23 Νοεμβρίου 2019

Μερικά ερωτήματα περί αντιιμπεριαλισμού και αντισημιτισμού!

Άραγε όποιος είναι αντιναζί είναι κατά των Γερμανών;
Όποιος είναι αντιφασίστας είναι κατά των Ιταλών;
Όποιος είναι ενάντια στην κατοχή  στη Κύπρο είναι κατά των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων (που στ' όνομα της προστασίας τους συνεχίζεται η κατοχή);
Όποιος είναι αντιιμπεριαλιστής, κατά της πολιτικής, των επεμβάσεων, των πολέμων, των σφαγών ολόκληρων λαών είναι κατά των Αμερικάνων, των Γάλλων, των Άγγλων, των Ρώσων και των Κινέζων; Όποιος είναι κατά της εξαρτημένων αστικών τάξεων είναι και κατά των αντίστοιχων λαών;

Όποιος είναι όλα αυτά τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι ρατσιστής και εν τέλει κρυπτοφασίστας;

Μάλλον! Μιας και όποιος είναι κατά του Ισραήλ και της επί δεκαετίες σφαγής του Παλαιστινιακού λαού με αντιγραφές από τις ναζιστικές θηριωδίες, όποιος καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές που ίδρυσαν αυτό το κράτος στ΄ όνομα δήθεν της προστασίας των Εβραίων από ένα ενδεχόμενο δεύτερο Ολοκαύτωμα, στην πραγματικότητα όμως για να είναι χωροφύλακας των Άγγλων αρχικά και των ΗΠΑ μετά, κατά των εθνικών και κοινωνικών αράβικων κινημάτων και λαών,  για έλεγχο της περιοχής κατηγορείται ως ...αντισημίτης. Ως ρατσιστής.

Από ποιους; Από κάποιους που αυτοπαρουσιάζονται, ως κομμουνιστές, ως αριστεροί, ως κριτικοί της ιδεολογίας, ως ανταγωνιστικοί, με αφετηρίες "σοσιαλιστικές, κομμουνιστικές, αυτόνομες, antifa και με ποικίλες κοινωνικές καταβολές, εργάτες, διανοούμενοι, queers, μετανάστες, Εβραίοι, Ρομά".

Ανταγωνιστικοί απέναντι σε ποιους άραγε; Εναλλακτικοί σε σχέση με ποιους άραγε; Απέναντι στους ιμπεριαλιστές, στην αστική τάξη του Ισραήλ ή απέναντι στους αντιιμπεριαλιστές, απέναντι στους εχθρούς της αστικής τάξης του Ισραήλ το οποίο το υπερασπίζονται ως δήθεν δημιούργημα κάποιας εθνικής ανάγκης; Το οποίο όχι δεν καταγγέλλεται για τη στάση του απέναντι στους Παλαιστίνιους αλλά μάλλον δικαιολογείται κι από πάνω! Τουλάχιστον!

Αυτά τα ερωτήματα, αυτό το σχόλιο, προέκυψαν διαβάζοντας αυτά: του Shades Magazine και Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας.

Μια εξήγηση: Αποκρύψαμε τα σχόλια γιατί θεωρούμε ότι ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Κυρίως όμως από σεβασμό απέναντι στον αγώνα των Παλαιστίνιων και των αλληλέγγυων σε αυτούς αλλά και γιατί οι χαρακτηρισμοί που γράφτηκαν ήταν τουλάχιστον προσβλητικοί. Οι απόψεις μας για τα ζητήματα που ανακινήθηκαν σε αυτό τον διάλογο είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Μπορούμε να τις συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να εκστομίζει ότι του κατέβει και να κάνει συγκρίσεις προκλητικές. Παράλληλα θεωρούμε ότι πρέπει να κρατήσουμε ένα σοβαρό πολιτικό επίπεδο προωθητικό για το κίνημα, την αριστερά και για το κομμουνιστικό κίνημα. Αυτός ήταν είναι και θα είναι ο στόχος του μπλογκ μας. Όποιος έχει τη δυνατότητα και θέλει να συζητήσει σοβαρά είναι ευπρόσδεκτος, όποιος θέλει να κραυγάζει και να προκαλεί δια του πληκτρολογίου έστω και με ...επιχειρήματα δεν είναι.

αντιγειτονιές