06 Δεκεμβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Μαζικές διαδηλώσεις όλη μέρα!

Μαζικές ήταν οι σημερινές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.


Στις 12:00 φοιτητές και μαθητές κατά κύριο λόγο, φοιτητικοί σύλλογοι και σχολεία αλλά και σχήματα νεολαίας της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν τη διαδήλωσή τους προς τη Βουλή και συνέχισαν προς Προπύλαια για να καταλήξουν στην Ομόνοια.


Το απόγευμα, στις 6:00, πολλοί περισσότεροι (γύρω στις 10.000), και πάλι κατά κύριο λόγο νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Με μαζικά μπλοκ της Αριστεράς, όπως και του Α/Α χώρου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση στην ίδια διαδρομή με αυτή του μεσημεριού.

Είναι φανερό ότι η κατασταλτική πρακτική της κυβέρνησης απέναντι στους αγώνες της νεολαίας, αλλά και των αγροτών τις τελευταίες μέρες, η επίθεση στις καταλήψεις κοινωνικών χώρων, προσφύγων και της αναρχίας, οι διώξεις κατά αγωνιστών και χώρων της Αριστεράς για τις αφισοκολλήσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, η κατάργηση του Λαϊκού Άσυλου, το βγάλσιμο στην παρανομία της απεργίας αλλά και του εργατικού συνδικαλισμού, ενεργοποίησε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά αρκετών χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίων. Φάνηκε στις διαδηλώσεις καταγγελίας της καταστολής απέναντι στους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, φάνηκε στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, όπως και στις σημερινές. Κατήγγειλαν την φασιστικοποίηση, την ένταση της καταστολής, την ένταση της επίθεσης στις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, διατράνωσαν την διάθεσή τους να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση το πρωί, το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα συμμετείχαν με τα μπλοκ τους καλώντας νεολαία και λαό να κάνουν αυτό ακριβώς που θα σταθεί όχι μόνο εμπόδιο στις κυβερνητικές πολιτικές υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές και επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα αλλά και θα υπερασπιστεί ότι έχει απομείνει, θα φέρει νέες κατακτήσεις. Να αγωνιστεί οργανωμένα, μέσα από τις δικές του μορφές συγκρότησης, να αντισταθεί, να διεκδικήσει, να αναμετρηθεί με τις ρεφορμιστικές, αντιοργανωτικές και συνδιαχειριστικές  αυταπάτες που τον έστειλαν στην απογοήτευση και με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Στο μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν και σύντροφοι από το TKP/ML. Στα αρνητικά ήταν η απουσία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.


Η παρουσία της αστυνομίας σήμερα, ιδιαίτερα το απόγευμα, μπορεί να μην ήταν τόσο προκλητική αλλά νωρίτερα φρόντισαν να κάνουν εμφανή την παρουσία της ενώ παράλληλα με το κλείσιμο του σταθμού Πανεπιστημίου έστησαν μπλόκα στις διαδρομές από την πλατεία Συντάγματος και την Ομόνοια, ελέγχανε τον κόσμο, του οποίου οι αντιδράσεις όμως ήταν έντονες, και τελικά απ' ότι μάθαμε να γίνουν κάποιες "προληπτικές" προσαγωγές.

Το ζητούμενο είναι αυτές οι διαθέσεις όπως εκφράστηκαν και στις σημερινές διαδηλώσεις να βρουν το δρόμο της συνέχειας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: