30 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


Ο δίκαιος αγώνας τους αφορά στα δικαιώματα ολόκληρου του λαού!


Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, και αφού η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με τους χειρότερους δυνατούς όρους, αποφασισμένη να μην πάρει το παραμικρό ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους μέσα στα σχολεία απέναντι στην πανδημία, οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους του αγώνα!

Με καταλήψεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες διεκδικούν από την κυβέρνηση ολιγάριθμα τμήματα ώστε να μη συνωστίζονται μέσα σε αίθουσες κλουβιά, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, δωρεάν μέσα υγειονομικής προστασίας για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους , δωρεάν τεστ COVID-19 για όλους. Παράλληλα παλεύουν για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως (τράπεζα θεμάτων, βάση του 10) ο οποίος εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και πλήττει το δικαίωμα των παιδιών από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Αρχικά προσπάθησε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους βάζοντας τα παπαγαλάκια της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να λένε ότι οι καταλήψεις γίνονται «κατά της μάσκας». Στη συνέχεια η Αστυνομία έκανε προσαγωγές μαθητών γυμνασίου, κάποιοι Διευθυντές σχολείων επιχείρησαν να σταματήσουν τον αγώνα των μαθητών με απειλές και καταστολή, ενώ κάποιοι λίγοι γονείς με καθαρό τραμπούκικο τρόπο έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν και να τραυματίσουν μαθητές!

Αυτά που είδαμε αποτελούν μια πρόβα. Όσο οι μαθητές θα επιμένουν τόσο η κρατική και η παρακρατική βία θα εντείνεται. Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες χτυπήθηκαν διαδηλώσεις αριστερών οργανώσεων που βγήκαν στο δρόμο ενάντια στην επίσκεψη του χασάπη Πομπέο και για αλληλεγγύη σε Τούρκους αγωνιστές που δολοφονούνται από το καθεστώς Ερντογάν. Τελικός στόχος όμως είναι ο εχθρός λαός και η νεολαία που παλεύει.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ!

Βρίσκονται και αυτοί μαζί με τη νεολαία και το λαό σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης περικύκλωσης. Η εξέλιξη της πανδημίας προχωρά ευθέως ανάλογα με την εγκατάλειψη του λαού από την κυβέρνηση και το κράτος απειλώντας άμεσα και μαζικά την υγεία και τη ζωή του. Η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε στήριξη των δομών υγείας ενώ η δυνατότητα του λαού στην περίθαλψη συρρικνώνεται δραματικά. Τα βασικά δικαιώματα στη δουλειά, τις σπουδές, τις ελευθερίες, την οργάνωση και την πάλη πλήττονται βάναυσα κάτω από την υποχώρηση του κινήματος, ενώ οι κίνδυνοι από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των δυνάμεων του πλανήτη και τους τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων απειλούν να σύρουν τους λαούς της περιοχής μας στον όλεθρο του πολέμου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Συλλογικά και οργανωμένα να υπερασπιστούμε τους μαθητές στον αγώνα που δίνουν ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥΣ να παλέψουμε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας το δικαίωμα σε περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά, ζωή! Να στηρίξουμε τη νεολαία, να ενισχύσουμε τη φωνή της και την αμφισβήτηση της απέναντι στην επίθεση του συστήματος, ενάντια στη μεθοδευμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης με στόχο της υποταγή της στο μαύρο μέλλον που της έχουν ετοιμάσει.

Διεκδικούμε:

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘ

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

· ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

· ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: