27 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ) | ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Κάθε άρθρο του νομοσχεδίου «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από 18/3/2021 έως 1/4/2021, είναι βαθιά αντιδραστικό και αναχρονιστικό. Είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα πίσω, στον μεσαίωνα. Εκεί που σπρώχνει η επίθεση του συστήματος όλο τον λαό.

Ο νόμος θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, γιατί προφανώς δεν αφορά στα διαζύγια από δω και πέρα αλλά όλα τα διαζύγια που δεν έχουν αμετάκλητη δικαστική απόφαση!

Την υποχρεωτική συνεπιμέλεια την προωθούν τα τελευταία χρόνια κύκλοι της αστικής τάξης και των ανώτερων μεσοστρωμάτων, δημιουργώντας αντιθέσεις ακόμα και στο πλαίσιό τους. Θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του πλούτου τους και να μην επηρεάζεται ο σχεδιασμός τους από έναν ατυχή γάμο. Ελέγχοντας τα παιδιά τους, που τα θεωρούν ιδιοκτησία τους, ελέγχουν την γραμμή κληρονομιάς, διασφαλίζουν την περιουσία τους.

Στην «υποχρεωτική συνεπιμέλεια» νικάει ο πιο δυνατός, δηλαδή, ο έχων το χρήμα. Μπαίνουν οι βάσεις για κατάργηση της διατροφής σε μια επόμενη φάση.

Θεσμοθετώντας την «υποχρεωτική συνεπιμέλεια» των παιδιών-«ίσος χρόνος, εναλλασσόμενη κατοικία», τα διαμελίζει για… να τα μοιράσει εξίσου! Ενδιαφέρεται για τα παιδιά για να τα υποτάξει γι’ αυτό γράφει πως χρειάζονται σωφρονισμό! «Η λήψη σωφρονιστικών μέτρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αυτά είναι παιδαγωγικώς αναγκαία και δεν θίγουν την αξιοπρέπεια του τέκνου», λέει χαρακτηριστικά ο νόμος.

Ο νόμος είναι απόλυτος. Ακόμα και σε περίπτωση κακοποίησης κάθε είδους, για να αποκλειστεί από την επιμέλεια εκείνος που κακοποιεί, θα πρέπει να υπάρχει «η ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ καταδίκη του γονέα για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής». Φέρνει σε τραγική θέση την εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα που δεν αντέχει οικονομικά μια δικαστική διαμάχη για να προστατεύσει το παιδί της. Είναι παγιδευμένη από παντού. Κάθε στιγμή μπορεί να αλλάξει η ζωή της. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου που γεννήθηκε και παραμένει χωρίς γάμο των γονέων του ανήκει στη μητέρα του. Όταν το τέκνο αναγνωρίζεται εκούσια ή δικαστικά με αγωγή που άσκησε ο πατέρας, αποκτά γονική μέριμνα και ο πατέρας, την οποία ασκεί από κοινού με τη μητέρα.» Με τον συγκεκριμένο νόμο εξαφανίζονται τα δικαιώματα της γυναίκας στο διαζύγιο και συνακόλουθα χειροτερεύει τη θέση της μέσα στην οικογένεια.

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι «να τεθούν ενδεικτικώς αναφερόμενα κριτήρια κακής άσκησης της γονικής μέριμνας δυνάμει των οποίων θα αξιολογείται ο τρόπος ασκήσεως των καθηκόντων που επιβάλλει το λειτούργημά τους ως από κοινού ασκούντων τη γονική μέριμνα». Αν τον συνδυάσουμε με δηλώσεις, ότι σε περίπτωση σύλληψης ανηλίκου θα ελέγχεται η οικογένεια για ζητήματα επιμέλειας των παιδιών, καταλαβαίνουμε πως ο νόμος έχει πιο βαθιές επιδιώξεις.

Το σύστημα δεν αρκείται στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Θέλει απόλυτη υποταγή. Δεν του αρκούν οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων. Παρεμβαίνει παντού για να ελέγξει τις ζωές μας. Ο νόμος δεν τσακίζει μόνο τη γυναίκα του μόχθου, που είναι το πρώτο του θύμα. Όλος ο λαός είναι εχθρός.

Το τερατούργημα δεν πρέπει να περάσει.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: