05 Οκτωβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική διαδήλωση με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο

Δύο διαδηλώσεις έγιναν σήμερα στην Αθήνα με αφορμή και ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο.

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια ενώ το ΠΑΜΕ στη πλατεία Συντάγματος.

Κατά τα συνηθισμένα των τελευταίων χρόνων αρκετοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας ήταν κλειστοί με αποτέλεσμα η πορεία του ΠΑΜΕ μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία να γίνει μέσω των στηλών του Ολυμπίου Διός και της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Ενώ λοιπόν στο ΠΑΜΕ επιτράπηκε να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στη πλατεία Συντάγματος στους συγκεντρωμένους των Προπυλαίων δεν επιτράπηκε καν να περάσουν από την αυτή μιας και τα μπλόκα της αστυνομίας έκλειναν τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου αρκετά πριν.

Χημικά, κρότου λάμψης και επίθεση των ΜΑΤ υπήρξαν στην πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν όταν οι διαδηλωτές του πέταξαν μπογιές!

Στα Προπύλαια συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ο ΠΑΚΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Ταξική Αντεπίθεση κ.λπ. Το κάλεσμα ήταν για τις 12 και η πορεία ξεκίνησε γύρω στη μια ώρα αργότερα. Μέσω της Ομόνοιας κινήθηκε στη Σταδίου μέχρι το σημείο του μπλόκου της αστυνομίας, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Η πορεία σταμάτησε εκεί καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό και απαιτώντας το άνοιγμα του δρόμου για αρκετή ώρα, έπειτα κινήθηκε προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια.

Απ΄ όλα τα μέρη της καταγγέλθηκε η συμφωνία του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ που μετατρέπει τη χώρα σε μια τεράστια αμερικάνικη βάση εξυπηρέτησης των επιθέσεων και των επεμβάσεών τους προς τους γειτονικούς λαούς.

 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το μπλογκ της ΛΑ - ΑΑΣ στο ζήτημα της προσφυγιάς που προκαλείται από τις επεμβάσεις -και όχι μόνο πολεμικές- των ιμπεριαλιστών. Καταγγείλαμε την πολιτική εμβάθυνσης της εξάρτησης από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, την ενδεχόμενη μετατροπή του λαού μας σε βορά για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων εξαρτημένων τάξεων. Διαδηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, την φιλία με τους γειτονικούς λαούς, ιδιαίτερα με τον τούρκικο, ενάντια στον εθνικισμό, την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, την ανάγκη ο αντιιμπεριαλιστικός και αντιπολεμικός αγώνας να γίνει υπόθεση του λαού και της εργατικής τάξης για να σπάσει η εξάρτηση, να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις, να βγούμε από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..

Η μαζικότητα των μερικών 100δων της κινητοποίησης συνολικά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, πολύ περισσότερο με βάση τις ανάγκες πάντα, ικανοποιητική. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας δεν είναι και τόσο εύκολο να σβηστούν όσο κι αν προσπάθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν το εύχεται η σημερινή της Ν.Δ.!



Created with flickr slideshow.


Δεν υπάρχουν σχόλια: