17 Απριλίου 2021

ΑΘΗΝΑ | Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 Εκατοντάδες πήραν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία που ακολούθησε για να καταγγείλουν στον λαό τους ιμπεριαλιστές που ξαναζεσταίνουν τις πολεμικές μηχανές τους, τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριό τους, την κούρσα των εξοπλισμών και τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και τη στράτευση στα 18. Οργανώσεις και αγωνιστές πήραν τον λόγο για να χαιρετήσουν και να αναπτύξουν τις πολιτικές τους απόψεις.

Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η αστυνομία προσήγαγε μέλη της ΟΡΜΑ που πήγαιναν σ’ αυτή, για τρομοκράτηση. Αφέθηκαν τελικά γρήγορα ελεύθεροι. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει. Η αστυνομοκρατία είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και του συστήματος. Οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων δεν μπήκαν στιγμή στο περιθώριο. Έτσι, στη συγκέντρωση η αστυνομική ομάδα εποπτείας διαδηλώσεων με τα γαλάζια μπουφάν έλαβε θέση από νωρίς, μαζί με άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Οι δύο Αύρες βρισκόταν σε απόσταση μεν αλλά ήταν ορατές δε και απειλούσαν με την παρουσία τους τους διαδηλωτές.
Το ΚΚΕ(μ-λ), η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Κόκκινο Νήμα, το ΕΕΚ, η ΚΑΡ, η Ταξική Αντεπίθεση, ο πολιτικός χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», η  ΚΕΔ, η ΟΡΜΑ, ο Αγώνας στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν και άλλες οργανώσεις έδωσαν το παρόν, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν το κοινό πανό «Σωματείων-Συλλογικοτήτων-Οργανώσεων» που είχε συμφωνηθεί. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε μαζικά με δυναμικό μπλοκ και με δύο πανό. Το δεύτερο πανό συνυπογράφονταν με το TKP/ML, τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα για αλληλεγγύη και φιλία που μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν ανάμεσα στον ελληνικό και τον τούρκικο λαό.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε μέχρι τη Βουλή κι επέστρεψε στα Προπύλαια. Το ΚΚΕ(μ-λ) ανακοίνωσε δημόσια την άποψη του, ότι η πορεία θα έπρεπε να πάει ως την αμερικάνικη πρεσβεία αλλά δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στις οργανώσεις. Τις υπαρκτές αντιθέσεις ανάμεσα στις δύο αντιδραστικές και εξαρτημένες αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας τις υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές. Από αυτόν τον ανταγωνισμό οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Ο μεγάλος κίνδυνος για την ανθρωπότητα προέρχεται από τη σύγκρουση ανάμεσα στους δυο μεγάλους ιμπεριαλισμούς, ΗΠΑ και Ρωσίας, που έρχονται επικίνδυνα «κοντά» στην Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Η κυβέρνηση έχει παραδώσει στους Αμερικανονατοϊκούς γη και αέρα για τις επιδρομές τους και μπλέκει τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Υπάρχει ανάγκη για ισχυρό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να μην εμπλακεί η χώρας μας στα πολεμικά παιχνίδια, για να μη θυσιαστεί η νεολαία, για να αποτρέψει τον πόλεμο. Η σημερινή κινητοποίηση πρέπει να είναι μόνο η αρχή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: