10 Δεκεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάιατ! Έξω οι Βάσεις το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι!

Λάρισα, 10/12/2019
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Λάρισας την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ στην 110ΠΜ, προκειμένου να παρακολουθήσει την επίδειξη των κατασκοπευτικών drones, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Μια διεθνή επίδειξη, που διοργανώνει η General Atomics, κατασκευάστρια εταιρεία των drones.

Σε μία περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, απέναντι στα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού, η παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην πόλη μας, τη Θεσσαλία και τη χώρα, κάθε άλλο παρά διασφαλίζει το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά.

Οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές, βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Ακόμη περισσότερο σήμερα, που οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους, απειλούν την ειρήνη και δημιουργούν όρους για να μετατρέψουν τους λαούς «σε κρέας για τα κανόνια» τους και τις χώρες σε «οικόπεδα» για λεηλασία.

Η δημιουργία βάσεων και η παρουσία των αμερικαονατοϊκών στη Θεσσαλία, σημαίνει πως ενισχύονται τα δεσμά της εξάρτησης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό σε όλα τα επίπεδα. Ο τόπος μας, αφενός μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου για να αιματοκυλάν λαούς και να κομματιάζουν χώρες, δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων και ξεριζωμένων και αφετέρου σε στόχο των όπλων των αντιπάλων τους, καθιστώντας αυτόματα τη Θεσσαλία μαγνήτη ολέθρου. Ενώ θα λειτουργούν και ως τοποτηρητές των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Μηχανισμοί ελέγχου και καταστολής του λαού και των αγώνων του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στο λαό της Λάρισας, την παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην πόλη μας και τη Θεσσαλία. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να αντισταθούμε στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών και σε στόχο των όπλων των αντιπάλων τους. Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη για την αποτροπή του πολέμου και κόντρα στην επαναχάραξη των συνόρων. Για την οικοδόμηση Μετώπου Πάλης των Λαών ενάντια στους άδικους πολέμους, για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.

• Έξω οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας

• Έξω βάσεις -ΝΑΤΟ – Αμερικάνοι – Έξω απ’την ΕΕ

• Δε θα γίνουμε «κρέας για τα κανόνια τους»

• Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: