26 Φεβρουαρίου 2020

ΞΑΝΘΗ | Ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

Την Τρίτη 25/2 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης από τον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης και από το Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης με απόφασεις που πέρασαν από τα ΔΣ των συλλόγων (ο Σ.Φ.Ξ. με πολιτικό πλαίσιο που κατατέθηκε από κοινού από Αγωνιστικές Κινήσεις και ΕΑΑΚ και ο Σ.Ο.Φ.Ξ. με πλαίσιο της ΚΝΕ). Η πορεία έγινε ως απάντηση στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24/2 και την καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής για δυο συνεχόμενες μέρες.

Η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και η απειλή φοιτητών με όπλο που κρατούσε απέναντι τους ειδικός φρουρός αποτελούν επεισόδια μιας συνεχόμενης προσπάθειας από πλευράς συστήματος να τρομοκρατήσει τον κόσμο και όχι μεμονωμένα περιστατικά ή αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται ταυτόχρονα με την αμφισβήτηση θεμελιωδών δικαιώματων λαού και νεολαίας. Είναι εφαρμογές μιας συγκεκριμένης πολιτικής που προωθεί το χτύπημα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Κρίνεται αναγκαίο να απαντάμε άμεσα, να στεκόμαστε απέναντι στην κρατική καταστολή καθώς και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα συλλογικά μας όργανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: