27 Ιανουαρίου 2020

ΑΘΗΝΑ | Σύσκεψη ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις - Συγκέντρωση και πορεία Πέμπτη 30/1


Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 26/1 η σύσκεψη που κάλεσε η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την πραγματοποίηση αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής-αντικυβερνητικής διαδήλωσης την Πέμπτη 30/1, μέρα που κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής η επαίσχυντη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις και την επέκταση της παρουσίας τους στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις δυνάμεις ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΕΕΚ, ΠΑΚΣ (Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός) και Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο.

Στη σύσκεψη, κοινό τόπο αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η χώρα προσδένεται ολοένα και περισσότερο στο αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλιστικό άρμα. Ότι εμπλέκεται άμεσα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή. Ότι η συμφωνία για τις βάσεις φέρνει το λαό μας αντιμέτωπο με νέους κίνδυνους. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για συσπείρωση των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά για να ενισχυθεί, σε αυτές τις συνθήκες, η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Στη βάση των παραπάνω συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 30/1, στις 6:00 μ.μ., στα Προπύλαια με τοποθετήσεις εκπροσώπων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει διαδήλωση καταδίκης της νέας συμφωνίας. Αποφασίστηκε, επίσης, η έκδοση δελτίου Τύπου με κάλεσμα στη συγκέντρωση-διαδήλωση, αλλά και αφίσα με συνθήματα «Όχι στη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις - Έξω οι βάσεις του θανάτου - Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ - Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» και υπογραφή «Αντιπολεμικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις».

Τέλος, αποφασίστηκε κοινό πανό, υπογραμμένο όπως και το κάλεσμα, το οποίο θα είναι στη κεφαλή της πορείας δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε δυνάμεις που δεν παραβρέθηκαν.

Η διαδήλωση της Πέμπτης πρέπει να αποτελέσει μια μαζική λαϊκή καταδίκη της συμφωνίας, των νέων κίνδυνων και των νέων δεινών που φέρνει. Να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αποτελέσει σοβαρή παρακαταθήκη, αλλά και εφαλτήριο για την ισχυροποίηση της κατεύθυνσης της οικοδόμησης ενός μαζικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: