλλιώς θέλουν να λέγονται κοιτάμε την ουσία του πράγματος και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας άσχετα από το αν στηρίζουμε ή όχι τις πολιτικές τους απόψεις άσχετα από την "ταμπέλα" τους.