12 Ιουλίου 2020

ΛΑΡΚΟ: η εξαρτημένη φύση της ντόπιας άρχουσας τάξης διαλύει τη βιομηχανία


Η κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει οδηγηθεί η ΛΑΡΚΟ είναι ακόμα μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις γρήγορου πλουτισμού, εκμετάλλευσης, καταστροφής, λεηλασίας και παρασιτισμού που χαρακτηρίζουν την ιστορία της άρχουσας τάξης της χώρας.

Την ίδρυσή της στη Λάρυμνα το 1963 από τον Μποδοσάκη ακολούθησε μια περίοδος επέκτασης τόσο των μεταλλείων σε Βοιωτία και Εύβοια όσο και των εγκαταστάσεων παραγωγής εμπλουτισμένου σιδηρονικελίου (πρώτη ύλη για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα), από το νικελιούχο σιδηρομετάλλευμα των ορυχείων. Με τον ιδρώτα των εκατοντάδων εργατών που συχνά δολοφονούνταν σε μια από τις πιο επικίνδυνες και ανθυγιεινές διεργασίες, αξιοποιώντας την παντελή έλλειψη παρόμοιου μεταλλεύματος και μονάδων παραγωγής στην υπόλοιπη Ευρώπη, την έκρηξη της τιμής του νικελίου στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και την προνομιακά χαμηλή τιμή ρεύματος από τη ΔΕΗ, η ιδιοκτησία απόσβεσε την αρχική επένδυση σε τρία (!) χρόνια λειτουργίας. Συνέχισε με μεγάλη κερδοφορία μέχρι το ’79, που πέθανε ο Μποδοσάκης και μερικούς μήνες αργότερα σημειώθηκε τρομερή έκρηξη στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, σκοτώνοντας 6 εργάτες και τραυματίζοντας δεκάδες. Η έκρηξη επιτάχυνε μια πορεία πτώχευσης που είχε αρχίσει λόγω πτώσης των τιμών από το ’77, οπότε η εργοδοσία επιχείρησε –χωρίς επιτυχία– να καταστείλει βίαια τις μαζικές απεργίες των εργατών, που διεκδικούσαν βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών.

Στη δεκαετία του ’80, η ΛΑΡΚΟ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με πλήθος άλλων (κύρια βιομηχανικών) επιχειρήσεων στη χώρα. Μετά την εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες, κρατικοποιήθηκε ως «προβληματική», δηλαδή το κράτος ανέλαβε τα τεράστια χρέη που είχαν συσσωρεύσει για να θησαυρίσουν νωρίτερα. Αντίθετα όμως με αρκετές, παρέμεινε σε λειτουργία και μάλιστα επεκτάθηκε ανοίγοντας μεταλλεία στην Καστοριά και λιγνιτωρυχεία στην Κοζάνη. Στα επόμενα χρόνια, αφαιμάχτηκε συστηματικά από τράπεζες, προμηθευτές, εργολάβους και, το κυριότερο, από τους πελάτες της (κύρια τη γερμανική χαλυβουργία), με τους οποίους οι διορισμένες διοικήσεις συχνά έκλειναν συμφωνίες προπώλησης της παραγωγής σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που ακολουθούσαν. Στα τελευταία χρόνια, πληρώνει και το «άνοιγμα» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, καθότι η έλλειψη εκσυγχρονισμού τη διατηρεί στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΕ και των μνημονίων. Τα πρόστιμα για «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις (την ίδια ώρα που η γερμανική Lufthansa επιδοτείται με 6+3 δις), η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση αλλά και η συνεχιζόμενη αφαίμαξη, με τελευταίο παράδειγμα τα συμβόλαια εξαγωγής νικελίου με μεγάλες εκπτώσεις μόλις η κυβέρνηση αποκάλυψε τα σχέδια εκκαθάρισης, οδήγησαν σε πλήρη διάλυση. Ο νόμος Χατζηδάκη, που προβλέπει ξεχωριστούς διαγωνισμούς για το εργοστάσιο και για κάθε μεταλλείο, δείχνει να εξυπηρετεί τις προθέσεις του πιθανού αγοραστή.

Τέτοιος εμφανίζεται μια εταιρία ονόματι GSOL, με έδρα στις Μπαχάμες και διευθυντή τον Μάρκο Καμχή, που συνδέεται μέσω ενός παζλ από off-shore με μεγάλες επιχειρήσεις αμερικανικών, ελβετικών και ισραηλινών συμφερόντων. Η ίδια εξαγόρασε κι εκσυγχρόνισε το 2018 την αντίστοιχη βιομηχανία παραγωγής νικελίου της Β. Μακεδονίας (τη δεύτερη στον ευρωπαϊκό χώρο). Ακόμα κι αν υπάρχει ενδιαφέρον όμως, αυτό περιορίζεται στα μεταλλεία της Καστοριάς, με στόχο την τροφοδοσία της εγκατάστασης στη Β. Μακεδονία και κλείσιμο του εργοστασίου στη Λάρυμνα, όπου δουλεύει η μεγάλη πλειοψηφία των σχεδόν 1.200 εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ που έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές.

Είτε προχωρήσει αυτό το σενάριο μερικού λουκέτου, είτε καταλήξει σε συνολικό κλείσιμο, το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ είναι τυπικό της διαδικασίας αποβιομηχάνισης που ακολουθεί η ντόπια άρχουσα τάξη για δεκαετίες. Η εξαρτημένη φύση της από τη μια δεν της επιτρέπει τον παραμικρό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που απαιτεί η βιομηχανία, ειδικά η βαριά (καθώς ο «σχεδιασμός» της βασικά περιορίζεται στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων), ενώ, απ’ την άλλη, την ωθεί στην παράδοση του «έχειν» της, δηλαδή της χώρας, των υποδομών, ακόμα και των επιχειρήσεών της, στην κάθε λογής κερδοσκοπία του ξένου κεφαλαίου. Άλλωστε, κομμάτια της άρχουσας τάξης κερδίζουν σημαντικά στην πορεία αυτής της διαδικασίας, στην οποία πρωτοστατεί το κράτος, ως συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων της. Αυτοί που χάνουν μόνιμα είναι ο λαός κι οι εργαζόμενοι, που βλέπουν τον πλούτο που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα τους να ξεπουλιέται, τα εργασιακά τους δικαιώματα να τσακίζονται, τους ίδιους να ωθούνται μαζικά στην ανεργία, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, οι «μελετημένες» προτάσεις που σερβίρονται από δυνάμεις, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ, σπέρνουν αυταπάτες και αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Γιατί εμφανίζουν το ζήτημα σαν ζήτημα διαχείρισης, που με μια διαφορετική διακυβέρνηση (του ΚΚΕ όπως είπε ο γραμματέας του σε εκδήλωση στη Λάρυμνα) θα μπορούσε να πάει διαφορετικά. Η τροπολογία που κατέθεσε το Μάη στη Βουλή, δίπλα στην περιγραφή των πραγματικά σκανδαλωδών κινήσεων των κυβερνήσεων, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, τη διοίκησή της από «Πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή» που θα αποτελείται από μηχανικούς-εργαζόμενους στην επιχείρηση, τον παραγωγικό μετασχηματισμό της με πενταετή πλάνα, τη διαπραγμάτευσή της με τους πιστωτές κι ένα σωρό ακόμα προτάσεις διαχείρισης.

Αυτό όμως που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι κι ο λαός για να συγκροτηθούν δεν είναι νέες αυταπάτες. Είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας, των χαρακτηριστικών της άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού, την επίθεση των οποίων αντιμετωπίζουν. Είναι η αναγνώριση της ανάγκης ν’ αντισταθούν σ’ αυτή την επίθεση με τους αγώνες τους και μέσα στην πάλη τους να συγκροτήσουν τις δικές τους δυνάμεις, όχι να αναθέσουν σε κάποιους «ειδικούς» την εκπόνηση σχεδίων για μια διαφορετική διαχείριση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Το άνοιγμα του δικού τους δρόμου, της ανατροπής αυτού του συστήματος, περνάει μέσα από το σπάσιμο της συνδιαχειριστικής λογικής και των ρεφορμιστικών αυταπατών, μέσα από την υπεράσπιση των δικών τους δικαιωμάτων και των δικών τους συμφερόντων.

Προλεταριακή Σημαία 
 

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και με μία άλλη διακυβέρνηση όλα θα είναι εντελώς διαφορετικά για την εργατική τάξη και τον λαό. Αυτό θα γίνει όταν με τον αγώνα του κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους. Οσο για την ...εξαρτημένη ....αστική τάξη στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο απο το 1912 γελάνε και οι πέτρες.....

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Λόγω ηλικίας όταν διαβάζω τέτοια σχόλια θυμάμαι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις κοινωνικοποιήσεις! Τουλάχιστον αυτό τότε μας διευκρίνιζε και πως θα έρθει αυτή η άλλη κυβέρνηση, η δική σου πως θα έρθει; Από ποιο δρόμο;

Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική από το 1912 μάλλον του Λένιν του ξέφυγε όταν έγραφε τον "Ιμπεριαλισμό ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού" το 1917. Δεν πειράζει όμως ακόμη και οι μεγάλοι επαναστάτες κάνουν λάθη... για να τους διορθώσουν καμιά 100στη χρόνια μετά κάτι σχολιαστές εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάς βέβαια για τον ΛΕΝΙΝ που σε άρθρο του αρχές του 1917 εξηγούσε στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... και σύμφωνα με τον Ιμπεριαλισμό του μεγάλου δάσκαλου είναι σήμερα σχεδόν παγκόσμια. Τον μέρδεψες με τον ...κάουτσκι.... σεν πειράζει. Η Εργατική τάξη και ο λαός με τον αγώνα τους μέσα απο την Κοινωνική συμμαχία θα βγάλουν την χώρα απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής όπως ακριβώς έκανε ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους το 1917 ανατρέποντας την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Στημένος είσαι; Για την Ελβετία μπορεί να έλεγε, για την Ελλάδα τι έλεγε ; Έχεις κάτι πρόχειρο;

Ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού μέσα από την κοινωνική συμμαχία πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. και με τι κράτος θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής; Με εκλογές δια της κατάληψης του κράτους και του κοινοβουλίου σχηματίζοντας κυβέρνηση του ΚΚΕ ή με επανάσταση που θα γκρεμίσει το κράτος; Πρώτα θα έρθει αυτή η κυβέρνηση και μετά θα βγούμε από την Ε.Ε.;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχουμε την ίδια ηλικία θύμισε μου πότε ο ...παπατζής... μίλησε για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους. Εγω δεν το θυμάμαι. Και με την ευκαιρία ο δικός σου δρόμος ποιός είναι..... Μήπως αυτός του ...ΕΑΜ.... που σαν πολιτικό μέτωπο δεν πήρε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944.... Για να δούμε....

Ανώνυμος είπε...

Πάμε ξανά. Η Εργατική τάξη και ο λαός με τον αγώνα τους μέσα απο την κοινωνική συμμαχία θα βγάλουν την χώρα απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους ανατρέποντας τον Καπιταλισμό. Αν εσύ θέλεις να βλέπεις... αστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες..... δεν φταίω εγώ. Οσο για τον ΛΕΝΙΝ και την Ιμπεριαλιστική Ελλάδα του 1912.... την απάντηση την πήρες μέσω Γκρόιλιχ. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι είναι η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... χωρίς στρατό και δεν είναι η Ελλάδα με την γνωστή πορεία απο το 1912.... μας κρίνουν όσοι διαβάζουν. Αποικίες στην Ευρώπη δεν υπήρχαν απο τότε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα φύγουμε με Καπιταλισμό απο την Ε.Ε ώστε να ευνοηθούν τμήματα της αστικής τάξης με αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Ιράν Κίνα κ.α.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν πιο προχωρημένο. Δεν έβαζε στόχο του μόνο το καπιταλιστικό κέρδος. Μιλούσε για σοσιαλισμό. Ψάξε να βρεις το προ του '81 πρόγραμμά του. Θα ξαφνιαστείς!

Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός της επανάστασης, εσύ για δυσκολεύεσαι να μας πεις ποιος είναι ο δικός σου; Αφού "δεν θα φύγουμε με καπιταλισμό" με τι θα φύγουμε; Και πως θα έρθει αυτό το... "τι";

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ο Λένιν έγραψε πολύ περισσότερο από αυτό το κείμενο που μας κοτσάρεις εδώ και κάμποσους μήνες και μιλάει και για ιμπεριαλισμό, και για εξαρτημένες χώρες και για αποικίες. Εσύ μπορείς να μείνεις σε αυτό το κείμενο και να τα κάνεις όλα ίσωμα.

ΣΡ είπε...

Άρα κατά τη γνώμη σου μπορεί να οικοδομηθεί σοσιαλισμός (όχι μόνο πάρσιμο πολιτικής εξουσίας αλλά και ολάκερη οικοδόμηση) μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και μετά να φύγει η χώρα ε;

Ανώνυμος είπε...

Τον δικό σας δρόμο τον είδαμε το 1944 είναι πολύ χαρακτηριστικός. Τον δικό μας στον περιέγραψα. Οσοι διαβάζουν κρίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Ιμπεριαλισμό του μεγάλου δάσκαλου ...που δεν πάγωσε στον χρόνο..... σήμερα βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Χαιρετισμούς στον ...κάουτσκι....

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγή ιμπεριαλιστικού οργανισμού με Ρωσία Κίνα Ιράν ...δεν θα πάρουμε....

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Δεν έχεις περιγράψει τίποτα. Λες ότι θα βγάλετε την Ελλάδα από την Ε.Ε. με κοινωνικοποίηση των μέσω παραγωγής και κόντρα στα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο στόχος. Η ερώτηση είναι πολύ απλή ο αγώνας που περιγράφεις που καταλήγει; Σε αλλαγή συσχετισμών στα πλαίσια του κοινοβούλιου ή σε επανάσταση. Και μην μου πεις τι έκανε ο Λένιν αλλά τι θα κάνετε εσύ και αυτοί που εκπροσωπείς!

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Σ.Ρ. δεν πιστεύω να περίμενες απάντηση, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Το λέω ξανά. Στο Αστικό κοινοβούλιο συμμετέχουμε απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Το αποδείξαμε το 2012.... Ταυτόχρονα παλεύουμε στην λαική συμμαχία να ενώσουμε τον λαό σε ταξική βάση ώστε να αποσπάσει όσο περισσότερα προσωρινά μέτρα ανακούφισης μπορεί και σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου όπως το 1940... να αντιμετωπίσει ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας πράγμα που δεν έγινε τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ....λαοκρατία ευρωκομουνισμός.... ποιός είπαμε έχει ....κοινοβουλευτικές αυταπάτες.....

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Να ξαναρωτήσω; Μπα! Το κάνουμε εδώ και μήνες και το μόνο που παίρνουμε ως απάντηση είναι αυτά. Η συνεχής επανάληψη. Θα μπορούσα να ρωτήσω κι άλλα με βάση αυτό το άσχετο σε σχέση με το ερώτημά μου σχόλιο αλλά δεν έχει νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκάθαρη δεν είναι η απάντηση. Τι ακριβώς δεν σου αρέσει.....

ΣΡ είπε...

Το πιο αστείο είναι η λογική ότι εάν φύγεις απο την ΕΕ θα σε αγοράσουν τα ξένα κεφάλαια μπιρ παρά, λες και τώρα αυτό που γίνεται σε κάθε υποδομή και εθνικό πλούτο δεν είναι ξεπούλημα.. λες και δεν πλειστηριαζονται σπίτια ανθρώπων κτλ. Λες και η αστική τάξη δεν ξεπουλα τα πάντα και δεν διαλύει κάθε παραγωγική υποδομή. Προφανώς βέβαια η έξοδος από τους μηχανισμούς αυτούς (εάν δεν γίνει με επιλογη των ιμπεριαλιστών) θα γίνει με την ανατροπή της πολιτικής εξουσίας της αστικής τάξης από τον εργαζόμενο λαό.. για αποφυγή κάθε παρεξήγησης που θα γίνει εσκεμμένα.

Ανώνυμος είπε...

Αρα ΣΡ συμφωνείς. Εξοδος απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την Κοινωνική συμμαχία Χαίρομαι που συμφωνείς

ΣΡ είπε...

Άρα κατ εσένα πρώτα κοινωνικοποιήση και μετά την κάνουμε... Όταν το βάζεις σαν όρο δλδ προυπόθεση, συμβαίνει πρώτο.. Εγώ μίλησα για πολτική κι όχι για κυβερνητική εξουσία ντε και καλά, θεωρώντας ότι ήταν σαφές. Για να λάβει μέρος η συνολική κοινωνικοποίηση της παραγωγής απαιτεί χρόνο.. ένα χρόνο που απο τα πριν βρεθεί ο λαός στη θέση αυτή, τον κοπανανε ΝΑΤΟ και ΕΕ μην ρίξει την αστική τάξη και τους διώξει από τον τόπο.. Άρα ολοκληρώνεται και παγιώνεται το διώξιμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την εξουσία (πολιτική και κυβερνητική) της εργατικής και του λαού, αλλά για να υπάρξει αυτή η ίδια (εξουσία εργατικής και λαού) πρέπει να δίωξει τους ιμπεριαλιστές απο τη χώρα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά σε αυτό που λεμε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΓ
Με κομμένα σχολια και στημένη συζήτηση ,,τι θες να πετύχεις.?  .Ξανα βαζω το σχολιο μου για την απίθανη περίπτωση να κοπηκε απο λαθος

Την ανακοίνωση στο ιντιμιντια την ειδες..Ε" δες την πρώτα και μετα μιλα για μη--προβοκάτορες ...Κανονικά προσπάθεια κλήματος απο την ασφάλεια η" αντε να σου πω απο ηλίθιους.αυτοι ειναι και οι πιο επικίνδυνοι ...Στηρίζονται ομως και αφήνονται να προβοκαρουν,, υπαρχει  μισος για ΟΛΗ την αριστερά,,να μην εισαι καθόλου αισιόδοξος  
Και δεν μου λες δικια μου δουλεία ειναι να ξεχωρίσω τους ανόητους απο τους παρακρατικούς..?   Τα λενε μονοι τους και εσυ μου λες κουραφέξαλα
Απο την μερια μας εχουμε τα κότσια και αντιστεκόμαστε γιαυτο μας στοχοποιουν .... Είμαστε αυτοι που δεν οσμίζονται καταστολή κατα τα λεγόμενα σας 
Επίσης σου εχω πει απο που προέρχεται η σταση σας στους αγωνιστες της"κουκούλας".κατα την γνωμη μου .Δεν μπορεί τοσα χρονια να γίνονται αυτα που ολοι βλέπουμε και να κάνετε τους "ανήξερους"  
Δωστους κάλυψη(πολιτικη) και θα ερθει και η σηρα σου.δεν θα ειναι σήμερα ,,θα ειναι αυριο,,,, καλα να είμαστε και να τα "λεμε"  

ΥΓΤ
ις αυτοαναφορες αφηστε τις ,,,, την περισσότερη καταστολή την εφαγε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιστάθηκε κιολας

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Κατ' αρχήν ποια σχόλια έκοψα και για ποια στημένη συζήτηση μιλάς; Εδώ δεν είναι τα σχόλιά σας; Εκτός κι αν σχόλια του τύπου "είστε γελοίοι", "την φάγατε στο κώλο" και διάφορα τέτοια χαρακτηριστικά ενός πολιτικού ήθους που γράφτηκαν σε άλλη ανάρτηση τα γράφεις εσύ και γι' αυτό διαμαρτύρεσαι.

Όσο γι' αυτά που λες ότι θα μπουν προβοκάτορες στις γραμμές του ΠΑΜΕ και θα προκαλέσουν χτύπημα της αστυνομίας μάλλον υποτιμητικά για την περιφρούρησή σας είναι!

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το ιντυμίντια εδώ και πολλά χρόνια. Όσο για τη στάση μας απέναντι στους μπάχαλους θα πρέπει να ενημερωθείς καλύτερα. Κάποτε φτάσαν να μας απειλήσουν με ρήψη μολότωφ μέσα στο μπλογκ μας. Γιατί αυτά που υπονοείς είναι απλά παραμύθια! Εμείς κάνουμε τους ανήξερους; Σε τι πράγμα; Πότε τους δώσαμε πολιτική κάλυψη;

Το να μας κριτικάρουν υποστηρικτές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ -που δεν βλέπουν τίποτ' άλλο παρά μόνο τη στοχοποίησή του- ως αυτοαναφορικούς μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το δω.

Την περισσότερη καταστολή την έφαγε ο πολύς ο κόσμος που κατέβηκε στη διαδήλωση, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πράγματι αντιστάθηκε! Είχε και τη βοήθεια αριστερών μπάτσων!

Για το τι έγινε λοιπόν την Πέμπτη στη διαδήλωση υπάρχουν άλλα κείμενα και κάτω από αυτά διεξάγεται διάλογος, σε κείμενο για τη ΛΑΡΚΟ δεν θεωρώ ότι έχει θέση.

Ν.Π. είπε...

Για τον ανώνυμο κλακαδόρο του Περισσού που μας "έπρηξε" στον ... "λενινισμό α λα Παπαρήγα"

Ο παπαρηγισμός -κουτσουμπισμός, που παριστάνει το ...λενινισμό, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γελοιογραφία μικροαστικής πολιτικής η οποία φαντασιώνεται πως αποτελεί το ...άκρον άωτον του επαναστατικού πνεύματος! Το γεγονός ότι η κα Παπαρήγα, η κα Μπέλλου κι ο κ. Μαΐλης φαντααιώνονται εδώ και 15 χρόνια ότι ο...Λένιν αναλύοντας τον ιμπεριαλισμό, παρουσίαζε ως ...ιμπεριαλιστικές όλες τις εξαρτημένες από τον ιμπεριαλισμό χώρες μέσου και κατώτερου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης, (π.χ. χώρες τύπου Ελλάδας, Αλβανίας, αλλά και τύπου Ζαΐρ και Ουγκάντας) είναι βέβαια μια κούφια αντιλενινιστική ανοησία. Είναι διαστρέβλωση των απόψεων του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Χρησιμοποιείται όμως όλη αυτή η μπαρουφολογία εντελώς συνειδητά και σκόπιμα από τους ρεβιζιονιστές ηγέτες του Περισσού σαν άλλοθι και καμουφλάζ της ρεφορμιστικής πολιτικής διαχείρισης του συστήματος και της ειρηνικής του μετεξέλιξης σε σοσιαλισμό, άποψη που αυτοί διαχρονικά πρεσβεύουν, ανεξαρτήτως καμουφλάζ. Γιατί τίποτε άλλο δεν κάνουν μέσα από το παραμύθι, μέσα από τη φαντασίωση μιας "επανάστασης" τόσο "καθαρής" από ξένες προσμίξεις και τόσο, μα τόσο "ταξικής", η οποία δεν έχει σχέση με ενδιάμεσους στόχους, δεν κάνει καμιά πολιτική συμμαχία, αλλά και που δεν πρόκειται να σπάσει τζάμι από τα μέγαρα της τωρινής εξουσίας! Μιας "επανάστασης" στην οποία θα συμμετέχουν ακόμη και οι... ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, εν ενεργεία και αποστράτων "αστυνομικών υπαλλήλων", προπάντων δε οι ενώσεις των ...αποστράτων στρατού,λιμενικού και χωροφυλακής!! Όλες αυτές δηλ. που οι "κόκκινοι" εκπρόσωποί τους ήδη συμμετέχουν στα... καθαρώς "ταξικά"... ψηφοδέλτια, και υπερασπίζουν τις πλέον καθαρούτσικες και ούλτρα επαναστατικές αντιλήψεις και τακτικές, πλάι στην κυρία Λιάνα Κανέλλη και τον απόστρατο στρατηγό κύριο Παπαναστάση.

(Γελάτε τώρα σύντροφοι του μπλογκ, και αναρψτιέστε, με το δίκιο σας, αν υπάρχει κανένα ίχνος λογικής σε όλη αυτή την παπαρηγο-κουτσουμπιάδα, σ'όλον αυτόν τον απίστευτο αχταρμά κοινοβουλευτικού ρεφορμισμού, τροτσκισμού και ακραίου τζούφιου σεχταρισμού).

Ν.Π. είπε...

Κι όμως, υπάρχει ως συγκολλητική ουσία αυτών των παραλογισμών ο δεδομένος σκοπός όλης αυτής της γελοιογραφίας "λενινισμού": Να μην αποχτήσει ποτέ καμιά απολύτως δυνατότητα η εργατική τάξη κι ο λαός μιας εξαρτημένης-υποτελούς χώρας μέσου ή κατώτερου καπιταλιστικού επιπέδου ανάπτυξης -δηλ. τα 9/10 του πλανήτη Γη- να συγκροτήσουν, με σωστή στρατηγική και τακτική, ένα πραγματικά επαναστατικό κόμμα και ένα παντοδύναμο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο απελευθέρωσης του τόπου τους από τις ξένες επικυρίαρχες βδέλες κι από τους εγχώριους πλουτοκράτες, κομπραδόρους και υποπράχτορες των πραγματικών ιμπεριαλιστών του πλανήτη!

Να φαντασιώνονται, ταυτοχρόνως, και οι πέντε-δέκα σεχταριστές, "παπαγάλοι" και δογματιστές ...παντός καιρού, σαν τον ανώνυμο "φίλο μας" που σας "έπρηξε το συκώτι" παραπάνω με τις παπαρηγικές ψευτολενινιστικές σοφιστείες του, ότι κατέχουν την αποκλειστική και μόνη αλήθεια και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Άκου "εξάρτηση", λέει! Θα μας βάλουν μέχρι και... πιπέρι στο στόμα για να καταλάβουμε επιτέλους ότι ο "ελληνικός ιμπεριαλισμός" συναγωνίζεται τον αμερικανικό, τον εγγλέζικο και το γερμανικό από το 1912, γιατί όχι κι από το 1821!

Την ίδια ώρα οι γραμματείς και φαρισαίοι ηγέτες τους θα επισκέπτονται την έδρα της ...x μεραρχίας του ...αστικού στρατού (αυτουνού ντε, της ..."ιμπεριαλιστικής Ελλάδας") για να ακούσουν από τον κύριο διοικητή υποστράτηγο και να καταγράψουν για προώθηση στη βουλή όλα τα αιτήματα των ... εργαζομένων κ.κ. καραβανάδων του ελληνικού ...ιμπεριαλισμού. Και θα μας κατακεραυνώνουν αποκαλώντας μας όλους τους απέξω "οπορτουνιστές". Μωρέ σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Καθρέφτη, ωρέ κλακαδόροι του Περισσού, δεν έχετε στα σπίτια σας, να τον κοιτάτε κατάφατσα, όταν λογοκοπανιόσαστε εναντίον των "οπορτουνιστών" και να ξέρετε για ποιους μιλάτε; Αλλά δεν τον χρειάζεστε! Σας αρκούν τα συγχαρητήρια και τα εύσημα του κ. "Χρυσοβορίδη" στη βουλή (την ίδια ώρα ώρα που οι ΜΑΤατζήδες του έπνιγαν την Αθήνα στα χημικά, έσπαζαν κεφάλια και συνελάμβαναν τους ... μ-λ "οπορτουνιστές" με το σωρό) που σας αποκάλεσε "πρότυπα" καθώς πρέπει "διαδηλωτών". Τέτοιους ακριβώς που θέλει το σύστημα, και δεσμέυτηκε ότι ο χουντικός του νόμος δεν αφορά τον Περισσό! Αλλά και η είδηση που κυκλοφόρησε μόλις χτες στον Τύπο και στο διαδίκτυο, για τη συνδιοργάνωση ετήσιου "αντιιμπεριαλιστικού διημερου ... πάρτυ" στο Στόμιο της Λάρισας από την "ΚΝΕ" και την Περιφέρεια Θεσσαλίας του αντιιμπεριαλιστή-αντικαπιταλίστα κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού. Όχι! Δεν υπάρχει ανάγκη για καθρέφτη σε σας. Βοά το σύμπαν για την ...ουσία και τη σημασία σας!