10 Δεκεμβρίου 2019

Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με μαζικό αγώνα θα αποκρουστούν!

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η πολιτική της κυβερνητικής-κρατικής τρομοκρατίας. Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας, προκαλώντας δίκαια την οργή λαού και νεολαίας. Παρά τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για «πετυχημένο σχέδιο» και «ειρηνικές πορείες» στις επετείους των 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, αυτό που βίωσαν οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, ήτανε η προκλητική αστυνομοκρατία που αμφισβητούσε ευθέως το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ακολουθούμενη από ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς αγωνιστών, αλλά και ανθρώπων που απλά έτυχε να βρίσκονται στο δρόμο των δυνάμεων καταστολής. Όλα αυτά, λίγες βδομάδες μετά το χτύπημα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα στην ΑΣΟΕΕ, και ενώ εκδόθηκε το φασιστικού τύπου τελεσίγραφο για τους κατειλημμένους χώρους.

Η πολιτική αυτή δεν είναι ούτε αποτέλεσμα κάποιων μεμονωμένων «αυθαιρεσιών» των δυνάμεων καταστολής, αλλά συνολική πολιτική κατεύθυνση που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την κυβέρνηση, το κράτος και τους μηχανισμούς του, με σκοπό την τρομοκράτηση του λαού. Συνδέεται με μια σειρά νομοθετικές πρωτοβουλίες και δικαστικές αποφάσεις που ουσιαστικά βγάζουν στην παρανομία τη συνέλευση, την απεργία, τη διαδήλωση, το μπλόκο, την κατάληψη, τα πανό και την αφισοκόλληση, δηλαδή όλα τα μέσα οργάνωσης και πάλης που διαθέτει το λαϊκό κίνημα. Δένεται με τον χυδαίο επίσημο αντικομμουνισμό και την ενθάρρυνση κάθε είδους μαύρων, φασιστικών εφεδρειών.

Αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν αλλά και αυτών που ετοιμάζονται, ενάντια σε λαό, εργάτες, αγρότες, φοιτητές. μαθητές. Αποτελεί προετοιμασία των δυνάμεων του συστήματος για του ξεσηκωμούς που κυοφορεί η πολιτική τους, ομολογία φόβου απέναντι στη λαϊκή οργή που διευρύνεται. Ειδικά σε μια περίοδο όπου όλο και περισσότεροι λαοί στον κόσμο, βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο της ταξικής πάλης. Αποτελεί ευθεία συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε ολόκληρο το κατασταλτικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, το επέκτεινε, και έδωσε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να συνεχίσει από καλύτερες την επίθεση.

Η έξαρση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, μόνο από το ίδιο το λαϊκό κίνημα που στοχοποιείται, και με τα μέσα πάλης του που διώκονται, μπορεί να αποκρουστεί. Είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι υπόθεση των διάφορων «εναλλακτικών» μεθόδων διαμαρτυρίας, που καταλήγουν στον κρατικό και δικαστικό μηχανισμό του συστήματος. Δεν είναι υπόθεση των παλιών ή νέων επίδοξων διαχειριστών της αστικής εξουσίας, που όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση, συνεχίζουν την ίδια πολιτική. Δεν ευνοείται, αλλά ίσα-ίσια αποσυγκροτείται από αιτήματα για το δήθεν εκδημοκρατισμό των μηχανισμών που έχουν φτιαχτεί για να χτυπούν το λαό μας.

Μόνο αν επιστρέψει οργανωμένη και μαχητική στο δρόμο η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που στενάζει κάτω από την εξαθλίωση, θα σαρωθούν οι μαύρες δυνάμεις του συστήματος, και η πολιτική που αυτές υπηρετούν.

• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

10/12/ 2019




Δεν υπάρχουν σχόλια: