27 Νοεμβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Πορεία αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής (φωτογραφίες και βίντεο)

Αναντίστοιχη των γεγονότων, αλλά και των μεγάλων διακηρύξεων και αναλύσεων των οργανώσεων της Αριστεράς για τα γεγονότα στις χώρες αυτές, ήταν η σημερινή πορεία αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Από οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία, και η ΟΚΔΕ. Συμμετείχαν και οι τούρκικες οργανώσεις TKP/ML και (αν δεν κάνουμε λάθος) το MLKP.


Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες οργανώσεις της Αριστεράς κινητοποίησαν ελάχιστο κόσμο, μετρημένο στα δάχτυλα, πίσω από τα πανό του συλλόγου Χοσέ Μαρτί και του ΠΑΚΣ. Να θυμίσουμε ότι στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχαν ο Π.Α.Κ.Σ., η Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική και διεθνιστική Αριστερά, αγωνιστές από τη Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση (που συμμετείχαν στη διαδήλωση με την Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία), η ν.ΚΑ και το ΝΑΡ, η ΑΡΑΣ, το Κομμουνιστικό Σχέδιο και όλοι είχαν συμφωνήσει για την αναγκαιότητα αυτής της διαδήλωσης.


Η πορεία ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, κατευθύνθηκε προς την πρεσβεία της Χιλής στη Ρηγίλλης και στην οποία η πρόσβαση ήταν κλειστή από κλούβες των ΜΑΤ, παρέμεινε εκεί φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής που εδώ και ένα μήνα κυριολεκτικά ματώνει στους δρόμους και από εκεί, χωρίς την ΟΚΔΕ και το σύλλογο Χοσέ Μαρτί, συνέχισε προς την αμερικάνικη πρεσβεία η οποία κυριολεκτικά είχε περικυκλωθεί από τις κλούβες των ΜΑΤ! Πρέπει να πούμε ότι και σήμερα η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να στρέψει το κόσμο ενάντια στους διαδηλωτές κλείνοντας τους δρόμους χωρίς ουσιαστικό λόγο και για αρκετό χρόνο μετά και το τελείωμα της πορείας! Παρ' όλα αυτά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μάλλον θετική.







Δεν υπάρχουν σχόλια: