25 Οκτωβρίου 2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Μαζική αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση

Την Πέμπτη 24/10 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μια μαζική αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού και στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Συρία, που έχει αποτέλεσμα το μακέλεμα του Κουρδικού λαού και την δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Μπορεί να φαίνεται ότι ισχύει η εικονική ανακωχή που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές όμως ο ανταγωνισμός των Αμερικάνων και των Ρώσων αλλά και των περιφερειακών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για τους λαούς.

Θεωρούμε ότι για αυτούς τους λόγους πολλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι (περισσότεροι από 200) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιπολεμικής Αντιιμπεριαλιστικής Πρωτοβουλίας Ηρακλείου και συμμετείχαν στην συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Κορνάρου.

Στην συγκέντρωση έγιναν τοποθετήσεις από τις συλλογικότητες που συγκρότησαν την πρωτοβουλία, μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Ηρακλείου. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί Κούρδοι αγωνιστές. Επίσης συμμετείχε και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που ανέδειξε και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο.

Ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που είχε παλμό και μαζικότητα και στην οποία κυριάρχησαν τα αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ και φοιτητές της Ιατρικής.

Η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία συγκροτήθηκε μετά από κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ(μ-λ) σε αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες του Ηρακλείου. Ως ΚΚΕ(μ-λ) θέλαμε την πρωτοβουλία για το κάλεσμα να τη πάρει η ΛΑ-ΑΑΣ. Όμως την πρόταση μας αυτή, δεν την αποδεχτήκαν οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η ΛΑΕ και το ΕΕΚ. Έτσι καταλήξαμε με άξονες

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠ΄ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!


να διοργανώσουμε το συλλαλητήριο της Πέμπτης, που θεωρούμε ότι ήταν αρκετά θετικό γεγονός για τα δεδομένα του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: