10 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Κινητοποιήσεις ενάντια στον νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων

 

Μια μαζική -για τα δεδομένα της περιόδου- διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες (9/7) στα Γιάννενα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Διαδήλωση καλεσμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Στη διαδήλωση καλούσαν και συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ συλλογικότητες του εξωκοινωβουλίου και του α/α χώρου.

Επίσης με συγκροτημένο μπλοκ, το όποιο είχε παλμό και αρκετή μαζικότητα, συμμετείχε η Επιτροπή για την Ελευθερία στην Διαδήλωση.

Η επιτροπή δημιουργήθηκε την προηγούμενη βδομάδα μετά από ένα πλατύ κάλεσμα που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ) για κοινή δράση πάνω στο ζήτημα των διαδηλώσεων, σε οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές.

Στην αρχική σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν το ΝΑΡ, η κο Ανασύνταξη, η ΟΚΔΕ, το ΜΛ ΚΚΕ και ανένταχτοι αγωνιστές. Η πρωτοβουλία συστάθηκε με την συμμετοχή πέραν του ΚΚΕ(μ-λ), του ΝΑΡ, της κο Ανασύνταξης και ανένταχτων. Το περασμένο Σάββατο (4/7) η Επιτροπή έκανε παρέμβαση με αφίσα και προκήρυξη καλώντας το λαό των Ιωαννίνων σε διαδήλωση την Τρίτη 7/7 και στις 9/7.

Η διαδήλωση της Τρίτης άνοιξε το ζήτημα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων πλατιά και είχε αξιόλογη συμμέτοχη. Η Επιτροπή πέραν των δύο διαδηλώσεων συμμετείχε και στην πρωινή διαδήλωση στις 9/7 που ήταν καλεσμένη από την ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: