14 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΖΕΙ! ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ 3ΗΜΕΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ
και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11, 3 μ.μ.
(ΣΤΑΔΙΟΥ & ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΑ)


46 χρόνια μετά, ο Νοέμβρης του 1973 των φοιτητών, των εργατών και του λαού μας συνεχίζει να εμπνέει και να οδηγεί τους αγώνες του σήμερα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία. Παραμένει «καρφί στο μάτι» των αντιδραστικών δυνάμεων μέσα κι έξω απ’ τη χώρα. Των αμερικάνων φονιάδων του πλανήτη που οργάνωσαν το Απριλιανό πραξικόπημα του 1967 και στήριξαν τη χούντα. Της ντόπιας αστικής τάξης που κλυδωνιζόταν από τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με το λαό της δεκαετίας του ’60 και είδε τη διέξοδο στο “γύψο”.

46 χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη και οι στόχοι του «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω αι ΗΠΑ», «Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό» παραμένουν φωτεινός φάρος για το λαϊκό κίνημα. Είναι στόχοι που μέχρι σήμερα η αστική τάξη προβοκάρει και χτυπά λυσσασμένα, ακριβώς γιατί είναι επικίνδυνοι για την ίδια και τους προστάτες της. Είναι στόχοι που δίνουν ελπίδα και προοπτική στο δρόμο που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να βαδίσουν οι λαϊκές μάζες.

Οι σημερινές διεθνείς εξελίξεις μόνο ανησυχία, εγρήγορση και συμμετοχή στην πάλη μπορούν να σημαίνουν για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Λαοί αποδεκατίζονται και χώρες ισοπεδώνονται για την ηγεμονία και κυριαρχία των ισχυρών του πλανήτη. Στη γειτονιά μας, το αίμα που ρέει ακατάπαυστα στη Συρία μόνο οργή πρέπει να προκαλεί σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο για τους ιμπεριαλιστές φονιάδες και τα ντόπια πειθήνια όργανά τους, τις αστικές τάξεις της περιοχής.

Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών έχει μία και μόνη απάντηση: τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, τον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική των επεμβάσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Την ανάπτυξη της κοινής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Την αντίσταση και τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους όσους βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας.

Τα μηνύματα που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη το τελευταίο διάστημα, μόνο αισιοδοξία και χαρά πρέπει να γεμίζουν το λαό μας. Στη Χιλή με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εκατομμυρίων, την Αργεντινή, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, την Αϊτή, αλλά και στο Λίβανο και το κατεχόμενο Ιράκ. Στους εργάτες της General Motors και τους αγρότες της Κεντρικής Ευρώπης. Τρανές αποδείξεις της αναγκαιότητας –αλλά και της δυνατότητας– που υπάρχει να προβάλει γραμμή της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές ενός συστήματος σε αδιέξοδο, που μόνο κινδύνους επιφυλάσσει για τους λαούς.

Στη χώρα μας, ΣΥΡΙΖΑ πριν και ΝΔ σήμερα, έχοντας μετατρέψει τον τόπο σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, δεν το ‘χουν σε τίποτε να θυσιάσουν τη νεολαία και το λαό στο βωμό των συμφερόντων που υπηρετούν. Η πρόσφατη υπογραφή απ’ τη ΝΔ (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο) της συμφωνίας παραμονής, αναβάθμισης κι επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας αποτελεί πηγή νέων δεινών για το λαό μας, ταυτόχρονα με την –υπαγορευμένη από τις ΗΠΑ– “στρατηγική συνεργασία” με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου.

Και όλα αυτά την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση της αστικής τάξης, της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους. Πρόσφατη απόδειξη, το δήθεν “αναπτυξιακό” έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή και φέρνει ξεπούλημα και ιδιωτικοποιήσεις, παράλληλα με την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργασία-λάστιχο, μισθοί πείνας, απληρωσιά, εργοδοτική τρομοκρατία) μπας και ξένοι και ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες «φιλοτιμηθούν» να «επενδύσουν». Η λεγόμενη «κανονικότητα» είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και τον ταξικό συνδικαλισμό.

Αλλά και για τη νεολαία (αυτήν που συνεχίζει να εμπνέεται από τη φλόγα του Νοέμβρη) αυτή η πολιτική φέρνει ένταση των ταξικών φραγμών, αποκλεισμό από την εκ­παί­δευση, διαγραφές φοιτητών απ’ τις σχολές, περικοπές σε σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις. Και παράλληλα, πειθάρχηση, τρομοκρατία, καταστολή. Η κατάργηση της λαϊκής κατάκτησης του ασύλου, δένει με την πολιτική της φασιστικοποίησης, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, τον ασφυκτικό έλεγχο και περιορισμό κάθε πολιτικής δραστηριότητας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία έχουν μόνο ένα δρόμο να βαδίσουν: το δρόμο της Αντίστασης και του Αγώνα, της Διεκδίκησης και της Αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος. Το δρόμο που ξαναχάραξαν με το αίμα τους οι νεκροί αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το δρόμο που ανακαλύπτουν ξανά οι μάζες παντού στο κόσμο!
  • ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
  • ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
  • ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Κλυδωνιζόταν η αστική την δεκαετία του 60. Απο ποιόν ρε παιδιά απο την Ε.Κ και την ..ΕΔΑ. ....ΘΕΈ ΚΑΙ ΚΎΡΙΕ ΤΙ ΑΚΟΎΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο Καπιταλισμός στην χώρα είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο δεκαετίες τώρα. Δεν υπάρχει καμία ...εξάρτηση.... υπάρχουν σχέσεις Ανισότιμης Αλληλεξάρτησης αν μιλάμε βέβαια για τον Λένιν. Αν μιλάμε για τον Κάουτσκι άλλο θέμα.....

Ανώνυμος είπε...

Όλα ήταν ήσυχα

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

"από τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με το λαό" προφανώς και όχι από την ΕΚ και την ΕΔΑ της οποίας βασικός κορμός ήταν το ΚΚΕ! Ή μήπως δεν υπήρχαν οι μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και υπήρχαν. Με την διαφορά πως δεν υπήρχε ΚΚΕ με στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό εγκλωβισμένο στα πλαίσια του καπιταλισμού χωρίς ΚΝΕ απο το 1943 και Κ.Ο απο το 1958.

Ανώνυμος είπε...

Και για να 'χουμε καλό ερώτημα, ποιά δεκαετία ακριβώς απ' τις πολλές πέρασε ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο; Και μέσα από ποια διαδικασία; Και ποιές άλλες χώρες ελέγχει ως "ιμπεριαλισμός";
Πόση ζημιά έχει κάνει στα μυαλά αγωνιστών η τυφλή υπακοή στη λαθεμένη γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ και όχι μόνο...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά κ ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ανώτατο στάδιο του! Στο στάδιο αυτό μια χούφτα μονοπώλια κ ιμπεριαλιστικές χώρες καταληστεύουν εκατοντάδες χώρες,τις εξαρτημένες,αυτές που "αναπτύσσονται" στρεβλά λογω της συγκεκριμένης σχέσης, κ Λαούς με τον πιο χειρότερο κ βάναυσο τρόπο! Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που η αστική της άρχουσα τάξη είναι εξαρτημένη κ ξενόδουλη από τα ...γεννοφάσκια της! Μια ματιά στην Ιστορία αρκεί για να το επιβεβαιώσει! Βήχει πχ ο Τραμπ ή η Μέρκελ κ παθαίνουν ...πνευμονία οι εδώ οικονομικοί κ πολιτικοί μεγαλοπαράγοντες! Τους δένουν χιλιάδες νήματα αυτούς κ το κράτος τους με τους δυτικούς ιμπεριαλι(η)στές! Η ύπαρξη τους σαν ταξη είναι δεμένη μ' αυτούς με όρους "ζωής",όπως απεδειξε η ίδια η Ιστορία (Δεκέμβρης '44,αμερικανική επέμβαση κατά του ΔΣΕ κλπ)! Ακόμα κ όταν οι προστάτες τους τους ξεφτιλίζουν κ τους κόβουν τα πόδια (Κυπριακό),αυτοί συνεχίζουν κουτσουρέμενοι κ μ' ένα πόδι να τους προσκυνούν κ να τους λιβάνίζουν! Η σχέση της ελληνικής πλουτοκρατίας με τους δυτικούς ιμπεριαλι(η)στές ειναι αυτή του κολαούζου με τον καρχαρία: Επιβιώνει ο πρώτος χωρίς τον δεύτερο;; Εδώ κ δέκα χρόνια τα μνημόνια που επέβαλαν οι ξένοι ληστές στη χώρα ( κ θα προκύψουν κ άλλα!) εφαρμόζονται απαρέκκλητα από την ντόπια γλύτσα τους,που δεν διανοείται ούτε να ψελλίσει κουβέντα κ ας τρώγονται στο μεγαλοαστικό αλισβερίσι ακόμα κ μεγαλοπαράγοντες της (πχ Χαλιβουργικη)! Η πεμπτουσία του καπιταλισμού κ του ποιος έχει το πάνω χέρι στην σχέση ιμπεριαλιστή-εξαρτημένου τους σπρώχνει εκεί που αφήνει περιθώριο ο κυρίαρχος,ο πρώτος! Η Ελληνική άρχουσα τάξη είναι κομπραδορικη ως το μεδούλι κ για αυτό πλήρως εξαρτημένη σε όλα τα επίπεδα,οικονομικο-πολιτικο-στρατιωτικο-γεωπολιτικο από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές,κυρίως Αμερικάνους κ Γερμαναραδες,χωρίς να παραβλέπουμε Γάλλους κ λοιπά "μπουμπούκια"! Η θέση για ιμπεριαλιστικές πυραμίδες,αλληλοεξαρτησεις ιμπεριαλισμων κ θέση μιας καπιταλιστικής χώρας σ' αυτήν είναι πέρα για πέρα ...καουτσική,οδηγεί μαθηματικά στην θεωρία του "υπεριμπεριαλισμου",έστω κ αν δεν ομολογείται ανοικτά,κ στην υποβάθμιση κ αφοπλισμό του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην χώρα! Γιατί στο μυαλό των εμπνευστών της,του αναθεωρητισμού κ ρεφορμισμού,βρίσκεται η συμμαχία με τμήματα μιας δήθεν "εθνικής" αστικής τάξης (σιγά μην το έλεγαν ανοιχτά!) κ ο πλήρης αφοπλισμός από αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά του αγώνα του Λαού κ του κινήματος του! Ότι ακριβώς έχει γίνει στην Ελλάδα ( μιας κ μιλάμε για εδώ...) με χαρακτηριστική σ' αυτό τη συμβολή του ρεφορμισμού κάθε απόχρωσης κ φυσικά του ΚΚΕ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την παραπάνω ρεφορμιστική λογική είναι η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς θεσμούς κ διαδικασίες (πχ ευροεκλογες-ευρωκοινοβουλιο) με το πρόσχημα δήθεν βήματος καταγγελίας ή καλύτερων όρων πάλης,που όμως οι ίδιοι φροντίζουν να ξεθωριάσει στη συνείδηση των μαζών με την στάση τους κ με τις νεοκαουτσικές κ ολίγον τροτσκίζουσες θέσεις τους!!

Ανώνυμος είπε...

Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με κάποιες απόψεις οι οποίες γεννούν πολιτικά και θεωρητικά "τέρατα".
Δεν κλυδωνιζόταν η αστική τάξη την δεκαετία του '60 στην Ελλάδα, κατά την γνώμη ενός φίλου, όπως γράφει πιο πάνω.
Έτσι λοιπόν επειδή "δεν κλυδωνιζόταν" έκανε εκλογές το '61 βίας και νοθείας, το παρακράτος σε αγαστή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό δολοφονεί τον Γρ.Λαμπράκη το 63, τον Δεκέμβρη του 63 αποχωρεί ο Καραμανλής από την Ελλάδα για το Παρίσι, οι οικοδόμοι όλη την δεκαετία του 60 ξηλώνουν τα πεζοδρόμια , συγκρούονται με την αστυνομία και κατακτούν νίκες, το παλάτι και οι αμερικάνοι οργανώνουν την αποστασία του 65, στις τεράστιες μαζικές διαδηλώσεις στα "ιουλιανά" του 65 δολοφονείται ο Σωτήρης Πέτρουλας, τον Απρίλη του 67 χούντα και "γύψος" για την αποφυγή του "κομμουνιστικού κινδύνου" όπως έλεγαν τότε οι χουντικοί.

Με όλα αυτά τα γεγονότα ο φίλος πιό πάνω δεν βλέπει κλυδωνισμό και κάνει κριτική
στο ΚΚΕ (μ-λ)που διατυπώνει αυτή την εκτίμηση.
Τώρα άν διαφωνεί με την εκτίμηση περί "κλυδωνισμού" καθώς αυτή την κρίσιμη δεκαετία δεν υπήρχε αναπτυγμένο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα που να θέσει ζήτημα ανατροπής , έχει δίκιο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάει ότι μέσα στην δεκαετία του 60 "οριστικοποιείται" η δεξιά μετατόπιση της ηγεσίας του ΚΚΕ που ξεκίνησε από το 56 ενώ ταυτόχρονα γεννιούνται οι πρώτες οργανωμένες προσπάθειες για την αναγέννηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος ( έκδοση περιοδικού ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Οκτώβρης 1964 )και της συγκρότησης του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος ενάντια στον ρεβιζιονισμό - ρεφορμισμό.
Πράγματι μπορεί να κλυδωνίζεται η αστική τάξη από τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις και χωρίς την ύπαρξη ισχυρού κομμουνιστικού κόμματος και κινήματος. Το δείχνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Χιλή , οι κινητοποιήσεις του λαού μας το 10-12, η απεργία των εργατών της General Motors στις ΗΠΑ.
Αυτό σημαίνει ότι οι κομμουνιστές πρέπει αλλά να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους μέσα σε αυτές και να να συνδέονται πολιτικά - ιδεολογικά και οργανωτικά με τον κόσμο που παλεύει και όχι να επιδίδονται σε "αφ' υψηλού" κριτικές και απαξίωση του πραγματικού κινήματος.

ΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα για τον άλλο φίλο ή μήπως είναι ο ίδιος (;) που διαπιστώνει ότι η χώρα είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο "δεκαετίες τώρα" και πως δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας αλλά "ανισότιμη αλληλεξάρτηση" (!!!) Μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτό αποτελεί και θεωρητική παρακαταθήκη του Λένιν.
Κατ' αρχή θα ήταν ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ο φίλος μας σε ποιά δεκαετία εισήλθε ο ελληνικός καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο και μέ βάση ποιά οικονομικά και πολιτικά στοιχεία.
Όσο αφορά την "ανισότιμη αλληλεξάρτηση" η οποία αποτελεί θεωρητική εφεύρεση της ηγεσίας του ΚΚΕ πρέπει να μάθει ότι αποτελεί απευθείας "εξειδίκευση" του "υπερ-ιμπεριαλισμού" του Κάουτσκι που έβλεπε στον ιμπεριαλισμό συνεργασία σε αντίθεση με τον Λένιν, που επιβεβαιώθηκε κιόλας από την αιματηρή πραγματικότητα των παγκόσμιων πολέμων και των συνεχών πολεμικών συγκρούσεων, που έβλεπε στον ιμπεριαλισμό τον ανταγωνισμό από "μία χούφτα χώρες" για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Αλλά άς δούμε και μερικά παραδείγματα "ανισότιμης αλληλεξάρτησης" στην χώρα μας.

Η φονική πολεμική μηχανή των ΗΠΑ έχει "ανισότιμη αλληλεξάρτηση" με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο "κοινό έδαφος" των αμερικάνικων βάσεων στην χώρα. Η ελληνική αστική τάξη και ο στρατός της θα "εκμεταλλευτούν" την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη και με τις άλλες αστικές τάξεις της περιοχής.

Στο οικονομικό πεδίο ο όμιλος Γιαννακόπουλου έχει "αλληλεξάρτηση" με την Novartis , ο όμιλος Μυτιληναίου με την Lokhied και την General Motors, οι όμιλοι Λάτση και Βαρδινογιάννη έχουν "αλληleξάρτηση" με την EXXON και την ΒP , οι συστημικές τράπεζες έχουν "αλληλεξάρτηση" με την Morgan Stanley κλπ , κλπ
Πράγματι θέλει μεγάλη προσπάθεια και ακροβασίες για να παραποιήσεις την πραγματικότητα. Αλλά γιατί να το κάνει κάποιος αυτό ; Μία πολιτική εξήγηση υπάρχει. Δεν θέλει να θέσει τα πραγματικά ζητήματα, τις πραγματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής μας, αλλά φτιάχνει "αερογέφυρες" και να προσγειωθεί στον ... κομμουνισμό.

ΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού είναι το θράσος του και το πλήρες διαζύγιο με την αλήθεια. Οι σύγχρονοι θαυμαστές του Κάουτσκι και του υπεριμπεριαλισμού και φορείς της αντεπανάστασης όπως εκφράστηκε με τη γραμμή του ειρηνικού περάσματος, του εκλογικού κρετινισμού και της ουράς στην ΕΚ (και μετά στο ΠΑΣΟΚ) πουλάνε τώρα στα πίσω πίσω κομμουνιστιλίκι. Οπως ακριβώς οι πιο χυδαίοι προπαγανδιστές του συστήματος, ποντάρουν στα χρόνια που έχουν περάσει και προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Ο ιμπεριαλισμός που αναφέρει ο σχολιαστής  ειναι σκετος αντιαμερικανισμός ,μας μιλάει μονο για τις ΗΠΑ.... ι......Σύμφωνα με τα παραδείγματα  του σχολιαστή  ιμπεριαλισμός=Αμερικάνοι..   Οι υπόλοιποι τοτε τι ειναι..? Ανισομερή σχεση η"σχεση εξάρτησης  .? Πολυ απλα ολοι καταπιέζουν ολους στο βαθμο που μπορούν ,κανουν συμμαχίες και μοιράζονται οτι τους αναλογεί...Ετσι και η ελληνική στικη ταξη μεσώ του Κράτους της οπου μπορεί παρεμβαίνει.. Στο γειτονικό  κρατος της βορειας Μακεδονίας απαιτεί να επιβάλει ονομα--να παρεμβαίνει στο σύνταγμα αυτης της χωρας και  ελέγχει τον εναέριο χωρο της με τα μαχητικά της...Στην βαλκανική δεν εχει εισβάλει επιχειρηματικά παντού,με κερδη 250δις ευρω ? Με την Τουρκια τι κανει δεν περιορίζει μια δύναμη 8 φορες μεγαλύτερη σε λιγα κυβικά νερου στο Αιγαίο..?Δηλαδή πρέπει να απελευθερώνουμε πρώτα εθνικά ...Αλλα με ποιες ενχώριες συμμαχίες θα γινει αυτο.?Η Τουρκία τι ειναι ιμπεριαλιστική η"εξαρτημένη.?

Ανώνυμος είπε...

ο Καπιταλισμός παγκόσμια πλέον βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο και στην χώρα μας απο το 1911... στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Υπάρχει και το άρθρο υου ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... μια χαρά πήρε το μερίδιο της το 12 13 στους Βαλκανικούς πολέμους συμμετείχε στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία το 1919 και συνέχισε στην Τουρκία 1919 1922. Το 1940 μαζί με τους Αγγλους Συμμάχους της μπήκε στην Αλβανία για μερίδιο απο την λεια. Και το 1944 που το ΕΑΜ δεν πήρε την Εξουσία τον Οκτώβρη ήρθαν σαν Σύμμαχοί της να την στηρίξουν. Πήρε τα Δωδεκάνησα και στην συνέχεια πήρε μέρος στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα 1950 55. Στην συνέχεια με Γρίβα και τους υπόλοιπους πήγε να αρπάξει και ολόκληρη την Κύπρο. Επαιζε και άλλος Ιμπεριαλιστής. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πήρε.....

Ανώνυμος είπε...

Οτι θαυμάζεις τους Κάουτσκι Μπερστάιν το γνωρίζω. Το δυστύχημα για εσένα είναι οτι το ΚΚΕ στα 29 χρόνια που πέρασαν απο το 1991 αποκατάστησε τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά και μελέτησε την ιστορία βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα. Και αυτό είναι που σε πονάει και όχι το Οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... η Ε.Κ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί εσύ είσαι με τα πολιτικά μέτωπα τα στάδια και τον ειρηνικό δρόμο. Κουράγιο....

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν πρέπει πάντα να υπάρχει Κ.Κ που σε όλες τις συνθήκες να έχει Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό να διατηρεί την αυτοτέλεια του και οι Κομμουνιστές να παλεύουν μέσα στην Κοινωνική Συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και να βάζουν στην Ιδεολογική πάλη και ζύμωση τον τελικό στόχο για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Η Δεξιά μετατόπιση του ΚΚΕ δεν ξεκίνησε το 56. Τότε διακόπηκε η προσπάθεια του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και άρχισε ξανά η δεξιά στροφή. Ευρωκομμουνιστικό βέβαια δεν έγινε ποτέ. Εδειξε αντανακλαστικά το 1968 χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταμάτησαν οι Ιδεολογικές παρρεκλίσεις που συνεχίστηκαν μέχρι το 1991....

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει καμία προσπάθεια. Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία του Καπιταλισμού Ιμπεριαλισμού Και η Πολιτική εξήγηση για τους Κομμουνιστές είναι μια. Δεν θα Εγκλωβιστούν ξανά σε Πολιτικό σχηματισμό. Αυτό έχει πληρωθεί με πολύ αίμα παγκόσμια προσφέροντας ...σκαλάκια... για την Σωτηρία του Καπιταλισμού. Και αυτό δεν θα συμβεί ξανά.....

Ανώνυμος είπε...

Η Αστική τάξη δεν κλυδωνίζεται όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο παραδοσιακός δικομματισμός. Διαθέτει και άλλα αναχώματα Οπορτουνιστικά για αυτήν ακριβώς την περίπτωση. Ο Συνασπισμός Σύριζα ήταν ένα τέτοιο εργαλείο. Και το χρησιμοποίησε η Αστική τάξη για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ που είχε ξεφτιλιστεί Και ο σπουδαιότερος. Μήπως μπορέσει και παρασύρει σε Εγκλωβισμό το ΚΚΕ κάτω απο την πίεση οπαδών του που είχαν διαπαιδαγωγηθεί στις Κοινοβουλευτικές αυταπάτες πριν το 1991....για δεκαετίες. Ευτυχώς για τον λαό και τους κομμουνιστές το ΚΚΕ δεν έσκισε το πρόγραμμα του. Το τι θα είχε συμβεί σήμερα το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Το 1964 ξήλωσαν τον Χρουτσόφ στην ΕΣΣΔ γιατί υπήρχαν αντιδράσεις στην Σοβιετική κοινωνία στην πορεία που είχε ξεκινήσει το 1956 στην ΕΣΣΔ προς τον καπιταλισμό. Επέλεξαν να βαδίσουν περισσότερο καμουφλαρισμένα με τον Μπρέζνιεφ. Το 1964 ξεκίνησαν οι συζητήσεις στο ΚΚΕ για τις Κ.Ο αντιμετωπίζοντας την λυσσασμένη αντίδραση των προδοτών που στην συνέχεια φτιάξανε το 1968 το ...εσωτερικό.... Η Δημιουργία της ΚΝΕ μετά απο ...25 χρόνια.... και το στήσιμο ξανά Κ.Ο ήταν πολύ σημαντικά βήματα παρά τις ιδεολογικές στρεβλώσεις που συνεχίζονταν απο την στιγμή που δεν γινόταν να αλλάξει το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Σε αυτές τις συνθήκες ...κάποιοι... προσπάθησαν να ντύσουν τους ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΑΛΙΝ σαν Κάουτσκι Μπερστάιν οπαδούς των πολιτικών μετώπων και σταδίων. Τους βόλευε πολύ η ιδεολογική κατάσταση του ΚΚΕ μέχρι το 1991.... Απο εκει και μετά αρχίζει ο εφιάλτης τους.

Ανώνυμος είπε...

Αρα Γιαννακόπουλος Μυτιληναίος Λάτσης και Βαρδινογιάννης ανήκουν στην ....εθνική αστική τάξη.... Ξανά πάλι στάδια. Νάτος Ο Κάουτσκι......

Ανώνυμος είπε...

Ο Λένιν ασφαλώς δικαιώθηκε για τον Ιμπεριαλισμό και το έργο του είναι ζωντανό και επίκαιρο μέχρι και σήμερα. Ο Καπιταλισμός δεν έμεινε στάσιμος 100 χρόνια μετά. Εχει περάσει στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο παγκόσμια. Δεν το βλέπουν μόνο οι ...σταδιάκηδες οπαδοί της ...εθνικής αστικής τάξης..... Λογικό......

Ανώνυμος είπε...

Την εντολή για την δολοφονία του Λαμπράκη την έδωσε το Παλάτι η Φρειδερίκη όχι ο Καραμανλής όπως είπε η ...ΕΔΑ που ήταν ουρά του παπατζή δολοφόνος του λαού τον Δεκέμβρη του 1944 έγινε ...γέρος της δημοκρατίας... το 1964. ...τυχαίο.... Τι θα πει ...αποστασία.... τι σε νοιάζουν οι ανακατατάξεις ανάμεσα σε αστικά κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα εσύ να προσγειωθείς γιατί ανθρώπινος καπιταλισμός δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

11.04 Πρέπει να μάθεις πως η ανισόμετρη αλληλεξάρτηση είναι στο αθάνατο έργο του Λένιν. Μην αναμασάς τα φληναφήματα του Κάουτσκι που η ζωή τα έκανε κουρελόχαρτο. Χρειάζεται λίγο σοβαρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το παραμύθι για την Χιλή τι το ήθελες. Η Εργατική τάξη και ο λαός το πλήρωσαν με πολύ αίμα. Αλλος είναι ο δρόμος και τον δείχνει η Κούβα του 1959. Δεν υπάρχει άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Στεγνό νερό δεν υπάρχει ούτε ο κύκλος γίνεται τετράγωνο 11.03. Ο Λαός όταν αποφασίσει να αλλάξει οι Κομμουνιστές του δείχνουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει για να χτίσει την δική του εργατική λαική εξουσία. Για αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ και όχι ..κάποιο ...κομμουνιστικό κίνημα. Μέχρι τότε οι Κομμουνιστές θα είμαστε εργατική λαική αντιπολίτευση και θα ζούμε στην καπιταλιστική ζούγκλα. Οτι πει ο λαός.....

Ανώνυμος είπε...

Χιλιαδες φορες τα ιδια και τα ιδια παναγιωτη. Πες πες, κατι θα μεινει!
Σαν αυτιστικος που δεν επικοινωνει. Οτι και να σου πουν τα ιδια θα πεις σαν παπαγαλακι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σας λένε την αλήθεια βρισιές. Λογικό όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα. Τι άλλο να πεις....

Ανώνυμος είπε...

Ψέματα ψέματα κάτι θα μείνει στην διαστρέβλωση του Λένιν 12.13 Αυτό κατα πως λέγεται την στιγμή που σε διορθώνουν και συνεχίζεις τα ψέματα. Δώσε χαρακτηρισμό μόνος σου....

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που διαβάζουν βγάζουν συμπεράσματα. Και με τις βρισιές όταν λείπουν τα επιχειρήματα......

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που σου αποδίδονται και σε συζητήσεις για σοβαρά ζητήματα του κινήματος πρέπει να κρατιέται τόσο η ψυχραιμία όσο και ένα επίπεδο ακόμα και στην πιο σκληρή αντιπαράθεση.

Τώρα επί της ουσίας.
Θέτεις το ερώτημα :Δηλαδή πρέπει να απελευθερώνουμε πρώτα εθνικά ...Αλλά με ποιες ενχώριες συμμαχίες θα γίνει αυτό ?

Ποιός σου είπε ότι το ΚΚΕ (μ-λ) μιλάει και θέτει στόχο εθνικής απελευθέρωσης και συμμαχίες με την ντόπια αστική τάξη ; Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και μάλιστα στην 9η Συνδιάσκεψή του διατυπώνει τις θέσεις του. Για να μην σου μείνει καμία αμφιβολία στις παραθέτω για να γνωρίζουμε πάνω σε ποιά βάση συζητάμε. Στο κεφάλαιο για τις Κατευθύνσεις και τα Καθήκοντά μας στα σημεία 6 και 7 λέμε :

" 6. Όσον αφορά το ζήτημα των στρατηγικών μας κατευθύνσεων έχουμε ορισμένους βασικούς και αμετάθετους στόχους. Μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό είναι η ανεξαρτησία και ο σοσιαλισμός. Διέξοδος που προϋποθέτει την επανάσταση για να πάρει η εργατική τάξη και ο λαός την εξουσία. Μια επανάσταση που έχει καθήκον να καταστρέψει το αστικό κράτος και να συγκροτήσει το κράτος που θα εκφράζει τη νέα εξουσία, της εργατικής τάξης και των σύμμαχων σε αυτήν λαϊκών στρωμάτων. Μια επανάσταση που δεν θα βρει απέναντί της μόνο την αστική τάξη, αλλά θα πρέπει να συγκρουστεί και να σπάσει τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, να ανατρέψει τα βάθρα της διπλής (ΗΠΑ-Ευρωπαίοι) ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Τονίζουμε δηλαδή ότι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δεν θα μείνουν «θεατές» μπροστά στην επαναστατική κίνηση και πάλη των μαζών, ότι θα ενεργοποιήσουν τις κάθε είδους δυνάμεις και δυνατότητες που διαθέτουν μέσα στη χώρα μας, για να την καταστείλουν και να την καταπνίξουν. Τονίζουμε ότι η επανάσταση θα τους βρει μπροστά της! Όλες οι εξελίξεις των χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσαν και βάθυναν αυτό το πάγιο δεδομένο. Τόσο αυτές που αφορούν στην πολιτική και στρατιωτική ενίσχυση της παρουσίας του αμερικάνικου παράγοντα στη χώρα, όσο και αυτές που αφορούν στο πλέγμα «διαχείριση χρέους-παραρτηματοποίηση», με το οποίο η αστική τάξη σύνδεσε ακόμα πιο στενά τις τύχες της με τους ιμπεριαλιστές, που με τη σειρά τους αναβάθμισαν το ρόλο της επικυριαρχίας τους και του ελέγχου της χώρας. Σε αυτή τη βάση, συνεχίζουμε να θεωρούμε ως στρατηγικού χαραχτήρα για το κίνημα τους στόχους που αφορούν στο σπάσιμο των δεσμών της εξάρτησης και αναφέρονται στην έξοδο της χώρας από ΕΕ-ΝΑΤΟ και στο διώξιμο των βάσεων και των ΗΠΑ από τη χώρα.

7. Η συγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος είναι καθήκον που χωρίς την υλοποίησή του δεν μπορεί η εργατική τάξη και ο λαός να βαδίσουν προς την επανάσταση και να κατακτήσουν την πολιτική εξουσία. Αλλά η διαμόρφωση όρων συγκρότησης του κόμματος συνδέεται διαλεκτικά με την ανάπτυξη του κινήματος, με την ίδια την πορεία συγκρότησης της εργατικής τάξης. Το κόμμα είναι η έκφραση στο πολιτικό επίπεδο του πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης, είναι η πολιτική έκφραση της ηγεμονίας της επαναστατικής της κατεύθυνσης μέσα στην ταξική πάλη. Αυτή η ηγεμονία πρέπει ήδη με «ισχυρές ενδείξεις» να εκδηλώνεται μέσα στην ταξική πάλη ώστε να είναι ορατή η συγκρότηση του κόμματος. Έξω από αυτή τη λογική, σχεδιασμοί ευκολίας για την «ανακήρυξη κόμματος», όχι μόνο δεν απαντούν στα πραγματικά ζητούμενα, αλλά προσθέτουν συγχύσεις, δυσκολίες και εμπόδια."

Όπως διαπιστώνεις ούτε στάδια υπάρχουν , ουτε συμμαχίες κρύβονται με την ντόπια αστική τάξη, οπότε μάλλον πρέπει να βρεις "άλλο τοίχο να ξυστείς".

ΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Den  ειμαι ο Παναγιώτης ,, 
Η δραστηριότητα της χωρας μας στα Βαλκάνια σε πολιτικό/στρατιωτικό επιπεδο ( Σκόπια ) και  οικονομικό με  παρουσία(250δις) ειναι χωρα εξαρτημένη.?   Οι μεγαλες χωρες του ΝΑΤΟ τι ειναι,, ? 
Εκτός αν θεωρήσουμε τις ΗΠΑ την μονη ιμπεριαλιστική  ,,εαν οχι τοτε μιλάμε(που ειναι οφθαλμοφανές) για ανισομερή αλληλεξάρτηση,,όλων με ολους.. 
Με μια έννοια μπορεί να έχουμε εναν υπέρ-ιμπεριαλισμό να έρχεται απο το μέλλον .... 

υγ
Η Τουρκία τι χωρα ειναι ,,ιμπεριαλιστική η" εξαρτώμενη..?   

Ανώνυμος είπε...

Γ.Α
Η ανάλυση σου περι εξάρτησης μου θυμίζει σχεδιο Μάρσαλ και το παλάτι ,,τοτε ίσχυε και με το παραπάνω..Σήμερα οχι..Ειναι ποιο πολύπλοκο..

Ανώνυμος είπε...

Εξοδος απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ πάει μαζί με την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής την Εργατική Λαική εξουσία για να είναι σε όφελος της Εργατικής Τάξης και του λαού. Διαφορετικά θα εγκλωβιστούν απο το τμήμα της Αστικής τάξη που θέλει αλλαγή Ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Κίνα κ.α. Ο Αγώνας λοιπόν μέσα στην κοινωνική συμμαχία εργατών αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών. Θα διεκδικεί προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα απο την Ιδεολογική πάλη και ζύμωση οι κομουνιστές προβάλουμε τον τελικό στόχο. Και χωράμε όλοι σε ΤΑξική βάση. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ... ΚΚΕ υπάρχει και είναι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Αν λες πως πρέπει να συμμετέχουν στην Κοινωνική συμμαχία και άνθρωποι που θέλουν έξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ χωρίς να είναι Κομμουνιστές ασφαλώς και μπορούν. Αυτό σημαίνει ενότητα. Η Ιδεολογική πάλη και ζύμωση τα ξεκαθαρίζει όλα. Οτιδήποτε άλλο άθελα σου μιλάς για την θεωρία των σταδίων. Αντικειμενικά.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι όποιος διαβάσει ότι :
" Σε αυτή τη βάση, συνεχίζουμε να θεωρούμε ως στρατηγικού χαραχτήρα για το κίνημα τους στόχους που αφορούν στο σπάσιμο των δεσμών της εξάρτησης και αναφέρονται στην έξοδο της χώρας από ΕΕ-ΝΑΤΟ και στο διώξιμο των βάσεων και των ΗΠΑ από τη χώρα."
Κατανοεί, θέση του ΚΚΕ (μ-λ) είναι ότι η κατάχτηση αυτών των στόχων προϋποθέτει το πάρσιμο της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτό σημαίνει ότι η Ανεξαρτησία έχει ταξικό πρόσημο και κόκκινο χρώμα και αποτελεί το απαραίτητο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί ο Σοσιαλισμός σε μία χώρα.

Όσο αφορά την "βαλκανική εξόρμηση" της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας πρέπει ο φίλος που το αναφέρει να αναφερθεί και στην άτακτη υποχώρησή της με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, το κλείσιμο ή την πώληση των τραπεζών κλπ Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι που φαίνεται ότι γίνεται σημαντική παρανόηση. Η συσσώρευση κερδών για το κεφάλαιο στην βάση εκκίνησής του το σπρώχνει στην επέκταση και στην διεκδίκηση αύξησης της κερδοφορίας του όπου και όπως μπορεί. Στην "ελληνική περίπτωση" και λόγω γειτνίασης αλλά και επιλογής των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων κεφαλαίων να μην ρισκάρουν ακόμη επενδύσεις σε χώρες όπως τα Βαλκάνια που δεν είχαν σταθεροποιηθεί στις "ράγες" των ιμπεριαλιστικών απαιτήσεων, χρησιμοποιήθηκε το ελληνικό κεφάλαιο, ως "πρόσκοπος" για το σκοπό αυτό. Απόδειξη γιαυτό αποτελεί και το γεγονός ότι η αστική τάξη της Ελλάδας ενώ "εφορμά " στα Βαλκάνια, στην βάση εκκίνησής της, στο εσωτερικό της χώρας, όχι μόνο δεν προχωρά σε επενδύσεις κεφαλαίων αλλά ξεπουλάει τα πάντα. Από αεροδρόμια και λιμάνια μέχρι δρόμους, τράπεζες και πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ενώ βάζει "ενέχυρο" στους δανειστές-ιμπεριαλιστές όλο τον πλούτο της χώρας για 99 χρόνια.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ιμπεριαλιστική εξάρτηση μίας χώρας δυναμώνει και πολλαπλασιάζει την εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού.Έτσι δημιουργούνται οι όροι για ένταξη στην επαναστατική κατεύθυνση πολύ μεγαλύτερων τμημάτων του λαού και δημιουργεί προϋποθέσεις νικηφόρας έκβασης της αναμέτρησης με τους δυνάστες του. Όποιος το αρνείται αυτό ουσιαστικά θέλει να αποσυρθεί από την ταξική πάλη , να μην έρθει σε σύγκρουση με το σύστημα και να κάνει δήθεν "κομμουνιστική προπαγάνδα" ενώ στην ουσία αποτελεί στήριγμα του συστήματος.

ΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Με τι κυβέρνηση θα φύγει η Ελλάδα από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.... Ποιά Τάξη θα έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της εκείνη ακριβώς την στιγμή..... Δύο βασικά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να γίνει γνώση σε όλους είναι πως η κάθε αστική τάξη ανάλογα με την δύναμη της εκμεταλλεύεται το λαό της χώρας της και ταυτόχρονα τους υπόλοιπους λαούς προσπαθώντας πάντα να βελτιώσει την θέση της στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα μέσα στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης. Πολύ διαφωτιστικό με την κατανόηση του ζητήματος είναι το άρθρο του Λένιν για την ...Ιμπεριαλιστική Ελβετία.... αρχές του 1917 Αφού λοιπόν δεν μιλάς για στάδια μιλάμε για την Ταξική ενότητα μέσα στην λαική συμμαχία που παλεύει για μέτρα ανακούφισης και μέσα απο την ιδεολογική πάλη και ζύμωση η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Χαίρομαι που συμφωνείς.

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρια των σταδιων ηταν μια ρεφορμιστικη— ρεβιζιονιστικη θεωρια του κκε, την οποια οι μ— λ καταγγελναν σαν τετοια και οι κκεδες μας λεγανε προβοκατορες και διαστρεβλωτες.
Ειναι γελοιο να ζητανε τωρα και τα ρεστα.

Τελικα υπαρχουν κατα την αποψη του κκε, μια χουφτα χωρες ιμπεριαλιστικες που εκμεταλλευονται ολες τις αλλες; Ναι η οχι;

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους:

Σε περίπτωση που ο λαός μας εξεγείρονταν εναντίον ΕΕ και ΝΑΤΟ διεκδικώντας εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ από τους όλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ποια θα έπρεπε να είναι η στάση μας; Διεκδικεί ο λαός να κάνει κουμάντο αυτός στον τόπο του και όχι οι ΗΠΑ ή οι Βρυξέλλες χωρίς να έχει πειστεί για το σοσιαλισμό και χωρίς να διεκδικεί ανατροπή της αστικής εξουσίας απλά μάχεται για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και λαϊκή κυριαρχία όπως το πιστεύει αυτός. Τι του λέμε σε αυτήν την περίπτωση;

Α) Άμεση αποχώρηση χωρίς ταυτόχρονη ανατροπή του καπιταλισμού είναι καταστροφή;

Β) Δεν γίνεται έξοδος χωρίς ταυτόχρονη ανατροπή του κεφαλαίου;

Γ) Ναι να φύγουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αλλά να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην όποια αστική κυβέρνηση προκύψει ως την ανατροπή και της εξουσίας του κεφαλαίου;

Ποια θα έπρεπε να είναι η στάση μας; Συμμετέχουμε στην εξέγερση; Δεν συμμετέχουμε; Υποστηρίζουμε τα αιτήματα του λαού; Τα θέτουμε και εμείς ως ΑΜΕΣΑ εφόσον και ο ίδιος ο λαός τα θέτει; Ή λέμε ότι έξοδος από ΕΕ-ΝΑΤΟ μόνο με Λαϊκή Εξουσία, με ανατροπή ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, με αντικαπιταλιστική κυβέρνηση κλπ αλλιώς τίποτα;

Τα ρωτάω αυτά γιατί το ζήτημα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου και θα ήθελα να ακούσω την άποψη όλων σας. Και για να μην φανεί ότι υπεκφεύγω η δική μου άποψη είναι ότι ναι σε αυτήν την περίπτωση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και εμείς ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ακόμα και αν προκύψει αυτό κάτω από την πίεση ενός μαχητικού, εξεγερσιακού κινήματος συνεχίζεται η πάλη για την διεκδίκηση των άμεσων όπως λέμε (μισθοί, δουλειά, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, παιδεία, υγεία κλπ) μέχρι και την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 16/11/19, 4:55 μ.μ.,
Γράφεις :
«Το 1964 ξήλωσαν τον Χρουτσόφ στην ΕΣΣΔ γιατί υπήρχαν αντιδράσεις στην Σοβιετική κοινωνία στην πορεία που είχε ξεκινήσει το 1956 στην ΕΣΣΔ προς τον καπιταλισμό. Επέλεξαν να βαδίσουν περισσότερο καμουφλαρισμένα με τον Μπρέζνιεφ.».
Θα έλεγα ότι σήμερα τείνει να γίνει επίσημη θέση του ΚΚΕ το εξής :
«Το 1964 ξήλωσαν τον Χρουστσόφ στην ΕΣΣΔ γιατί υπήρχαν αντιδράσεις στην σοβιετική κοινωνία στην οπορτουνιστική στροφή που είχε ξεκινήσει το 1956. Επέλεξαν να βαδίσουν περισσότερο καμουφλαρισμένα με τον Μπρέζνιεφ.».

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την περίπτωση θα εξυπηρετηθούν τμήματα της Αστικής Τάξης εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις. Προσπαθούμε να πείσουμε τον λαό για την καταστροφή που τον περιμένει και του δείχνουμε την διέξοδο.

Ανώνυμος είπε...

Αρα διαφωνείς με την θεωρία των σταδίων της Κ.Δ το 1935 όταν έπεσε στα χέρια του οπορτουνισμού το 1935 και στην ΕΣΣΔ το 1956. Η Θεωρία του Λένιν για τον Ιμπεριαλισμό είναι πάντα ζωντανή και επίκαιρη. Τελευταία διάβασα το άρθρο του Λένιν που εξηγεί γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... είναι πολύ σημαντικό σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

Αντιμπεριαλιστικός αγώνας σημαίνει ανατροπή του Καπιταλισμού με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτατορία του προλεταριάτου σύντροφε.

Unknown είπε...

Βρε τι έχεις πάθεις με την ... ιμπεριαλιστική Ελβετία και αυτό το γράμμα ή άρθρο του Λένιν.
Με την ευκαιρία της συζήτησης δεν το ανεβάζεις ή να κάνεις μία παραπομπή που να το βρούμε αυτό το "ευαγγέλιο" μπας και ξεστραβωθούμε και εμείς και σταματήσουμε να διαβάζουμε τον Ιμπεριαλισμό Ανώτατο Στάδιο του καπιταλισμού του Λένιν ;

Στα σοβαρά τώρα.

Μπορείς να μας υποδείξεις μία ιμπεριαλιστική χώρα που δεν ελέγχει το τραπεζικό της σύστημα αλλά το έχει παραδώσει στα χέρια του ξένου κεφαλαίου ;
Μπορείς να μας υποδείξεις μία ιμπεριαλιστική χώρα που δεν έχει κανέναν κρατικό έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες της αλλά τις έχει παραδώσει και αυτές ;
Μία ιμπεριαλιστική χώρα που κάνει διαγωνισμό σε ποιόν να ξεπουλήσει τα λιμάνια της ;
Μία ιμπεριαλιστική χώρα που δεν ελέγχει τα οπλικά της συστήματα ;

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι από το σχήμα της "ιμπεριαλιστικής πυραμίδας" και της "αλληλεξάρτησης" λείπει η επαναστατική ουσία του λενινισμού.
Αυτής που συνδέει το πέρασμα του κεφαλαίου από τον ελεύθερο συναγωνισμό στο μονοπωλιακό του στάδιο και πολιτική, οικονομική και στρατιωτική του έκφραση τον ιμπεριαλισμό.
Το βασικό χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού δεν είναι η αλληλεξάρτηση που σαφώς υποδηλώνει συνεργασία αλλά ο θανάσιμος ανταγωνισμός ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για κυριαρχία σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Αυτή η κυριαρχία πραγματώνεται μέσα από την ένταξη στο άρμα τους μίας σειράς χωρών και η επιβολή πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής τους εξάρτησης.

Αυτός ο ανταγωνισμός "μίας χούφτας χωρών" αιματοκυλάει λαούς και διαλύει χώρες, αλλάζει σύνορα και δημιουργεί νέες σφαίρες κυριαρχίας για τον κάθε ιμπεριαλιστή που αφού εξασφαλίσει αυτή την κυριαρχία, πολιτικά και στρατιωτικά προχωράει στην οικονομική λεηλασία της "ιδιοκτησίας" του.

Όποιος λοιπόν καταργεί - μέσω των αλληλεξαρτήσεων - τον ανταγωνισμό από το ιμπεριαλιστικό σύστημα ουσιαστικά βλέπει ένα επόμενο στάδιο του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος και από ένα σύστημα "που σαπίζει" και πρέπει να ανατραπεί για να μην σαπίσει όλος ο πλανήτης γίνεται ένα σύστημα με περιθώρια παραπέρα ανάπτυξής του.
Και όπως οι τροσκιστές που δεν βλέπουν οικοδόμηση σοσιαλισμού σε μία χώρα άρα δεν βλέπουν και επανάσταση σε μία χώρα έτσι και οι νέοι οπαδοί του Τρόσκι και του Κάουτσκι (δηλ. η ηγεσία του ΚΚΕ) δεν βλέπουν επαναστατικές συνθήκες μέσα στον ιμπεριαλισμό που συνεχώς αναπτύσσεται και ... αναμένουν κάνοντας δήθεν "κομμουνιστική προπαγάνδα".

ΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Οπορτουνιστική στροφή που ξεκίνησε στην ΕΣΣΔ το 1956. Στην Κ.Δ ξεκίνησε το 1935 ο Οπορτουνισμός και στέρησαν την εξουσία στους λαούς εκεί που δεν πέρασε ο Κόκκινος στρατός. Στην Αν.Ευρώπη λούφαξαν και περίμεναν το 1956....

Ανώνυμος είπε...

Μπλογκ Λαική εξουσία 2 Οκτώβρη 2015 ανάρτηση σχετικά με την Ιμπεριαλιστική Ελβετία με το άρθρο του Λενιν 12.11 Είναι κατατοπιστικό για το ζήτημα σύντροφε. Θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβει το αθάνατο έργο του μεγάλου δάσκαλου. Καλό απόγευμα σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

...Βρε τι έχεις πάθει με την ..ιμπεριαλιστική Ελβετία και το άρθρο η γράμμα του Λένιν. Στα σοβαρά τώρα..... Σοβαρά είναι φίλε. Υπάρχει το γράμμα που δεν έχει διαφορά απο το υπόλοιπο έργο. Και γράφει για Ιμπεριαλιστική Ελβετία. Τώρα το διαβάζω.

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμηση σοσιαλισμού υπάρχει σε μια χώρα και επανάσταση μπορεί να γίνει σε μια χώρα όταν υπάρξουν επαναστατικές συνθήκες που εμφανίζονται σε δύο περιπτώσεις. 1ο στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο συνήθως προς το τέλος και 2ο σε στρατιωτική δικτατορία. Στην ...κοινοβουλευτική δημοκρατία... λοιπόν οι Κομμουνιστές πρέπει να διατηρούν την αυτοτέλειά τους σε ρήξη με τον Οπορτουνισμού να μην εγκλωβιστούν σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού και να παλεύουν για να ενώσουν τον λαό σε ταξική βάση μέσα στην Κοινωνική Συμμαχία ώστε να αποσπάσουν ότι προσωρινό μέτρο επιβίωσης μπορούν. Αυτά είναι τα καθήκοντα των Κομμουνιστών και αυτό κάνει το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

"Αντιμπεριαλιστικός αγώνας σημαίνει ανατροπή του Καπιταλισμού με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτατορία του προλεταριάτου σύντροφε"

Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας σημαίνει ΠΑΛΗ ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αντιιμπεριαλιστικό (και αντιφασιστικό ταυτοχρόνως) αγώνα κάναμε το '40 εναντίον των Ιταλών. Αντιιμπεριαλιστικός ήταν ο αγώνας των Σέρβων, των Ιρακινών και των Λίβυων απέναντι στο ΝΑΤΟ. Αντιιμπεριαλιστικός ήταν και ο αγώνας του αργεντίνικου λαού ενάντια στο ΔΝΤ. Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας δεν σημαίνει ταυτόχρονα και σοσιαλιστική επανάσταση (όπως αποδεικνύεται και από τα παραδείγματα που ανέφερα) ωστόσο συνδέεται άρρηκτα με αυτόν για περιπτώσεις χωρών όπως η Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση ο πρώτος ανοίγει το δρόμο στον δεύτερο. Προϋπόθεση η καθοδήγηση του από ένα ΚΚ πραγματικά Μ-Λ.

Άλλο αυτό, άλλο να προβάλεις αυτό το δρόμο και άλλο αν πρέπει ή όχι να υποστηρίζεται ένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Υποστηρίζω πλήρως τους λαϊκούς αγώνες για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Υποστηρίζω το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει αυτός στη χώρα του και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. Ο αγώνας αυτός αντικειμενικά αδυνατίζει το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, φέρνει ρήγματα και συνολικά στο καπιταλιστικό σύστημα και ναι μπορεί να οδηγήσει και στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ανατροπή του.

"Σε αυτή την περίπτωση θα εξυπηρετηθούν τμήματα της Αστικής Τάξης εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις. Προσπαθούμε να πείσουμε τον λαό για την καταστροφή που τον περιμένει και του δείχνουμε την διέξοδο"

Αυτό όμως δεν απαντάει στα ερωτήματά μου. Ακόμα και έτσι να ήταν τι σχέση έχει η λαϊκή βούληση με τις επιδιώξεις τμημάτων της αστικής εξουσίας; Η πάλη είπαμε συνεχίζεται και μετά την αποχώρηση της χώρας από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό εναντίον της αστικής εξουσίας συνολικά. Αυτός είναι ο ρόλος ενός ΚΚ. Τι σημαίνει πρακτικά πείθω το λαό, του δείχνω τη διέξοδο; Ξαναρωτάω υποστηρίζεις το δίκαιο αίτημά του; Παίρνεις μέρος στην λαϊκή εξέγερση; Καθαρές απαντήσεις. Χώρια που δεν βλέπω κάποιο τμήμα της αστικής τάξης να επιδιώκει κάτι τέτοιο σύσσωμο το αστικό μπλοκ προπαγανδίζει την παραμονή της χώρας και τρομοκρατούν τους πάντες σχετικά με μία ενδεχόμενη αποχώρηση. Καλά για τους φασίστες εκεί και αν υποστηρίζει η συντριπτική τους πλειοψηφία την παραμονή.

Να στο πω αλλιώς; Ο αργεντίνικος λαός καλώς εξεγέρθηκε εναντίον του ΔΝΤ; Έπρεπε ο αγώνας του να υποστηριχτεί από τους κομμουνιστές; Έπρεπε ή όχι να ξεκουμπιστεί το ΔΝΤ από τη χώρα; Γιατί δεν θυμάμαι να μπήκε ζήτημα σοσιαλισμού. Ήταν ο αγώνας του δίκαιος ναι ή όχι; Οι κομμουνιστές πως έπρεπε να απαντήσουν τότε; Εγώ λέω πως ναι καλώς έδιωξαν το ΔΝΤ από τη χώρα και ας μην ανέτρεψαν το καπιταλισμό. Να όμως που με την ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ τους πάλη και τον ΑΓΩΝΑ τους πίεσαν και την αστική εξουσία για παραχωρήσεις υπέρ του λαού. Ξαναλέω μέσα από τον αγώνα τους και την εξέγερσή τους.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Για το κκε (μ— λ), ανεξαρτησια και σοσιαλισμος πανε μαζι. Δεν μπορει να υπαρξει εθνικη ανεξαρτησια αν στην εξουσια ειναι η αστικη μας ταξη, γιατι η ελληνικη αστ ταξη ειναι μεταπρατικη— κομπραδορικη απο γεννησιμιου της. Δεν μπορει να σταθει οικονομικα, πολιτικα, στρατιωτικα, χωρις ξενους προστατες. Αυτο ισχυει απο την επανασταση του 21, τα δανεια και την στρατιωτικη στηριξη των μεγαλων δυναμεων μεχρι σημερα. Απο τα δανεια της ανεξαρτησιας μεχρι τα σημερινα δανεια απο ΔΝΤ. Απο τη ναυμαχια του ναβαρινο και τον γαλλο στρατηγο μαιζον, που εδιωξε τον ιμπραημ απο τη πελοπονησο, μεχρι σημερα που φοβεριζει τους τουρκους με τις πλατες των αμερικανο— ευρωπαιων.

Απ οτι ξερω, για το κκε (μ— λ) , η επανασταση θα ειναι μια ενιαια διαδικασια. Αντιιμπερ και ταξικη με τελικο στοχο το παρσιμο της εξουσιας απο την εργ ταξη.

Γ

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό χρειάζεται η ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας που χωράμε όλοι σε ταξική βάση. Θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης και οι κομμουνιστές βάζουμε στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση την πρόταση εξουσίας για Εξοδο από την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ολοι ενωμένοι σύντροφε.