05 Απριλίου 2020

Ταξική Πορεία Ηρακλείου: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Την περίοδο αυτή, βιώνουμε εικόνες από το μέλλον που δρομολογεί για μας αυτό το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό, καταπιεστικό σύστημα. Το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα. Απολύσεις, εξαντλητικά ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, εργοδοτική αυθαιρεσία, εργασιακά – πολιτικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα τσακίζονται. Αυτά βιώνει ο λαός ΣΗΜΕΡΑ. «Για την στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων» μας λένε. Να βάλουμε όλοι πλάτη μας λένε! Την ίδια στιγμή που το κράτος μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε κλινικάρχες και καναλάρχες (να βάλουν κι αυτοί πλάτη έτσι ώστε να εμπεδώσει ο λαός το αφήγημα της κυβέρνησης), που στο κεφάλαιο δίνει παροχές στήριξης του, πολύ περισσότερο όμως στρώνει το δρόμο για την ένταση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης. Θέλει, με αυτό τον τρόπο, την κρίση να την μετατρέψει σε ευκαιρία για το σύστημα, βάζοντας στο στόχαστρο τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν μείνει. Προσπαθεί το σύστημα και η κυβέρνηση του να περάσει την αντίληψη στον κόσμο ότι αν πάθουμε κάτι υπεύθυνοι είμαστε εμείς που δεν καθόμαστε στ’ αυγά μας και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει (ΠΝΠ – ΜΜΕ – κατασταλτικοί μηχανισμοί κλπ), να μας πείσουν ότι θέλουν να μας σώσουν από την καταστροφή.

Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έκλεισαν νοσοκομεία, απαξίωσαν τις βαθμίδες υγείας, δεν έκαναν (και τώρα ακόμη) προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (κάνουν έκκληση για εθελοντική εργασία), δεν δημιουργούν νέες ΜΕΘ και κρεβάτια νοσηλείας, δεν χορηγούν επαρκώς μάσκες και αντισηπτικά, με τα διαγνωστικά tests να είναι είδος πολυτελείας και άρα αχρείαστα με τη λογική τους. Τα βραδινά χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια, τα κροκοδείλια δάκρυα τους για το σύστημα υγείας, πέρα από την υποκρισία, αποτελεί προσβολή όλων μας. Μας κουνάν το δάκτυλο ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι και να υποστούμε αυτή την βάρβαρη πολιτική.

Αν για το σύστημα αυτή είναι η προοπτική, οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, ο λαός συνολικά, δεν έχει κανένα λόγο να συντάσσεται μ’ αυτούς! Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας αλλά και της υγεία μας, είναι υπόθεση αποκλειστικά του λαού, μέσα από τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις που θα προβάλει. Να μην αποδεχτεί να πληρώσει για μια ακόμη φορά τα σπασμένα από την κρίση τους!

Να διεκδικήσουμε: 

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς 
  • Όχι στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία. 
  • Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί, υπερωρίες, δώρα 
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών 
  • Δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ 
  • Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όλου του λαού 
  • Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο τον λαό 

Με βάση τα παραπάνω η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπ/κων και φοιτητών Ηρακλείου στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: