26 Φεβρουαρίου 2020

Κι αν είναι να γίνει "κανένα κακό", θα είναι επειδή θα το επιλέξουν!

Ξέρουν πολύ καλά ότι δε χτυπούν ακροδεξιούς, αυτούς τους κρατάνε για τις φωτό με τις σημαίες για να ‘χουν να λένε. Ξέρουν πολύ καλά ότι τις σφαίρες και τα σημάδια που δείχνουν και "ισχυρίζονται" οι κάτοικοι, τις έριξαν οι μπάτσοι. Ξέρουν πολύ καλά ότι η φωτιά στο δάσος άναψε από τις βόμβες αερίου και τα δακρυγόνα κι ας μην το είπαν ποτέ ότι συνέβη. Ξέρουν πολύ καλά ότι νέοι, γέροι, παιδιά τρώνε αδιάκριτα ξύλο και χημικά, όπου πατούν. Ξέρουν ότι ξέρουμε πως κάθε "είδηση υποβάλλεται σε έλεγχο από την κυβέρνηση". Ξέρουν πολύ καλά ότι ήταν καλή μέρα να έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, μια που κάνα σπουδαίο τάφο δεν προλάβαιναν να ανακαλύψουν. Ρίξανε υγειονομική... Βόμβα αντί εθνική υπερηφάνεια. Δεν ήξεραν πως δε φίμωσαν αρκετά αυτούς που καταπιέζουν και η οργή κέρδισε την τρομοκρατία.

Είναι εικόνα από παλιά η Κερατέα, η Χαλκιδική, εικόνα από το παρόν η Λέσβος και η Χίος, εικόνα από το μέλλον τ' Άγραφα. Θέλουν να συνηθίσουμε το δηλητήριο, την αδικία, το πνίξιμο.

Θέλουν να σημαδεύουν με το όπλο τους ειδικοί φρουροί μέσα στο άσυλο και να σκύβουμε. Θέλουν τα ΜΑΤ να μπαίνουν και να εκκενώνουν σχολές κι εμείς να σκάμε. Θέλουν να νευριάζουν στ' αυτοκίνητα τους, εκτός υπηρεσίας, να βγάζουν το όπλο κι εμείς να τρέχουμε στην άκρη. Θέλουν να μη μείνει δημοκρατικό δικαίωμα όρθιο γιατί τα σχέδια τους δε χωράνε τα δικαιώματά μας.

Κι αν είναι να γίνει "κανένα κακό", θα είναι επειδή θα το επιλέξουν!

Όποιος θέλει να κοιμάται ήσυχος μπορεί. Ακόμα κι αν η ηθική μόδα αποχώρησε από το my style rocks... Κάτι "ηθικό" θα βρεθεί να συζητήσουμε! Κι αν όχι, υπάρχουν κι οι ειδήσεις. Να από το mega σήμερα τόσα έμαθα!

Α.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: