11 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ | 9/12 Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή.

Ικανοποιητική από άποψη μαζικότητας ήταν η συγκέντρωση που έγινε την Δευτέρα με αφορμή το όργιο καταστολής στις 6/12 στην Πάτρα. Στο δρόμο κατέβηκαν ένα κοινό μπλοκ αναρχικών, που ήταν και το πιο μαζικό, ένα της νΚΑ και ένα του ΚΚΕ(μ-λ). Η πορεία ξεκινώντας από το Παράρτημα πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έξω από το αστυνομικό κτήριο και κατέληξε ξανά στο παράρτημα. Το πρωί της Τρίτης έγινε νέα συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ώρα της διαδικασίας για τους συλληφθέντες .Από τους πέντε συλληφθέντες οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους άλλους δύο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα υποχρεώνοντας τους να παρουσιάζονται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) με αυτή του την παρέμβαση πέρα από το ζήτημα των συλλήψεων και της καταστολής θέλησε να αναδείξει την φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής που για χρόνια το σύστημα έχει σαν οχήματα ενάντια στο λαό και τους αγώνες του.


Στιγμιότυπα σαν αυτά της Παρασκευής 6/12 αποτελούν μέρος μιας γενικευμένης επίθεσης που και αυτή η κυβέρνηση με τη σειρά της επιβάλει έτσι ώστε να εφαρμόσει τις πολιτικές που επιτάσσουν οι ντόπιοι αστοί και τα ξένα αφεντικά τους.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών ,η πάλη ενάντια στην φασιστικοποίηση και την καταστολή συνδέεται άμεσα με τους αγώνες λαού και νεολαίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Καθήκον για την αριστερά είναι να βάλει πλάτη για να οικοδομηθούν τέτοιοι όροι.

Οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που κυριαρχούν στο κίνημα αφήνουν εκτεθειμένους λαό και νεολαία στις πολιτικές της φτώχειας και της καταστολής. Μόνο ο αποφασισμένος λαός μπορεί να σταματήσει αυτή την βαρβαρότητα μέσα από την οργανωμένη πάλη και την διεκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: