17 Ιουνίου 2019

Δεύτερο κρούσμα στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ(μ-λ) στα Άνω Πατήσια! Μάλλον κάποιοι ενοχλούνται πολύ!

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες βρήκαμε στο εκλογικό μας περίπτερο στα Άνω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ) εικόνες καταστροφής. Μετά τα σκισίματα αφισών και τα μουτζουρώματα με σπρέι (βλ. καταγγελία 14/06/2019), στις 16/06 η καταστροφή ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Το περίπτερό μας ήταν σπασμένο με τα κομμάτια διασκορπισμένα στο πεζοδρόμιο και το παρκάκι. Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο περίπτερό μας στην Πανόρμου. Αν λοιπόν μέχρι στιγμής ένας κακόπιστος δεν είχε πειστεί, τώρα το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Ενοχλείτε!».

Ε, λοιπόν τους το επιστρέφουμε πίσω! Ξανατονίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΚΚΕ (μ-λ) να αποθαρρυνθεί από τέτοιου είδους επιθέσεις και πρακτικές και να παραιτηθεί από την παρέμβαση του στην μάχη των εκλογών αλλά και γενικά.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι θρασύδειλες, αντιδημοκρατικές και φασιστικού τύπου ενέργειες έχουν σαν στόχο την φίμωση και την τρομοκράτηση οποιουδήποτε επιχειρεί να εναντιωθεί στις κυρίαρχες πολιτικές. Δεν είναι άλλωστε πρωτόγνωρα φαινόμενα. Αυτοί που τις υλοποιούν παίρνουν θάρρος και θράσος, από το αντιδραστικό κλίμα που διαμορφώνει η κυρίαρχη και «επίσημη» πολιτική. Πατάνε πάνω στην τρομοκρατία και την καταστολή που απλόχερα έχει προσφέρει το κράτος και οι κυβερνήσεις του τα τελευταία χρόνια ενάντια στον λαό που θέλει να σηκώσει κεφάλι.

Ας σημειώσουμε ένα πράγμα: δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ποιος ακριβώς μας έκανε αυτήν την επίθεση. Άλλωστε τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται μόνο στα «σκοτάδια». Γνωρίζουμε όμως το εξής: εκπρόσωπος του ΚΚΕ (μ-λ) παραβρέθηκε (παρόλο που επίσημα δεν καλέστηκε όπως άλλα κόμματα –όχι μόνο αυτά με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση- ) στην διακομματική συνάντηση στον δήμο Αθηνών. Αιτήθηκε στις 13/06 χώρους στο κέντρο αλλά και περιφερειακά για να τοποθετήσει περίπτερα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ. Θα ήταν απαράδεκτο και καταδικαστέο αν με ευθύνη του Δήμου και με πρόσχημα την «επίσημη» άδεια για περίπτερο «αφαιρέθηκε» η παρουσία του ΚΚΕ (μ-λ) στις περιοχές αυτές καταστρέφοντας υλικά οικονομικής αξίας για την οργάνωσή μας, την ίδια στιγμή που άλλα κόμματα, έχουν τα εκλογικά τους περίπτερα «ανενεργά» δίπλα ακριβώς στο χώρο που είχε τοποθετήσει τα δικά της η οργάνωσή μας.

Για μια οργάνωση σαν την δική μας που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και δεν χαίρει της προβολής από τα ΜΜΕ, τα μόνα μέσα διάδοσης της άποψής της είναι αυτοί οι χώροι όπως και η ζωντανή παρουσία των μελών και φίλων της στις παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για αυτό οι «αργοπορίες» στην έκδοση άδειας για τα περίπτερα συμβάλλουν στην φίμωση αυτής της άποψης.

Το ΚΚΕ (μ-λ) θα συνεχίσει αποφασιστικά και δυναμικά την προεκλογική του καμπάνια στον δήμο Αθηναίων αλλά και πανελλαδικά. Υπογραμμίζουμε ξανά ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε να κινηθούν όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία. Να μην «τσιμπήσουν» στα ψεύτικα διλλήματα του κυρίαρχου συστήματος. Να κοντράρουν και να αντιπαρατεθούν με το περιρρέον κλίμα φίμωσης απόψεων, τρομοκράτησης και αντιδραστικοποίησης.
17/06/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: