16 Σεπτεμβρίου 2019

Διαδήλωση Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 6:00 μ.μ., Σαλαμίνος και Παύλου Φύσσα - Κερατσίνι

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

Πάνε κιόλας 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Δολοφονία ενός ανθρώπου που με τα τραγούδια του αντιστεκόταν σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που χτυπάει δικαιώματα και κατακτήσεις. Με την πολιτική της φασιστικοποίησης και τις δολοφονίες του προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία. Το σάπιο αυτό σύστημα ήταν που όπλισε το χέρι του Ρουπακιά.

Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής φαίνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνεχέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Οι απαγορεύσεις κινητοποιήσεων, το γεγονός ότι απεργίες τίθενται παράνομες, η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τα αντεργατικά νομοσχέδια, η κατάργηση του ασύλου, το πάρσιμο των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και η καταστολή των λαϊκών αγώνων με ΜΑΤ και κλομπ είναι κάποια από τα πολλά παραδείγματα. Παράλληλα, το σύστημα επωφελείται από το κλίμα φασισμού και εθνικισμού που έχει διαμορφώσει στα πλαίσια της ικανοποίησης των επιταγών των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΕΕ. Με αφορμή την ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών είδαμε το φαινόμενο των εθνικιστικών καταλήψεων και των μακεδονικών συλλαλητηρίων να λαμβάνει τόπο. Το σύστημα πάτησε πάνω σε αυτή την κατάσταση για να αναπαράγει εθνικιστική ρητορεία, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και τους τυχοδιωκτισμούς της Ελληνικής αστικής τάξης, δίνοντας έτσι περισσότερο θάρρος σε κάθε λογής ακροδεξιό και φασίστα.

Σε αυτά τα πλαίσια, όπωςκι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έτσι και η τωρινή ΝΔ έρχεται να ξεπλύνει τους φασίστες και την πολιτική τους. Παρ΄ ότι η Χρυσή Αυγή έπεσε σε ψήφους και κατέληξε εκτός βουλής, ο φασισμός δεν ηττήθηκε. Το σύστημα αυτή την φορά έντυσε τον «λίγο ναζισμό» με κουστούμια για να συνεχίσει αναίμακτα την δουλειά του. Βελόπουλοι και χρυσαυγίτες είναι γέννημα θρέμα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος και πάντα θα είναι απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η απόδειξη ότι όπου δε φτάνει το επίσημο κράτος, επιστρατεύεται το φασιστικό φίδι για να τρομοκρατήσει και να βυθίσει στο σκοτάδι τη νεολαία με μια... “απλή δολοφονία” όπως τη χαρακτήρισε ο φασίστας Ρουπακιάς στην απολογία του.

Απέναντι στον λαό είναι και η αστική δικαιοσύνη, η οποία δεν διστάζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο διώκοντας αγωνιστές την ίδια στιγμή που απροκάλυπτα αφήνει τον Κορκονέα, δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου, ελεύθερο.

Μοναδικός τρόπος απάντησης από τον λαό και τη νεολαία στην πολιτική της φασιστικοποίησης που βιώνουμε, είναι η δημιουργία κινήματος απέναντι στο σύστημα που δολοφονεί με εκτελέσεις και πολέμους, που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που γεννά και θρέφει το τέρας του φασισμού. Να αντισταθούμε στον καπιταλιστικό μονόδρομο που το σύστημα θέλει να επιβάλλει και να αντιτάξουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας για μια καλύτερηζωή.

• Να αναζωπυρώσουμε φοιτητικό και λαϊκό-εργατικό κίνημα που αντιστέκεται συνολικά στο σύστημα που γεννάει και αναπαράγει τον φασισμό!

• Τσακίζουμε τον φασισμό! Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

• Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες της νεολαίας

http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: