27 Ιανουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ (30/1)

Συγκέντρωση στην Καμάρα και διαδήλωση την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 6.30μμ

Αντιπολεμικές και αντι-ιμπεριαλιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς με κοινή ανακοίνωση τους, που αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η ΛΑ-ΑΑΣ στο Στέκι Σφεντόνα,  καλούν τους εργαζόμενους και την νεολαία της Θεσσαλονίκης σε μαζική κινητοποίηση ενάντια στην συμφωνία για την ανανέωση και επέκταση των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων που έφερε για ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ στην Bουλή και προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30 /1 | ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ | 6.30μμ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την Πέμπτη 30 / 1 προς ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία για την επέκταση των βάσεων. Η νέα συμφωνία για τις βάσεις, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο: Σούδα, Άραξος, Άκτιο, Λάρισα, Αλεξανδρούπουλη, και προσεχώς νέες εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια. Εμπλέκει βαθιά τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ως εξάρτημα της δολοφονικής μηχανής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η δυνατότητα άμεσης χρησιμοποίησης των βάσεων, με παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί συνέχιση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείχνεται στη δήθεν αντιπολίτευση του.

Η συμφωνία φέρνει κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής και το δικό μας λαό. Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που δένεται με τις ενέργειες των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αλλά και με τους οξυμένους ανταγωνισμούς στη Ν.Α. Μεσόγειο και τη Λιβύη, το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να ορθώσει τη φωνή του και να απαιτήσει:
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΌ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

ΠΕΜΠΤΗ 30 /1 | ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ | 6.30μμ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: