08 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη - 84η ΔΕΘ | Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά της οκτώμισι το βράδυ του Σαββάτου και η τελευταία από τις πορείες που έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και γύρω από τον χώρο της ΔΕΘ με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που πήρε την σκυτάλη για να συνεχίσει την πολιτική που σχεδίαζε και εφάρμοζε νωρίτερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα ακριβώς από εκεί που ξεκίνησε και στην οποία συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΚΚΕ( μ-λ) και το ΜΛ-ΚΚΕ.

Στην ίδια συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης δυνάμεις της Ανταρσύα, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, η δικτύωση ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αναρχικές ομάδες, το ΕΕΚ κ.α.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες οργάνωσαν το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οι εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου και η ΛΑΕ - ΟΚΔΕ -ΣΕΚ στην συμβολή Αγίας Σοφίας και Εγνατίας.


Ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι κάνανε προ-συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, αφού νωρίτερα είχαν ανακοινώσει την κατάληψη του καταγγέλλοντας τον νόμο που καταργεί το άσυλο.

Η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις ήταν ανάλογη των τελευταίων χρόνων της υποχώρησης των λαϊκών κινημάτων αντίστασης και σε αναντιστοιχία με την επερχόμενη καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων. Παρ΄ όλα αυτά όσα τμήματα νεολαίας και εργαζόμενων συμμετείχαν έδειξαν με την μαχητικότητα τους πως θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έτοιμα να πάρουν μέρος στα επερχόμενα κοινωνικά ξεσπάσματα.

Αυτά ακριβώς τα ξεσπάσματα φοβάται και η κυβέρνηση γι' αυτό κινητοποίησε δυσανάλογο αριθμό αστυνομικών, ΜΑΤ και ασφαλιτών για να κάνουν επίδειξη δύναμης και να στείλουν εκφοβιστικό μήνυμα στον λαό και την νεολαία. Όχι πολύ αργά θα αποδειχθεί πως η απειλή της καταστολής δεν μπορεί να σταματήσει μια νέα ανοδική πορεία του εργατολαϊκού κινήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: