26 Μαΐου 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο(26/5)


Όχι στην «εκπαίδευση» χωρίς σχολεία –

 Όχι σε δουλειά, σπουδές χωρίς δικαιώματα. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/5 ΣΤΙΣ 6:30 μμ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/5 ΣΤΙΣ 7 μμ  ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ 

Την Παρασκευή 15/5 πήρε ΦΕΚ η (ν)τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που θεσμοθετεί, νομιμοποιεί και καθιερώνει την τηλεργασία-ψευτοεκπαίδευση με κορυφή του παγόβουνου, τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω της γνωστής πλατφόρμας webex. Προβλέπεται μάλιστα η σύγχρονη ψευτοεκπαίδευση να ισχύσει και για τα σχολεία που τελούν υπό αναστολή, δηλαδή αφορά στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η υπουργική απόφαση αποκαλύπτει ολοκληρωτικά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την τηλε-ψευτοεκπαίδευση ως κανονική διαδικασία για κάθε έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός… 

Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούσαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ότι η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία. Ευκαιρία γι αυτούς για να προχωρούν οι στοχεύσεις τους. Η μεθόδευσή τους καλά μελετημένη. Διαρροές για κάμερες στα σχολεία, αλλά η τροπολογία περιλαμβάνει το webex. Προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εκπαιδευτικούς στη λογική ότι είναι άλλο πράγμα η τηλεκπαίδευση από τη ζωντανή αναμετάδοση. 

Από τη μεριά μας επιμένουμε η ουσία είναι ίδια. Στα webex και στα eclass όλα, επίσης, είναι υπό παρακολούθηση και έλεγχο. Οι κάμερες δεν είναι στην τάξη αλλά είναι στα σπίτια των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καταλαβαίνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που κάτω από έναν συνδυασμό παραγόντων (διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αποπροσανατολισμός από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες) μπήκαν στις πλατφόρμες του υπουργείου. Αποδεικνύεται τώρα περίτρανα ότι κανένα φιλότιμο (όταν δεν συνοδεύεται από συλλογική αντίσταση) δεν εκτιμάει ο αντίπαλος. Αλλά το χρησιμοποιεί για να κλιμακώσει την επίθεσή του.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Δίπλα στο “Μεγάλο Αδελφό” -που γίνεται ορατός απ' όλους τους συναδέλφους- εξυφαίνεται ένα ΜΕΓΑΛΟ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ σχέδιο κατασκευής και επιβολής ενός “άυλου” σχολείου. Χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εκπαιδευτικούς. Με  νέα ταξικά φράγματα-χάσματα στο δικαίωμα των μαθητών μας στις σπουδές. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να μείνει αόρατο. Αλλά είναι ανάγκη η δίκαιη αγανάκτηση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος να εκφραστεί με αγώνες ενάντια στη συνολική ανατροπή της τροπολογίας, για να μην περάσει η καθιέρωση της εξ-αποστάσεως ψευτοεκπαίδευσης. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η εξ αποστάσεως “εκπαίδευση” :

  • Καταργεί τη ζωντανή φυσική διάδραση και σχέση εκπαιδευτικών μαθητών και ουσιαστικά δεν είναι εκπαίδευση.
  • Νομιμοποιεί την πολιτική της αδιοριστίας.
  • Εντατικοποιεί τη δουλειά των εκπαιδευτικών και καταργεί δικαιώματα (διεύρυνση ωραρίου, τηλεργασία σε άδειες ).
  • Εντείνει και διευρύνει  τις κοινωνικές ανισότητες , όπως αποδείχτηκε αυτό το διάστημα που πολλοί μαθητές για πολλούς λόγους δεν συμμετείχαν.
  • Αποτελεί «υλικό» για αξιολόγηση, όλα «ανοικτά » και στη διάθεση Υπουργείου, στελεχών διευθυντών, συντονιστών, εσωτερικών και εξωτερικών αξιολογητών. 

Αυτό το τηλε-πανηγύρι του Υπουργείου πρέπει να το σταματήσουμε, γιατί μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το συλλογικό δικαίωμα όλων των παιδιών στο σχολείο και στις σπουδές. 

Η δήθεν κανονικότητα που θέλει η κυβέρνηση να εμφανίσει με το τυχοδιωκτικό άνοιγμα των σχολείων χωρίς τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους εξυπηρετεί την προώθηση της επίθεσης της με το πολυνομοσχέδιο. Μ' αυτό ετοιμάζει ένα σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς με πολλαπλούς εξεταστικούς φραγμούς και αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών ώστε να γίνουμε αποτελεσματικοί «μπαμπούλες» των μαθητών. 

Σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου, αλλαγές στο δημοτικό, αύξηση ορίου (από 22 σε 26) και ελάχιστου μαθητών για σχηματισμό τμήματος, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο γυμνάσιο, τράπεζα θεμάτων στο λύκειο, άνοιγμα του δρόμου για πολλαπλές βάσεις εισαγωγής για πρόσβαση στην τριτοβάθμια, εμπέδωση της πειθάρχησης στη σχολική ζωή, μαζικό κλείσιμο ΕΠΑΛ μέσω ηλικιακού ορίου. 

Δεν θα γίνουμε οι εκπαιδευτικοί οι νεροκουβαλητές στο μύλο της κυβέρνησης που με το πολυνομοσχέδιο –λαιμητόμο και την προσπάθεια της να προχωρήσει ψευτοεκπαίδευση-χωρίς σχολείο χτυπά αλύπητα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κυνικά μας καθιστά γρανάζια στην εφαρμογή της πολιτικής της κι αδιάντροπα επικαλείται το καλό των παιδιών.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Απέναντι στην ομοβροντία της επίθεσης οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και η πλειοψηφία των παρατάξεων λειτουργεί υπονομευτικά. Καθυστέρησαν προκλητικά τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων –που οι Αγωνιστικές Κινήσεις ζητήσαμε επιτακτικά να γίνουν σε αύλειους χώρους—και η ΟΛΜΕ δίνει περιθώριο  10 ημερών για την πραγματοποίησή τους από 20-29 Μαΐου με Συνέλευση Προέδρων από 1-4 Ιουνίου.

Είναι σαφές ότι δεν θέλουν και προσπαθούν να υπονομεύσουν οποιαδήποτε δυναμική αντίδραση του κλάδου στην επίθεση. Βγαίνουν από την υποχρέωση με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και το κυριότερο αρχίζει να φαίνεται ότι θα καταφύγουν στα πρότυπα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων και τις νομικές προσφυγές μόνο για τη ζωντανή αναμετάδοση. Αυτές οι πρακτικές στρώνουν τον δρόμο στο υπουργείο για την εφαρμογή της πολιτικής του.

Την απάντηση πρέπει να τη δώσουμε εμείς, μόνο μέσα από τη μαζική παρουσία στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Οι Συνελεύσεις δεν είναι των συνδικαλιστών αλλά των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. 

Το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο να αποσυρθεί - 
η τροπολογία της ντροπής να ανατραπεί. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ. 


  • Αποφασίζουμε 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και μετά  ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
  • Κανένας εκπαιδευτικός στις πλατφόρμες της εξ αποστάσεως ψευτοεκπαίδευσης του υπουργείου – καμία ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της τηλε-εργασίας.
  • Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας – κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Καταλαβαίνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που κάτω από έναν συνδυασμό παραγόντων (διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αποπροσανατολισμός από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες) μπήκαν στις πλατφόρμες του υπουργείου."

Κοίτα φίλε μου που φτάσαμε να θεωρείται μέγα λάθος η παροχή μόρφωσης και γνώσης από εκπαιδευτικούς. Με άλλα λόγια διέπραξαν σφάλμα που...έκαναν την δουλειά τους και προσπαθούσαν και μέσα σε αυτές τις συνθήκες να παρέχουν μόρφωση και γνώση στα παιδιά. Γιατί εσείς από την αρχή ήσαστε ενάντια στην ΕΞΑΔ όταν δηλαδή τα σχολεία ήταν κλειστά. Βέβαια προτάσεις για το πως τα παιδιά θα συνέχιζαν να μορφώνονται δεν ακούσαμε. Το μόνο που λέγατε συνεχώς ήταν αυτό το "στο πλευρό των μαθητών" το οποίο όμως είναι κούφιο από μόνο του. Πως μεταφράζεται αυτό; Οι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε....παιδοψυχολόγους, ψυναναλυτές τι ακριβώς; Αυτό το ρόλο πρέπει να έχουν; Πρακτικά τι προτείνετε; Πως θα παρακολουθούν μαθήματα τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο; Τι έπρεπε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί το προηγούμενο διάστημα στην καραντίνα; Πως έπραξαν οι εκπαιδευτικοί των Αγωνιστικών Κινήσεων;

Δεν θέλετε το ένα δεν θέλετε το άλλο αλλά δεν μας λέτε κιόλας τι πρέπει να γίνει για να μην μένουν αμόρφωτα τα παιδιά. Εκτός και αν η πρότασή σας είναι μαθητές δύο ταχυτήτων δηλαδή μαθητές που έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως (πχ φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, παιδιά πλουσίων, εύπορων οικογενειών, παιδιά μεσαίων τάξεων που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα γι'αυτό) ενώ τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τα παιδιά του δημοσίου σχολείου να μένουν πίσω στη γνώση και τη μόρφωση. Αυτό και ταξικά να το δούμε είναι σε βάρος των μαθητών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.

Δεν λέω ήταν ισχυρό το χαστούκι, προς όσους αντιδρούσαν με λύσσα ενάντια στην ΕΞΑΔ, από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που συμμετείχε και ευτυχώς δηλαδή άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν έτσι τα παιδιά. Ελπίζω να πράξουν το ίδιο και αυτή τη φορά κόντρα στην ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ γραμμή της ΟΛΜΕ και ΟΛΩΝ των παρατάξεων και να μην αδιαφορήσουν για τα παιδιά. Αν έχετε προτάσεις εκτός της τηλε-εκπαίδευσης για μαθήματα για τα παιδιά που μένουν σπίτι πείτε τις γιατί δεν μας τις λέτε; Γιατί δεν τις διεκδικείτε στο δρόμο; Ουσιαστικά αυτό που λέει η ΟΛΜΕ και που λέτε όλοι σας είναι ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό το δεν συζητάω τίποτα, δεν προτείνω τίποτα, δεν απαιτώ τίποτα για ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό ζήτημα έχει καταντήσει αηδία τόσα χρόνια εδώ που τα λέμε. Άλλο να παλεύεις πάνω σε υπαρκτά προβλήματα για ένα ζήτημα, απαιτώντας βέβαια την επίλυσή τους από μεριάς κυβέρνησης που είναι και το ΣΩΣΤΟ (πχ να δοθούν ΔΩΡΕΑΝ υπολογιστές, ίντερνετ και ό,τι χρειάζεται σε οικογένειες που δεν μπορούν να τα διαθέτουν, να μην πέφτει το δίκτυο, να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα κλπ) και άλλο να λες όχι σε όλα, μην προτείνοντας τίποτα απολύτως και αδιαφορώντας για τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση.

Θυμηθείτε ότι επί ναζιστικής κατοχής το ΕΑΜ οργάνωνε μαθήματα για τα παιδιά στα βουνά, οι κομμουνιστές φροντίζανε ώστε και σε εκείνες τις πολύ δύσκολες συνθήκες να μην μένουν αμόρφωτα τα παιδιά. Έτσι πρέπει να σκέφτεται ο κομμουνιστής, έτσι πρέπει να σκέφτεται ο σωστός εκπαιδευτικός. Άραγε πόσο λάθος ήταν που σε συνθήκες....πείνας, εξαθλίωσης, άγριας τρομοκρατίας, εκτελέσεων και ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ οι κομμουνιστές ήταν υπέρ της μόρφωσης των παιδιών συμβάλλοντας στην πράξη για την υλοποίηση αυτού;

Και όχι για να προλάβω ορισμένους η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση...Λαϊκής Εξουσίας αλλά εδώ συζητάμε για το ποια πρέπει να είναι η στάση η δική μας και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς από τη δική μας πλευρά για τα παιδιά. Τους αντιλαϊκούς σκοπούς της κυβέρνησης με όχημα, με πρόσχημα την τεχνολογία (πχ να υποκαταστήσει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με την τηλε-εκπαίδευση, η αξιοποίηση της για την επιβολή της δικής τους “αξιολόγησης”) τους πολεμάς, δίνεις τη μάχη εναντίον της πολιτικής αυτής. Κάντε επιτέλους αυτό το διαχωρισμό άλλο τι επιδιώκει η κυβέρνηση άλλο η δική μας στάση και τι είναι καλό και ωφέλιμο για το λαό και τη νεολαία. Επειδή η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει την τηλε-εκπαίδευση σε αντιλαϊκή κατεύθυνση καταδικάζετε την οποιαδήποτε χρήση και αξιοποίηση της και δεν απαιτείτε να αξιοποιείται αυτή προς όφελος του λαού και των παιδιών; Δεν έχει λογική αυτό μάλιστα είναι και κάπως τεχνοφοβικό (υπεραντιδραστική αντίληψη).

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι εσύ «μπερδεύεις» τα πράγματα. Γιατί η άλλο η στάση η δική μας και άλλο οι επιδιώξεις της κυβέρνησης (σωστά), αλλά τί γίνεται όταν η στάση μας υποτάσσεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης (αναφέρομαι στις πολιτικές δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ-ΠΑΜΕ και κομμάτι των Παρεμβάσεων και όχι στον κόσμο); Γιατί η αποδοχή της τηλεκπαίδευσης και των πλατφόρμων του υπουργείου, υπηρετούσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης που επεδίωκε να την νομιμοποιήσει. Για αυτό και όλη η εκστρατεία πειθαναγκασμού των συναδέλφων στο όνομα της επαφής των παιδιών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να σου επιχειρηματολογήσω γιατί αυτή η «ανησυχία» ήταν υποκριτική.
Αλήθεια ήταν εκπαίδευση όλο αυτό που γινόταν αυτό το διάστημα; Γιατί για μας εκπαίδευση είναι ένα δικαίωμα για όλους όχι μια υποχρέωση που έγκειται στις δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Η τηλεκπαίδευση δεν ήρθε να ισορροπήσει τις δυο ταχύτητες όπως λες αλλά ήρθε να τις πολλαπλασιάσει! Με την εξ αποστάσεων ψευτοεκπαίδευση τα παιδιά των φτωχών οικογενειών πετιούνται απ’ έξω, μπαίνουν ακόμα περισσότερο στο περιθώριο ανεξάρτητα αν έχουν υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό με κάμερα. Γίνονται -στην καλύτερη- ένα παράθυρο κάτω δεξιά στην ψηφιακή «τάξη», με τον εκπαιδευτικό να αδυνατεί να παρέμβει. Και για να δανειστώ τα λόγια σου «Αυτό και ταξικά να το δούμε είναι σε βάρος των μαθητών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων». Αντίστοιχα και τώρα, που φαίνονται οι αντιφάσεις του τυχοδιωκτικού ανοίγματος των σχολείων, που χρησιμοποιείται για να μας φορέσουν τον φερετζέ της «ζωντανής αναμετάδοσης» του μαθήματος αλλά και της καθιέρωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το «καλό των μαθητών». Όμως η εκπαίδευση χωρίς σχολείο αντικειμενικά οδηγεί στις πολλαπλές ταχύτητες μαθητών. Τίποτα από αυτά δεν έγιναν για το «καλό των μαθητών» αλλά αντίθετα χτυπούν το δικαίωμά τους στο σχολείο. Σε αυτή την κατεύθυνση εναντιωνόμαστε σταθερά με την στάση μας το τελευταίο 3μηνο. Στάση που έχουν αναγνωρίσει αρκετοί συνάδελφοι, αλλά και γονείς που αντιλαμβάνονται προς τα πού πάει το πράγμα. Θα σου έλεγα επίσης ότι η τοποθέτησή σου θα οδηγηθεί στην κυβερνητική άποψη ότι «καμία διδακτική ώρα δεν πρέπει να πάει «χαμένη» », και σε ότι συνεπάγεται αυτό.
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Και για να απαντήσω στο δικό σου ερώτημα (μα τί προτείνετε τελικά εσείς;). Η απάντησή μας είναι μια: να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών στο σχολείο, των εκπαιδευτικών στην δουλειά. Και εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: αλήθεια μπορούσε τελικά να υπάρχει εκπαίδευση με τα σχολεία κλειστά; Να προχωρήσει η ύλη, να γίνουν κανονικά επαναλήψεις, να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς των φροντιστηρίων και των ιδιωτικών σχολείων που προχωράνε «κανονικά»; Μόνο με την προϋπόθεση ότι θα αφήναμε ένα κομμάτι των μαθητών πίσω! Και για αυτό δεν είναι εκπαίδευση! Γεγονός που το διαπίστωσαν και συνάδελφοι που -για διάφορους λόγους- έκαναν τηλ«εκπαίδευση». Το «αποκάλυψε» και ο Μητσοτάκης λέγοντας ότι για διάφορους λόγους υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τηλεκπαίδευση. Το «δίπλα στους μαθητές» δεν είναι κούφιο όπως λες αλλά μια προσπάθεια πολύπλευρης στήριξης που όμως δεν μπορεί να βαφτιστεί «κανονική εκπαίδευση» ή «σαν να είναι στην φυσική τάξη» και φυσικά δεν νομιμοποιεί όλον τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Για να μπορούσε να πάρει και πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα έπρεπε παράλληλα να μπολιαστεί και με μια αγωνιστική κατεύθυνση εναντίωσης στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά ΚΑΙ τότε ΟΛΜΕ και οι υπόλοιπες παρατάξεις υμνούσαν (όπως και εσύ) την εξ αποστάσεως ψευτοεκπαίδευση.
Δεν σου αναλύω καθόλου τί σημαίνει τηλεκπαίδευση και τηλεργασία για τους εκπαιδευτικούς (παραπέμπω σε άλλες αναρτήσεις μας) Βέβαια έχω ένα ερώτημα πότε εσύ θεωρείς ότι πρέπει να αντιπαλευτούν οι επιδιώξεις τις κυβέρνησης (αξιολόγηση εργασιακό ωράριο κτλ), μάλλον αφού νομιμοποιηθεί η πολιτική της. Ούτως ή άλλως όμως ήθελα να επικεντρωθώ στο πώς η τηλ«εκπαίδευση» ΔΙΑΛΥΕΙ εν τέλει το δικαίωμα των μαθητών στο σχολείο.
Κλείνω λέγοντας το εξής: δίπλα στην αντιδραστική -πράγματι- τεχνοφοβία θα μπορούσα να βάλω την αντίληψη ότι η τεχνολογία και η επιστήμη είναι ουδέτερες και μπορούν (στο έδαφος του καπιταλισμού) να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και των παιδιών του! Αντίληψη που μπορεί -κατά πώς φαίνεται- να οδηγήσει σε εξίσου υπεραντιδραστικές απόψεις όπως αυτήν που κατέθεσες από πάνω, οι οποίες όλως τυχαίως έχουν τεράστια σημεία σύγκλισης με την κυβερνητική προπαγάνδα και αντίληψη.
ΥΓ: θα ήθελα πάντως μέσα σε όλα να πεις λίγο την απόψή σου για την αξιολόγηση
Χ.

Ανώνυμος είπε...

Τα λες αυτά λες και αποφάσισε η κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και να μαντρώσει τα παιδιά σπίτι όχι λόγω πανδημίας αλλά λόγω...της πολιτικής της. Η εκπαίδευση χωρίς σχολείο προέκυψε από τις συνθήκες όχι γιατί το αποφάσισε η κυβέρνηση. Δεν έκλεισε τα σχολεία η κυβέρνηση μια ωραία συνηθισμένη μέρα. Το έκανε λόγω του κορονοϊού. Αυτή ήταν η κατάσταση. Μα αν ήθελε να χτυπήσει το δικαίωμα στα σχολεία γιατί τα άνοιξε άραγε; Τι μας λέτε ότι θέλει η κυβέρνηση να...καταργήσει τα σχολεία; Εντάξει νομίζω καταλαβαίνεις ότι ακούγεται παράλογο αυτό. Εκτός και αν η άποψή σας είναι ότι έπρεπε να είναι ανοιχτά τα σχολεία όλη αυτήν την περίοδο και να πηγαίνουν κανονικά τα παιδιά για μάθημα. Αν είστε υπέρ της ανοσίας της αγέλης πείτε το γιατί κρύβεστε; Έτσι και αλλιώς είστε υπέρ του να συνωστίζονται όλοι στις πλατείες, στις διαδηλώσεις δεν τηρείτε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας, εδώ άλλοι μας λέγανε και για...αντιστασιακούς στο καρναβάλι αυτή είναι η νοοτροπία της ανο(η)σίας της αγέλης. Εάν θέλατε μοντέλο...Σουηδίας (πάνω από 4.000 νεκροί) ας το λέγατε.

Το θέμα είναι λοιπόν τι έπρεπε να γίνει από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία; Να μην συνεχίσουν τα μαθήματα τα παιδιά; Να μην μορφώνονται; Γιατί αυτό λες και ας μην το παραδέχεσαι ανοιχτά. Εγώ ξέρω ότι δικαίωμα στη γνώση και τη μόρφωση έχουν και πρέπει να έχουν ΌΛΑ τα παιδιά και ότι γι'αυτό πρέπει να παλεύει το εκπαιδευτικό κίνημα. Αυτός είναι και ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Ε διεκδικείστε το, παλέψτε για αυτό. Παλέψτε και απαιτείστε να μην μείνει ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής έξω από αυτή τη διαδικασία, να μην μείνει κανένας πίσω όπως λες. Τι μας λέτε εσείς; Ότι επειδή η κυβέρνηση όπως το εφαρμόζει αφήνει παιδιά στην απ'έξω ΚΑΝΕΝΑ παιδί να μην έχει αυτή τη δυνατότητα και λέτε ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ και να μείνουν πίσω όσα περισσότερα γίνεται. Μόνο που αυτό δεν είναι στάση εκπαιδευτικού, δεν είναι στάση συνδικαλιστή, δεν είναι στάση κομμουνιστή στην τελική οι συνδικαλιστές και ειδικά οι κομμουνιστές συνδικαλιστές οφείλουν να παλέψουν, να δώσουν μάχη με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μην μείνει ΚΑΝΕΝΑ παιδί, ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής πίσω. Με τη στάση σας λέτε ΌΧΙ στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ των παιδιών στη μόρφωση και τη γνώση οπότε και συμβάλλεις στο γιγάντωμα του ταξικού χάσματος μεταξύ των παιδιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία (εφόσον η στάση σου οδηγεί στο να αποκλείονται όλο και περισσότερα παιδιά αυτών των στρωμάτων) και των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτήν (είπαμε παιδιά πλουσίων, παιδιά που έχουν την οικονομική δυνατότητα κλπ).

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οφείλουμε να διεκδικούμε λύσεις υπέρ του λαού. Ναι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να αξιοποιήσουμε και την τεχνολογία. Εσείς λέτε ότι αυτό είναι "υποταγή" στην κυβερνητική πολιτική. Όχι δεν είναι. Γιατί αν το πας έτσι τότε όταν απαιτείτε από το ΑΣΤΙΚΟ κράτος να βάλει στη φυλακή τους χρυσαυγίτες μπορώ κάλλιστα να σας κατηγορήσω για...οπορτουνισμό και υποταγή στην αστικό κράτος και την δικαιοσύνη. Άλλωστε με αυτή την ανόητη αλλά και ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, στην ουσία, δικαιολογία σύσσωμη η αριστερά δεν υιοθετεί και το ΟΛΟΣΩΣΤΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αίτημα ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Έτσι θα το πάμε; Ξαναλέω εδώ πρέπει να εξετάσουμε τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Σε ξαναρωτάω λοιπόν και θέλω καθαρή απάντηση είναι καλύτερο για σένα ένα παιδί να κάθεται σπίτι του, αποκλεισμένο ΤΕΛΕΙΩΣ από τα μαθήματα και να στερείται της γνώσης από το να του δίνεται η δυνατότητα έστω και έτσι; Ναι με τις όποιες δυσκολίες αλλά να έχει τουλάχιστον δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση. Γιατί σου ξαναλέω αυτό λες απλά όχι ανοιχτά. Πέστο ανοιχτά να τελειώνουμε.

Και δεν είπε κανείς ότι η τηλε-εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση. Δεν λέω δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό που έγινε αλλά ΈΠΡΕΠΕ να γίνει από το τίποτα από το να κάθονται οι μαθητές και να στερούνται γνώσεων, μόρφωσης και παιδείας καλύτερα έτσι. Όσο αφορά τις δυνατότητες τις κάθε οικογένειας μα εδώ ήθελα το συνδικαλιστικό κίνημα. Εάν υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της διαδικασίας γιατί λοιπόν δεν απαιτούσατε από το κράτος να δώσει ΔΩΡΕΑΝ ίντερνετ, υπολογιστές, τάμπλετ και ό,τι είναι αναγκαίο; Γιατί δεν φωνάζετε γι'αυτό; Εσείς με πρόσχημα αυτό προτιμάτε να ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ παιδιά από τα μαθήματα παρά να θέσετε τα όποια υπαρκτά προβλήματα σε όλη αυτή τη διαδικασία και να απαιτήσετε λύσεις για αυτά από το κράτος. Αυτό που λες είναι ότι επειδή υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ (και ας υπάρχουν πολλά που έχουν) όχι να μείνουν ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. Μα το θέμα είναι ΟΛΑ τα παιδιά να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό έπρεπε να είναι το αίτημα σύσσωμου του εκπαιδευτικού, συνδικαλιστικού κινήματος και αντ'αυτού εσείς θέλετε να το στερήσετε και από τις οικογένειες που μπορούν να το κάνουν. Ξαναλέω η στάση σας είναι ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ.

Ο σωστός συνδικαλιστής, ο σωστός κομμουνιστής προσπαθεί και αυτός να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν πάνω σε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά το λαό και την εργατική τάξη όπως αυτό της παιδείας, απαιτεί λύσεις, προτείνει λύσεις και δεν φωνάζει απλά για να φωνάζει, δεν απεργεί απλά για να απεργεί αυτός είναι ΚΑΚΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. Αλλιώς καταντάς ένας ακόμα γραφικός. Το ίδιο ισχύει και με την αξιολόγηση στην οποία θα αναφερθώ στο επόμενό μου σχόλιο.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Πάμε στο ζήτημα της αξιολόγησης. Μεγάλη πολύ μεγάλη πληγή για όλη την αριστερά κοινοβουλευτική και μη. Επειδή έχω περάσει και εγώ από τα σχολικά θρανία και με την εμπειρία μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην σχολή μου έχω να πω το εξής:

Ναι είμαι υπέρ της αξιολόγησης στο δημόσιο και συγκεκριμένα (αφού μιλάμε για εκπαίδευση) για τους εκπαιδευτικούς. Δε νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων (όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικά) για να μην αξιολογείται το έργο τους. Μόνο που υπάρχει μία διαφορά. Η δική μου αξιολόγηση δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την "αξιολόγηση" των κυβερνήσεων. Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Εκεί στα εισαγωγικά. Η δική μου αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών ή οποιαδήποτε αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή είναι η διαφορά η δική τους "αξιολόγηση" δεν είναι αξιολόγηση πολύ απλά. Το συνδικαλιστικό κίνημα λοιπόν οφείλει να παλέψει για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αξιολόγηση (ειδικά από τα κάτω δηλαδή αξιολόγηση από τον ίδιο το λαό και την κοινωνία) αντιπαλεύοντας ταυτόχρονα την "αξιολόγηση" των κυβερνήσεων. Εσείς λέτε όμως: Επειδή οι αστικές κυβερνήσεις αξιοποιούν την αξιολόγηση ως όχημα αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αυτή η στάση είναι κάργα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ και το μήνυμα που στέλνεις στην κοινωνία είναι ότι κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, δεν μας ελέγχει κανένας, δεν μας αξιολογεί κανένας, είμαστε ανώτεροι από εσάς γιατί εργαζόμαστε στο δημόσιο (δηλαδή στο κράτος ή πιο συγκεκριμένα στο ΑΣΤΙΚΟ κράτος). Με άλλα λόγια επιθυμείς μία κρατική υπαλληλία η οποία δεν ελέγχεται, δεν αξιολογείται, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και στην τελική αυτή η κρατική υπαλληλία είναι που υποστηρίζει τα κυβερνώντα κόμματα καθώς και το ίδιο το καθεστώς εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια. Εσείς δεν είναι ότι δεν θέλετε αξιολόγηση από τις κυβερνήσεις ούτε καν από τον ίδιο το λαό (τουλάχιστον αυτό να λέγατε σαν "κομμουνιστές" που είστε) εσείς το μόνο που απαιτείτε είναι ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Μόνο που με αυτά τα μυαλά δεν σε παίρνει η κοινωνία στα σοβαρά. Ακόμα και όταν πολεμάς την "αξιολόγηση" του αντιπάλου πάλι δεν σε παίρνει κανένας στα σοβαρά γιατί δεν προτείνεις εσύ πως πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση. Το αντίθετο απομονώνεσαι κυρίως από τους γονείς. "Καθηγητές", "δάσκαλοι" και "εκπαιδευτικοί" που βρίζουνε τα παιδιά, τα προσβάλουνε, δεν κάνουν μάθημα, δεν ξέρουν να κάνουν μάθημα ή απλά είναι αδιάφοροι ναι δεν πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες και υπάρχουν τέτοιοι και δεν είναι λίγοι αλλά αυτοί είναι...δημόσιοι υπάλληλοι δεν τους ακουμπάει κανένας, είναι μόνιμοι αυτήν την εμπειρία έχω από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Όχι δεν μιλάω για όλους μιλάω για συγκεκριμένους αλλά είναι άραγε ποσοτικό το ζήτημα ή ποιοτικό; Γιατί να βρίσκονται στις θέσεις αυτές άνθρωποι που δεν το αξίζουν; Και να είναι μάλιστα αυτοί "υπεύθυνοι" για την εκπαίδευση των παιδιών; Εσύ προσωπικά συμφωνείς με αυτό;

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ισχύει και με καθηγητές στα πανεπιστήμια. Άσε τώρα μην αρχίσω να αναφέρω ονόματα άσε τώρα άνθρωποι που κάθονται στα γραφεία τους, καλοπληρώνονται, είναι μόνιμοι και δεν τους κουνάει κανένας από την καρέκλα τους και δεν ξέρουν να κάνουν μάθημα ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν μάθημα και επειδή πολλοί από αυτούς (οι περισσότεροι βασικά) τα έχουν καλά με όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία δεν τους κουνάει κανένας. Και να τώρα που εγώ εξαρτώμαι από αυτούς, αυτοί με εξετάζουν, αυτοί με βαθμολογούν, αυτοί με "μορφώνουν" και με "εκπαιδεύουν" και η ολοκλήρωση των σπουδών μου να εξαρτάται από αυτούς τους καρεκλοκένταυρους, ανίκανους γραφειοκράτες. Ε ναι εγώ απαιτώ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για όλους αυτούς και όχι να μην κάνει κανένας ό,τι γουστάρει. Το θέμα είναι εσείς γιατί δεν προτείνετε την δική σας αξιολόγηση; Γιατί δεν διεκδικεί το συνδικαλιστικό κίνημα τρόπους αξιολόγησης όπως πρέπει να γίνεται; Ή μήπως τελικά αυτό επιθυμείτε; Μία κρατική, παρασιτική υπαλληλία που δεν ελέγχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ και ειδικά από τα κάτω, από το λαό ώστε αυτή να κάθεται στο σβέρκο του και να αποτελεί στυλοβάτη της εξουσίας και του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ, ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΙΚΟΥ καθεστώτος; Γιατί άραγε; Μήπως προετοιμάζετε το έδαφος ώστε όταν έρθετε στην εξουσία να εφαρμόσετε το "σοσιαλισμό" σας αλά...Τσάβες και Μαδούρο;

Λοιπόν να σου πω την γνώμη μου για να καταλήξω; Την μονιμότητα πρέπει να την κερδίσεις, να την αξίζεις. Και την δικαιούσαι, την κερδίζεις με την καθημερινή δουλειά σου και τη στάση σου και την συμπεριφορά σου προς τους πολίτες και την κοινωνία. Είναι απλό όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, όποιος είναι τεμπέλης, προσβλητικός προς τον πολίτη, αδιάφορος για τη δουλειά του ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ. Αν δεν μπορεί να διορθωθεί να φεύγει. Ναι είμαι υπέρ να δίνεις σε όλους τη δυνατότητα να διορθώνονται αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε ΑΠΟΛΥΣΗ. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπερασπίζομαι ανθρώπους που θέλουν να είναι μόνιμοι μόνο και μόνο γιατί έτσι...εξασφαλίζονται ενώ δεν θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία, δεν θέλουν να εργάζονται; Συντεχνία είστε στην τελική; Εγώ πάντως συντεχνιακά δεν σκέφτομαι οι κομμουνιστές πάνω από όλα είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, παλεύουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την καλυτέρευση και τη βελτίωση της κοινωνίας ακόμα και της αστικής κοινωνίας (αφού δεν μπορούμε να την ανατρέψουμε σήμερα) όχι για την χειροτέρευσή της προς όφελος των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Οτιδήποτε βελτιώνει το βιωτικό επίπεδο του λαού και της εργατική τάξης, οτιδήποτε είναι καλό γι'αυτόν σε ότι αφορά την παιδεία, την υγεία, το τρόπο λειτουργίας του κράτους κλπ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ακόμα και στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Αν το θεωρείτε οπορτουνισμό αυτό τότε πολύ απλά είστε ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.

V For Viva La Revolucion

Γιάννης είπε...

Πραγματικά είναι εντυπωσιακό πως μπορεί κανείς να προπαγανδίζει την πολιτική του συστήματος με αριστερό φερετζέ!

Δεν θα σταθώ στα υπόλοιπα του σεντονιού. Σ' ένα μόνο: "Μία κρατική, παρασιτική υπαλληλία που δεν ελέγχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ και ειδικά από τα κάτω, από το λαό ώστε αυτή να κάθεται στο σβέρκο του και να αποτελεί στυλοβάτη της εξουσίας και του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ, ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΙΚΟΥ καθεστώτος; Γιατί άραγε; Μήπως προετοιμάζετε το έδαφος ώστε όταν έρθετε στην εξουσία να εφαρμόσετε το "σοσιαλισμό" σας αλά...Τσάβες και Μαδούρο;". Μαζί με αυτά που προηγούνται το συμπέρασμα είναι ότι το ΚΚΕ(μ-λ) σοσιαλισμό αλά Τσάβες ενώ ο V For Viva La Revolucion θέλει επανάσταση. Δια του ελέγχου το αστικού κράτους, του διεθφαρμένου, του κομπραδόρικου! Αλλά τέτοιο είναι μάλλον το "καθεστώς" και όχι το σύστημα στο σύνολό του που δια της αξιολόγησης μπορεί και να αποκτήσει ένα κράτος που θα κατσικώνεται στο σβέρκο του λαού φιλολαϊκά και με αξιοσύνη! ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ είσαι; Ούτε καν από αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Το ακριβώς ανάποδο ισχύει Γιάννη. Ειδικά "Κ"ΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (επειδή τους ανέφερες) ακριβώς επειδή αποτελούν στηρίγματα της εξουσίας και του αστικού κράτους ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν καταγγέλουν και δεν πολεμούν αυτό το διεφθαρμένο αστικό κράτος διότι δεν επιδιώκουν επαναστατική ανατροπή του αλλά διαχείρισή του και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους όταν θα έρθουν αυτοί στην εξουσία. Αυτή είναι η "Λαϊκή Εξουσία", αυτή είναι η "αντικαπιταλιστική κυβέρνηση", αυτός είναι ο "σοσιαλισμός" τους Βενεζουέλα, Κίνα άντε και με κάτι από Κούβα, Βόρεια Κορέα με άλλα λόγια ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ άλλωστε όλα αυτά τα φαινόμενα αποτελούν βασικά στοιχεία αυτού του είδους του καπιταλισμού του χειρότερου είδους φασιστικός, παρασιτικός, αντιπαραγωγικός, διεφθαρμένος, εξαρτημένος όσο δεν πάει. Αυτόν υπηρετεί η ψευτοαριστερά.

Εξού και το ότι ΌΛΟΙ (πολύ περισσότερο το "Κ"ΚΕ και η ΛΑΕ) προσκυνούν τα δύο ιμπεριαλιστικά μπλοκ Ρωσία και Κίνα. Τι και αν οι Ρώσοι ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ το συριακό λαό, τι και αν οι Κινέζοι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ σκοτώνουν το λαό του Χονγκ-Κονγκ και όμως ούτε μία πορεία στη ρωσική ή την κινεζική πρεσβεία. Και μετά για να το καλύψουν αυτό μας μιλάνε για "ενδοαστικές" και "ενδοιμπεριαλιστικές" αντιθέσεις. Βέβαια η καταπίεση ή ο σφαγιασμός ενός λαού βαφτίζεται έτσι στην περίπτωση Ρωσίας και Κίνας αλλά όταν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ κάνουν τα ίδια εκεί ένα περίεργο πράγμα έχουμε σφαγές, εγκλήματα, ιμπεριαλιστική καταπίεση και πορείες έξω από τα γραφεία της ΕΕ ή την αμερικανική πρεσβεία. Όταν πχ ο Ερντογάν διώκει όσους αντιστέκονται και καταστέλλει αγώνες έχουμε τρομοκρατία όταν κάνουν το ίδιο οι Ιρανοί φασίστες ή ο Μαδούρο στην καλυτερη έχουμε "αντιθέσεις" στην χειρότερη τους υπερασπίζονται στο όνομα ενός ψευτο-αντιιμπεριαλισμού και ενός ψευτο-αντιαμερικανισμού. Τον πρώτο τον καταγγέλουμε για τους δεύτερους μένουμε "ουδέτεροι" που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Στη τελική γνωρίζουν καλύτερα όλοι τους ότι και αυτά ακόμη τα αιτήματα όπως πχ εξορθολογισμός τους κράτους για τα βασικά και τα αυτονόητα δεν θα υλοποιηθούν ποτέ από την ελληνική αστική τάξη (αλλιώς θα τα έκανε τόσα χρόνια) γιατί αυτή είναι η φύση της, κομπραδόρικη και παρασιτική (και εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο αυτά πάνε μαζί) σε βαθμό ΑΗΔΙΑΣ, όσο δεν πάει άρα αυτή είναι και η φύση του ελληνικού κράτους. Συνεπώς ακόμα και αυτά τα αυτονόητα δεν πρόκειται να τα υλοποιήσουν οπότε και αυτά πρέπει να τα επιβάλλει ο λαός και να τα απαιτήσει. Έτσι λοιπόν ο λαός θα καταλάβει ότι τελικά η λύση βρίσκεται στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κεφαλαίου και του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ όταν δηλαδή αποκτήσει επαναστατική συνείδηση και καταλάβει ότι ακόμα και τα αυτονόητα η εξουσία αυτή δεν τα λύνει και δεν θέλει να τα λύσει. Και αυτός είναι και μόνος τρόπος για να αφυπνίσουμε το λαό και να τον τραβήξουμε από τη χαβούζα της διαφθοράς, του παρασιτισμού, του ρουσφετιού όσο καλλιεργείται αυτή η νοοτροπία μέσα του τόσο θα παραμένει εγκλωβισμένος οπότε και δεν πρόκειται να ριζοσπαστικοποιηθεί ποτέ η σκέψη του.

Η αριστερά μας όμως δεν ασχολείται, δεν καταγγέλει, δεν λέει κουβέντα για όλα τα στραβά και τις στρεβλώσεις του ελληνικού καπιταλισμού (πχ διαφθορά στο δημόσιο, πελατειακό κράτος, σκάνδαλα, γραφειοκρατία-τέρας κλπ), ποτέ δεν έλεγε και ποτέ δεν απαιτούσε να σταματήσουν όλα αυτά έστω και αν ξέραμε και ξέρουμε ότι δεν θα τα κάνουν αλλά πρέπει όμως να το αποδείξεις αυτό στο λαό, να του δείξεις ότι πράγματι δεν θέλουν ούτε αυτά να κάνουν άρα και να τους ξεσκεπάσεις και να πείσεις τελικά το κόσμο ότι μόνο αν ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ μόνο τότε θα λυθούν και αυτά τα "ασήμαντα". Μόνο μία εξήγηση υπάρχει γι'αυτό ότι τελικά αυτό ακριβώς το αστικό κράτος και το καθεστώς εξουσίας υπηρετούν γι'αυτό και δεν θα συγκρουστούν ποτέ με όλα αυτά τα στραβά που ταλανίζουν τη χώρα μας χρόνια τώρα και που χειροτερεύουν την ήδη πολύ δύσκολη πραγματικότητα, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της εξάρτησης, που ζει ο λαός μας και η εργατική τάξη καθώς και την θέση της χώρας μας μέσα στην ΕΕ.

V For Viva La Revolucion

Dinosauros είπε...

Έσουρε ο V το ΚΚΕ(μ-λ) για ότι μπορείς να φανταστείς. Τι τεχνοφοβικούς/αντιδραστικούς, τι απέναντι από τους μαθητές/γονείς/εκπαιδευτικούς, τι εκτός πραγματικότητας σε σχέση με τα προβλήματα της κοινωνίας, κτλ κτλ. Για να καταλήξει που? Ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης και υπέρ των απολύσεων! Φέρνοντάς το μάλιστα και από αριστερή/κομμουνιστική σκοπιά!
Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει αισχρές και χυδαίες τις θέσεις για την αξιολόγηση και την μονιμότητα, και θα είχε απόλυτο δίκιο να το κάνει. Το πως κατάφερες να τις ντύσεις με αριστερή προβιά, ούτε και εσύ το κατάλαβες, γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η συστημική, αστική άποψη για το ζήτημα. Στο κάτω κάτω όπως μας λες, το αν κάποιος αξίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι ζήτημα ατομικό(!).
Σκίζεις τα ιμάτια σου για τα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων, αλλά τελικά αυτά πως θα λυθούν πχ στους εκπαιδευτικούς; Με την ατομική προσπάθεια του καθένα, μόνο του απέναντι στην κυβερνητική επίθεση;
Ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος δεν κάνει (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) καλά τη δουλειά του πρέπει να απολυθεί; Πέρασε ποτέ από τη σκέψη σου, ότι τα προβλήματα ενός εκπαιδευτικού εντός της αίθουσας, μπορεί να μην προκύπτουν από δικές του αδυναμίες; Πως μπορεί να προκύπτουν και να γιγαντώνονται από την διαρκή ανασφάλεια, απληρωσιά, συνεχόμενες μετακινήσεις από νησί σε νησί, ανησυχία για το μέλλον; Δηλαδή συλλογικά ζητήματα προς πάλη! Ή τέλος πάντων, ο καθένας για το κεφάλι του; Αν δηλαδή το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους είναι σωστό ή λάθος;
Δεν θα αναφερθώ καν στις ονειρώξεις σου για έλεγχο και αξιολόγηση από τα κάτω και από το λαό στο υπάρχων σύστημα. Είναι λογικές που το ΚΚΕ και η ρεφορμιστική αριστερά τις έχουν κατά κόρον, και δεν βρίσκω που ακριβώς εσύ διαφωνείς με αυτούς. Το συμπέρασμα σας πάντως είναι κοινό, όχι ανατροπή, αλλαγή από τα μέσα.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι λογικές που το ΚΚΕ και η ρεφορμιστική αριστερά τις έχουν κατά κόρον, και δεν βρίσκω που ακριβώς εσύ διαφωνείς με αυτούς"

Στο ότι τόσο αυτοί όσοι και εσύ δεν θέλετε αξιολόγηση στο δημόσιο. Φοβερό ε; Να που συμφωνείς με το ρεφορμιστικό "Κ"ΚΕ διότι και οι δύο κατεβαίνετε στο δρόμο φωνάζοντας εναντίον ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Όχι μόνο αυτής που πήγε να εφαρμόσει η ΝΔ το 2013 για να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους (και που σωστά υπήρχε αντίδραση από μεριάς εργαζομένων) αλλά γενικά της αξιολόγησης. Το μήνυμα που στέλνετε στην κοινωνία είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μία ανώτερη τάξη από τους υπόλοιπους εργαζόμενους (αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και το προλεταριάτο) η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν και κάνει ό,τι γουστάρει.

Στην ουσία θέλετε τον εργαζόμενο στο κράτος να μετατρέπεται σε...κρατικό υπάλληλο, όχι εργαζόμενος στο κράτος με ταξική συνείδηση και συνδεδεμένος, ταυτισμένος με τα εργατικά-λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες του αλλά ακριβώς αποκομμένος από αυτά, ένα εργαλείο, ένα εξάρτημα της αστικής κρατικής μηχανής. Δηλαδή ο εργαζόμενος να αποκτήσει υπερεξουσία έναντι του υπόλοιπου λαού λειτουργώντας σαν το χειρότερο μέρος του αστικού κρατικού μηχανισμού (αφού δεν θα αξιολογείται και δεν θα ελέγχεται από κανέναν το έργο του). Μα τότε ποια η διαφορά του εκπαιδευτικού ή του οποιοδήποτε δημοσίου υπαλλήλου και εργαζομένου από τον αστυνομικό ή τον στρατιωτικό;

Εξού και το ότι ποτέ δεν καταπολεμήσατε τα φαινόμενα διαφθοράς στο κράτος, τα ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος κλπ. Αυτά ακριβώς διαμόρφωσαν ένα στρώμα κρατικής υπαλληλίας το οποίο αποτελεί για χρόνια στυλοβάτη του πολιτικού συστήματος ισχυροποιώντας έτσι την αστική κρατική μηχανή. Γιατί όταν ο εργαζόμενος υποτάσσεται στο αστικό κράτος και αποκτάει αντίληψη εξουσιαστική του στυλ “είμαι μόνιμος, κάνω ό,τι θέλω, δεν γουστάρω να με ελέγχει κανένας” αν αυτό δεν είναι ενδυνάμωση της αστικής εξουσίας, του ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ και συνολικά της αστικής νοοτροπίας τότε τι είναι; Συν του ότι αυτή η αντίληψη είναι και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

"Πέρασε ποτέ από τη σκέψη σου, ότι τα προβλήματα ενός εκπαιδευτικού εντός της αίθουσας, μπορεί να μην προκύπτουν από δικές του αδυναμίες; Πως μπορεί να προκύπτουν και να γιγαντώνονται από την διαρκή ανασφάλεια, απληρωσιά, συνεχόμενες μετακινήσεις από νησί σε νησί, ανησυχία για το μέλλον; Δηλαδή συλλογικά ζητήματα προς πάλη!"

Αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Μα γι’αυτό μιλάμε για αξιολόγηση για να δούμε ποιος έχει πραγματικά προβλήματα και για χ και ψ λόγους δεν ανταποκρίνεται ενώ έχει διάθεση και θέλει, να τον βοηθήσουμε να διορθωθεί. Κοίτα πέρασες και εσύ από το ελληνικό σχολείο και ξέρεις πολύ καλά τι συμβαίνει. Θες να σου αναφέρω ονομαστικά τέτοιες περιπτώσεις που μου έτυχαν και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και στο λύκειο; Θες να μιλήσουμε για ανθρώπους ανεπαρκείς και ακατάλληλους που δεν ήξεραν να διδάξουν και δεν ήθελαν να μάθουν κιόλας διότι έμπαιναν στην τάξη απλά για να πληρωθούν και τίποτα άλλο; Αδιαφορούσαν για τους μαθητές, “έκαναν μάθημα” όπως αυτοί νόμιζαν. Χειρότερα θες να μιλήσουμε για ανθρώπους που ειρωνευόντουσαν τα παιδιά, προσβάλλανε τα παιδιά; Ανθρώπους εντελώς αλλοπρόσαλους, που δεν ήταν στα καλά τους; Και αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την μόρφωση των παιδιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Θες και χειρότερα; Ξύλο, ασέλγεια; Δηλαδή μου λες ότι όλοι αυτοί είναι θύματα της...αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων;

Ποιο είναι το συμπέρασμά σου; Αφού φταίει το σύστημα να μην αξιολογείται κανένας; Μάλιστα.

Άρα να υποθέσω ότι ένας ληστής για σένα, ένας βιαστής, ένας δολοφόνος δεν πρέπει να μπαίνει φυλακή εφόσον τα αίτια της εγκληματικότητας είναι οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται από το ίδιο το σύστημα. Άρα να υποθέσω ότι είσαι και εναντίον του να φυλακιστούν οι χρυσαυγίτες αφού ο καπιταλισμός είναι που γεννάει το φασισμό. Να ανατρέψουμε λοιπόν τον καπιταλισμό όχι να μπούνε οι χρυσαυγίτες φυλακή διότι έτσι..υποτασσόμαστε στον αστικούς νόμους και το κράτος. Μήπως οι βιαστές και δολοφόνοι της Τοπαλούδη είναι...θύματα της κοινωνίας και άδικα καταδικάστηκαν; Αυτό λες;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Ο εκπαιδευτικός πρέπει να κρίνεται και να αξιολογείται πρώτα και κύρια από τους μαθητές του και τους γονείς του. Αν είναι σωστός απέναντι τους (και το αποδεικνύει αυτό κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά του στην αίθουσα και με τη στάση και συμπεριφορά του απέναντι στα παιδιά) δεν φοβάται τίποτα μάλιστα τους έχει συμμάχους του. Αυτήν την αξιολόγηση πρέπει να επιδιώκει ο εκπαιδευτικός. Στην πραγματικότητα οι “εργαζόμενοι” τους οποίους υποστηρίζεις ΦΑΝΑΤΙΚΑ μετατρέπονται σε δυνάστες και καταπιεστές της εργατικής τάξης, μια μικρογραφία του αστικού ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΥ κράτους. Διότι αυτοί οι άνθρωποι:

Α) Πληρώνονται από το λαό και αντί να παρέχουν γνώσεις, μόρφωση και παιδεία στους μαθητές, επιδεικνύουν αυτή τη ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ συμπεριφορά άρα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τους εργαζόμενους γονείς ειδικά τους εργάτες και τους προλετάριους (αυτό ισχύει και για κάθε δημόσιο υπάλληλο που δεν κάνει τη δουλειά του και αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον αγνοεί, του μιλάει απότομα, τον βρίζει κλπ)

Β) Από τη στιγμή που δεν κάνουν τη δουλειά τους ή δεν την κάνουν σωστά αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά. Τα παιδιά δεν θα μορφωθούν κατάλληλα, δεν θα λάβουν γνώσεις και παιδεία με αποτέλεσμα να βγουν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους. Αυτό έχει σαν συνέπεια την μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση αυτών των παιδιών από το σύστημα, αυτά τα παιδιά είναι που σαν πολίτες θα εγκλωβιστούν μέσα στο σύστημα και θα υποταχτούν σε αυτό. Τάσσεσαι λοιπόν με αυτή την κατηγορία “εργαζομένων”.

Συμπερασματικά η άποψή σου είναι ότι όποιος δεν κάνει τη δουλειά του (λόγω αδιαφορίας και όχι επειδή δεν μπορεί), όποιος δεν εξυπηρετεί το πολίτη, όποιος είναι προσβλητικός και αγενείς απέναντι στον κόσμο, όποιος υπάλληλος και εργαζόμενος δεν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται από το λαό, είναι τεμπέλης, λαμόγιο, κλεφτης, διεφθαρμένος δικαιούται την μονιμότητα ώστε στην πράξη να εκμεταλλεύεται τον υπόλοιπο κόσμο της δουλειάς και της εργασίας που πληρώνει αυτόν τον άνθρωπο από τους φόρους του (άρα αυτός στην ουσία κλέβει τον προλετάριο λαό) και δεν πρέπει με τίποτα ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. Σωστά επέλεξες το Dinosauros διότι οι απόψεις σου είναι πραγματικά ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΕΣ και εκτός πραγματικότητας.

V For Viva La Revolucion

Dinosauros είπε...

Βγάζεις τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα, που ούτε ο πιο συστημικός δημοσιογράφος δεν θα έβγαζε. Αυτό δυστυχώς ισχύει για όλα σου τα επιχειρήματα.

1.Αν η τοποθέτηση μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά αφορούσε μόνο το δημόσιο, θα μπορούσε κάποιος να πάρει στα σοβαρά την άποψη σου. Επειδή όμως το ΚΚΕ(μ-λ) δεν έχει αυτή την τοποθέτηση, κάτι που μπορείς να το δεις σε άπειρα κείμενα του, δεν υπάρχει λόγος να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό.

2.Η αξιολόγηση στο καπιταλισμό δεν μπορεί να γίνει παρά με τους όρους της αστικής τάξης. Δηλαδή άδικη προς τους εργαζομένους, τους γονείς, τους μαθητές, φορέας απολύσεων και χειρότερους όρους δουλειάς και εκπαίδευσης για το λαό. Εκτός και αν οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων κυβερνήσεων δεν είναι τόσο κακές όσο της ΝΔ το 2013 όπως εσύ γράφεις. Αξιολογήσεις από το λαό, εργατικοί έλεγχοι και τα συναφή, είναι ονειρώξεις των ρεφορμιστών για τη διαχείριση του κράτους σε αυτό το σύστημα.

3.Εμείς θέλουμε τον εργαζόμενο…εργαζόμενο. Δηλαδή όχι άνεργο. Πάλη για δουλειά. Ιδιαίτερα στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και οξυμένης επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, είναι βασικό καθήκον για το κίνημα. Στη διαδικασία αυτή, στη διαδικασία διαμόρφωσης συνειδήσεων είναι που εργαζόμενος κατανοεί την θέση του και τα συμφέροντα του. Όταν λοιπόν κατακτηθεί το αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, όταν η ζυγαριά θα έχει γύρει προς το μέρος της εργασίας και όχι του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι-εκπαιδευτικοί σε μαζικό επίπεδο, και όχι ατομικά όπως το θέτεις εσύ, θα έχουν μετατραπεί σε άξιο σύμμαχο της εργατικής τάξης και όχι όπλο στην αστική κρατική μηχανή.

4.Πάλι καλά που απολύονται οι εκπαιδευτικοί, και δεν μας κάτσαν στο σβέρκο σαν μπάτσοι ή καραβανάδες δηλαδή….

Dinosauros είπε...

5. Είμαι πολύ σίγουρος πως το μέτρο της αξιολόγησης δεν αφορά τις περιπτώσεις που αναφέρεις ενδεικτικά εσύ, αλλά την μαζική πλειοψηφία, αν όχι όλους του εκπαιδευτικούς. Μια μόνιμη γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών, γιατί κάποιοι έχουν ζητήματα. Αυτούσια η αστική προπαγάνδα. Λες και νοιάστηκε η αστική τάξη αν λαμβάνουν τα παιδιά ουσιαστική μόρφωση, ή αν τα χτύπησε κάποιος. Ας πούμε τα αυτονόητα λοιπόν. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ένας καθηγητής που χτυπάει τα παιδιά, να μην βρίσκεται σε αίθουσα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ένας δάσκαλος που ασελγεί σε μαθητές να μην βρίσκεται σε αίθουσα. ΑΛΛΑ αυτές οι μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για χτύπημα στα δικαιώματα συνολικά εκπαιδευτικών-μαθητών!


6. Τουλάχιστον αισχρή η σύγκρισή που κάνεις για τους εκπαιδευτικούς με φασίστες-δολοφόνους και βιαστές-δολοφόνους. Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει τοποθετηθεί για όλα αυτά, και ξέρεις πολύ καλά ποια είναι η τοποθέτηση του. Να λείπουν από εδώ μέσα τέτοιες τοποθετήσεις.

7. Να σου επιστρέψω τον…χαβαλέ με το ψευδώνυμο. Το V For Viva La Revolution για κάποιον που ΑΠΟΖΗΤΑ απολύσεις εργαζομένων με τα επιχειρήματα της αστικής τάξης με αριστερό μανδύα (!) κιόλας δεν είναι ταιριαστό. Θα μπορούσες πλέον να υπογράφεις ως V For Viva La Submission, μιας και έχεις υποταχθεί πλήρως στα αστικά αφηγήματα.

Ανώνυμος είπε...

Α έτσι το πάμε; Ωραία λοιπόν δεινόσαυρε εγώ είμαι ρεφορμιστής. Για διάβασε εδώ:

https://www.larissanet.gr/2019/09/26/kke-m-l-gia-tis-prosagoges-mathiton-tou-7ou-epal/

"Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με τον κοινό τους αγώνα να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ τη δημόσια και δωρεάν παιδεία..."

Καταλαβαίνεις τι λέει η ανακοίνωση–καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ); Δεν αναφέρεται στην...σοσιαλιστική παιδεία αλλά στην ΑΣΤΙΚΗ. Αυτήν υπερασπίζεσαι. Μήπως είσαι ρεφόρμας και εσύ; Αλλιώς για πια παιδεία μιλάει; Ποια παιδεία πρέπει να υπερασπιστούν εφόσον ζούμε σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κοινωνία;

Πλάκα έχετε. Φωνάζετε για αυτήν την δημόσια και δωρεάν παιδεία, την υπερασπίζεστε με πάθος, μάλιστα όχι μόνο την αναγνωρίζετε σαν την μόνη παιδεία που πρέπει να παρέχεται και που είναι η μόνη κατάλληλη για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα πολεμώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική (πχ ιδιωτικά πανεπιστήμια). Αλλιώς ποια παιδεία υπερασπίζεσαι και μάχεσαι όταν πολεμάς την ιδιωτική; ΜΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ-ΚΡΑΤΙΚΗ φυσικά. Και έρχεσαι μετά και αποκαλείς εμένα ρεφορμιστή που τι απαιτώ; Να αξιολογείται το έργο του εκπαιδευτικού από το λαό και συγκεκριμένα από ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ με άλλα λόγια δεν θέλω έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό να μετατρέπεται σε έναν ΚΡΑΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ο οποίος θα καταδυναστεύει τους μαθητές των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων αλλά το έργο του θα ελέγχεται από αυτά τα στρώματα. Παλεύω λοιπόν για περισσότερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με άμεση παρέμβαση και άσκηση ελέγχου από τον ίδιο το λαό και την εργατική τάξη ως προς το έργο του δημοσίου υπαλλήλου. Δεν πιστεύεις στον αγώνα για περισσότερη δημοκρατία μέσα στον καπιταλισμό υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Αλήθεια; Τότε γιατί απαιτείτε από την ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να τιμωρεί τον Κορκονέα, τους χρυσαυγίτες, τους δολοφόνους του Ζακ; Γιατί δεν απαντάς σε αυτό;

Ενώ εσύ από την άλλη ενώ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ σε αυτό που αποκαλείς δημόσια και δωρεάν παιδεία, δηλαδή την ΑΣΤΙΚΗ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (πάντα "επαναστατικά") δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα στον εργάτη, τον εργαζόμενο να ελέγχει τον δημόσιο υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για την παροχή μόρφωσης και γνώσης στο παιδί του αλλά αναγνωρίζεις τον υπάλληλο αυτό σαν ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΛΙΤ, σαν έναν ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ο οποίος είναι ΕΞΟΥΣΙΑ (απέναντι στο μαθητή και τον προλετάριο και εργαζόμενο γονιό του), δεν δίνει λογαριασμό στο λαό, είναι αποσυνδεδεμένος από το λαό λειτουργώντας μέσα στην τάξη απλά σαν ένα εργαλείο, ένα μέρος, κομμάτι της ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ. Έτσι όχι μόνο δεν έρχεται πιο κοντά ο εκπαιδευτικός με το λαό αλλά απομακρύνεται περισσότερο. Όπως και ο κάθε δημόσιος υπάλληλος που δεν αξιολογείται. Αυτή είναι η ταξική συμμαχία στην οποία πιστεύεις; Ή μήπως πιστεύεις ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός οφείλεται μόνο στα ΜΜΕ ή στους νεοφιλελέδες; Αλήθεια; Ένας εργάτης, ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που κατηγορεί για όλα τον δημόσιο υπάλληλο και ένας βασικός λόγος είναι η μη αξιολόγηση του δεύτερου, αυτό δεν συμβάλει νομίζεις στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί το σύστημα;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Όχι V δεν είσαι ρεφορμιστής. Τελευταία ούτε καν αριστερός λογίζεσαι με αυτά που λες τα οποία στέκονται σε πάνελ του ΣΚΑΪ άνετα.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπάλληλος στην πολεοδομία που λαδώνεται δεν έχει ΚΑΜΙΑ ταξική συνείδηση, δεν είναι πλέον εργαζόμενος αλλά εκείνη την ώρα αισθάνεται ο ίδιος ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ μέσα στη σαπίλα και τη βρώμα της αστικής κρατικής μηχανής. Ο διεφθαρμένος εφοριακός το ίδιο. Ο γιατρός που εκμεταλλεύεται τον ασθενή του ζητώντας του φακελάκι επίσης. Ο υπάλληλος που δεν θέλει να εξυπηρετήσει τον πολίτη, τον προσβάλει και τον βρίζει και θέλει να κάθεται πάνω στη μονιμότητά του χωρίς να εργάζεται επίσης. Είναι η χειρότερη πλευρά της εξουσιαστικής νοοτροπίας, καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, που καλλιεργείται στον δημόσιο υπάλληλο από το αστικό κράτος. Όσο πιο διεφθαρμένο, πιο παρασιτικό, γραφειοκρατικό, πελατειακό είναι ένα αστικό κράτος τόσο πιο δύσκολο είναι να απεγκλωβιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από την αστική εξουσία και να ενωθούν σε ΤΑΞΙΚΗ βάση με τους εργάτες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα άρα είναι πιο ισχυρό το αστικό κράτος και η αστική τάξη συνολικά εφόσον δεν επιτυγχάνεται η ταξική ενότητα των εργαζομένων και εφόσον η μια πλευρά των εργαζομένων αυτή του δημοσίου υποτάσσεται πλήρως στο σύστημα.

Ο υπάλληλος που δεν ελέγχεται με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο και δεν αξιολογείται το έργο του δεν υπάρχει περίπτωση να αισθάνεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς τον εργάτη και τον άνθρωπο της εργασίας και του μόχθου μάλιστα λειτουργεί σαν ΔΥΝΑΣΤΗΣ και ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗΣ, ακραία ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΗΣ απέναντι του αφού από τη μία δουλεύει για το κράτος και από την άλλη ακριβώς επειδή συγκεντρώνει ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑ έναντι του υπόλοιπου λαού (εφόσον δεν τον ελέγχει κανένας άρα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει ακόμα και αν αυτό σημαίνει χυδαία εκμετάλλευση του πολίτη ακόμα και μέσω της παρανομίας πχ λάδωμα, μίζα, φακελάκια κλπ) κοιτάει μόνο τη θεσούλα του και πως να κλέψει, να εξαπατήσει το λαό και φυσικά μην περιμένετε κιόλας να αλλάξει ταξικό στρατόπεδο. Από την άλλη ο προλετάριος, ο εργάτης, ο τίμιος εργαζόμενος δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανθεί και αυτός την παραμικρή αλληλεγγύη προς τους δημοσίους υπαλλήλους όταν αυτοί απολαμβάνουν προνόμια σε σχέση με αυτόν και ένα από αυτά είναι η ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.

Όσο για το ΣΚΑΪ καλό είναι να μας απαντήσεις Ανώνυμε 9:09 γιατί αυτοί που μας μιλάνε για αξιολόγηση στο δημόσιο είναι αυτοί που στηρίζουν φανατικά τόσα χρόνια τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που ακριβώς δημιούργησαν ένα κράτος ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ, ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ, χωρίς την παραμικρή ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και τον παραμικρό ΈΛΕΓΧΟ διαφθείρωντας έτσι τον κάθε πολίτη;

Η αξιολόγηση, η πραγματική αξιολόγηση της εργασίας του δημοσίου υπαλλήλου και του παραγόμενου έργου είναι τελικά ένα καθαρά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αίτημα το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους στη χώρα μας. Το ερώτημα είναι εσείς γιατί επιθυμείτε την διαιώνιση αυτής της σαπίλας, της βρώμας του αστικού κράτους; Γιατί θέλετε ένα ακόμα χειρότερο αστικό κράτος άρα και τους δημοσίους υπαλλήλους και εργαζομένους σε αυτό όσο γίνεται πιο εγκλωβισμένους, πιο αποκομμένους από την υπόλοιπη κοινωνία και ειδικά τα εργατικά στρώματα και την όποια ταξική συνείδηση και πλευρά, πιο διεφθαρμένους και σάπιους, πιο βολεψάκηδες και ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΕΣ και δεν δίνεται μάχη να σπάσει αυτό επιτέλους;

Συν του ότι αυτά τα φαινόμενα χειροτερεύουν και εντείνουν τα αποτελέσματα μίας καπιταλιστικής κρίσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Οι χρόνιες στρεβλώσεις της ελληνικής κοινωνίας, στρεβλώσεις που οφείλονται στη φύση και τη δομή της αστικής τάξης, είναι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα και συμβάλλουν στην χειροτέρευση του βιωτικού της επιπέδου. Αστική κοινωνία πιο διεφθαρμένη, παρασιτική και σάπια σημαίνει μεγαλύτερη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ παραγωγικών δυνάμεων, μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία συνεπώς και χαμηλότεροι μισθοί, περισσότερη ανεργία, φτώχεια κλπ. Εξού και το ότι περνάμε την κρίση αυτή αλλά και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση πολύ χειρότερα συγκριτικά με άλλες χώρες. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι θα τα πολεμούσατε όλα αυτά τα φαινόμενα αλλά εσείς και σύσσωμη η "αριστερά", κοινοβουλευτική και μη με τη στάση σας τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ και τα ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ.

Το ερώτημά μου είναι γιατί;

V For Viva La Revolucion

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Εγώ πάντως πάντα εντυπωσιαζόμουν από την ικανότητα κάποιων που δηλώνουν αριστεροί, κομμουνιστές και επαναστάτες να προπαγανδίζουν με τόση άνεση χρήσης αριστερής φρασεολογίας τα πιο αντιδραστικά ιδεολογήματα του συστήματος. Ούτε οι χαμαιλέοντες δεν προσαρμόζονται με τόση άνεση και ταχύτητα στο περιβάλλον τους.

Ως διαχειριστής αυτού το μπλογκ δΔεν έχω καμιά διάθεση να συνεχίζω να δίνω βήμα σε σεντόνια κυβερνητικής προπαγάνδας που μαζί με όλα τα άλλα εξακολουθούν να μας αποδίδουν με ιδιαίτερα προβοκατόρικο τρόπο απόψεις και πρακτικές που δεν είχαμε ποτέ πολύ περισσότερο από ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την άνεση ενός ψευδώνυμου. Και αυτή τη φορά η δήλωση αυτή είναι οριστική. Άλλωστε υπάρχουν κάμποσες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν άνετα να φιλοξενήσουν τέτοιες απόψεις. Απ' όλο το πολιτικό φάσμα, από τα ακροδεξιά μέχρι και τα ΣΥΡΙΖαίικα.

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια τα πιο μεγάλα κινήματα στην ιστορία για την αξιολόγηση έχουνε γίνει, για την ανταγωνιστικότητα και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο. Και στο Πολυτεχνείο μέσα όταν ήτανε έλεγαν εμείς αν δεν αξιολογηθούμε νεκροί θα φύγουμε από δω μέσα.