30 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΑΝΘΗ | Για την πανεκπαιδευτική πορεία της Τρίτης 29/9


Θετικό πρόσημο είχε η συγκέντρωση και η πορεία του Διδασκαλικού Συλλόγου στις 29/9 με περίπου 170 άτομα. Το κάλεσμα του Διδασκαλικού Συλλόγου στηρίχθηκε από την ΕΛΜΕ, τους ΣΦΞ, ΣΟΦΞ, τις Αγωνιστικές Κινήσεις με την Μαθητική Αντίσταση σε κοινό πανό, το Αυτόνομο Σχήμα και το ΣΕΚ.

Αναντίστοιχη, όμως, των περιστάσεων και των αναγκών της περιόδου ήταν η συμμετοχή των φοιτητών και των μαθητών, αν και η πάλη που διεξάγεται πρέπει να είναι κοινή ενάντια στα νέα μέτρα Κεραμέως που θέλουν να δημιουργήσουν ακόμα πιο ταξική εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς, αλλά και για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου της πανδημίας. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχίσουν, για να εξασφαλίσουν λιγότερα άτομα στα τμήματα, δωρεάν μέτρα υγειονομικής προστασίας, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών κ.α. Η συνέχιση πρέπει να δοθεί μέσω συνελεύσεων, συζητώντας στους συλλόγους και στα σωματεία, μαζικοποιώντας τον αγώνα. Αν και έκλεισε στην Ξάνθη ένας πρώτος κύκλος καταλήψεων στα σχολεία την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές έχουν μπροστά τους πολλές προκλήσεις και πρέπει να τις απαντήσουν, μαζί με δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές και γονείς. 

Η Μαθητική Αντίσταση πραγματοποίησε παρεμβάσεις στα σχολεία με κάλεσμα για την συγκέντρωση και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε μια κατεύθυνση συγκρότησης μαθητικού κινήματος που θα βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: