17 Απριλίου 2021

17/4 | Η ημέρα αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής δράσης να αποτελέσει εφαλτήριο της λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υποτακτικούς

Για την επιτυχία της σημερινής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής ημέρας δράσης κινήθηκαν με θέρμη οι οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) σε όλη τη χώρα. Έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις σε ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΑΜΟ, ΒΟΛΟ, ΞΑΝΘΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ενώ στα ΤΡΙΚΑΛΑ το κάλεσμα είναι για την Κυριακή 18 Απρίλη.

Η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, καθώς συμπίπτει με την έναρξη ενός νέου γύρου κλιμάκωσης της έντασης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας, με επίκεντρο το μέχρι πρότινος «παγωμένο» πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία. Πλέον βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των ΜΜΕ οι πολεμικές ιαχές των αμερικάνικων και ρωσικών ιμπεριαλιστικών επιτελείων, είτε καμουφλαρισμένες με τον διπλωματικό μανδύα είτε ως ευθείες απειλές. Ταυτόχρονα, εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής Ουκρανίας-Ρωσίας παίρνουν θέση μάχης δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών, με τα άρματα μάχης και τα οπλικά συστήματα να κατακλύζουν τη περιοχή, ενώ στη Βαλτική και τη Μαύρη θάλασσα συγκεντρώνονται οι ιμπεριαλιστικοί στόλοι.

Ένας νέος γύρος, λοιπόν, πολεμικής αναμέτρησης πυροδοτήθηκε εκ νέου στο έδαφος της Ουκρανίας, με τις δυο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη, ΗΠΑ-Ρωσία, σε άμεση και ευθεία αντιπαράθεση. Το φυτίλι που άναψε στην Ουκρανία πυρακτώνει την ευρύτερη περιοχή μέσα από την οποία διέρχεται. Πόσο μάλλον όταν κατά μήκος του υπάρχουν ανοιχτές εστίες σύγκρουσης και αντιπαράθεσης, όπως η Σερβία στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκάνιων, η περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, αλλά και η πολύπαθη Μέση Ανατολή, που αποτελεί μια ανοιχτή πληγή που συνεχώς αιμορραγεί. Χώρες και λαοί αλέθονται και συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, των σφαιρών και ζωνών επιρροής, αλλά και τον γεωπολιτικό έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και των αγορών.

Μέσα σε αυτό το αντιδραστικό, γεμάτο κινδύνους και ζόφο για τους λαούς, πλαίσιο που διαμορφώνει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στην ευρύτερη περιοχή, κρίνεται επιτακτική και ζωτικής σημασίας ανάγκη η οικοδόμηση μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε κάθε χώρα, με προοπτική τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και πάλης των λαών. Μόνο οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις αστικές τάξεις των χωρών τους, μέσα από τη δική τους αυτοδύναμη συγκρότηση και ανοίγοντας το δικό τους δρόμο, μπορούν να βάλουν φρένο στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, να σταματήσουν το σφαγιασμό και το αιματοκύλισμα, να ανατρέψουν τη φιλοπόλεμη ιμπεριαλιστική πολιτική επιβάλλοντας την ειρήνη.

Η υποχώρηση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, με ευθύνη κατά βάση των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και το κίνημα, αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη. Αφήνει το λαό πολιτικά και ιδεολογικά ανοχύρωτο, έρμαιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της αστικής προπαγάνδας, ευάλωτο στον εθνικισμό της αστικής ιδεολογίας και των φασιστικών κηρυγμάτων.

Για το ΚΚΕ(μ-λ), η ενίσχυση της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο πλαίσιο της λαϊκής-εργατικής πάλης αποτελεί, εκτός από μόνιμο και σταθερό, αναβαθμισμένο καθήκον, που θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης του λαού και της εργατικής τάξης για το ψωμί και τη δουλειά, για την υγειά και την περίθαλψη, για την εκπαίδευση και τις σπουδές, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθέριες. Το διπλό αυτό καθήκον καλείται να πάρει ο λαός στα χέρια του, ώστε μέσα από την πάλη του να κατακτήσει το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να είναι αφέντης στον τόπο του.

Στις 17 Απρίλη διαδηλώνουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Ενάντια στους δυνάστες των λαών, στο μαύρο παρόν και το δυσοίωνο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Βροντοφωνάζουμε ότι οι λαοί δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια τους. Δεν θα θυσιαστούν χύνοντας ποτάμια αίματος για να χαραχτούν τα νέα σύνορα των γεωπολιτικών σχεδιασμών τους.

Στις 17 Απρίλη διαδηλώνουμε ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας, ενάντια στους υποτακτικούς και τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού, το ντόπιο κεφάλαιο και την πολιτική του διαχείριση, που έχουν εντάξει τη χώρα πλήρως στους πολεμικούς αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για την απώθηση του ρωσικού ιμπεριαλισμού από την ευρύτερη περιοχή και την περικύκλωση της Ρωσίας. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εξάρτημα της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής, σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Αδίστακτοι και τυχοδιώκτες, προετοιμάζουν το λαό και τη νεολαία να «ξαναχύσουμε το αίμα μας αν χρειαστεί» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αναπροσαρμόζουν τη χώρα και τους κρατικούς μηχανισμούς σύμφωνα με τις επιταγές των ΗΠΑ, ενώ ως πλασιέ των ΗΠΑ σέρνουν τη χώρα στους αντιδραστικούς άξονες στη Ν.Α. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Δεκάδες δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, την ίδια στιγμή που απέναντι στο λαό εξαπολύουν τη βάρβαρη ταξική τους επίθεση. Υποχρεωτική στράτευση στα 18 και αύξηση της στρατιωτικής θητείας για τη νεολαία, ώστε να αποτελέσει την αναλώσιμη ύλη. Βροντοφωνάζουμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Στις 17 Απρίλη διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Υψώνουμε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, της φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών ενάντια στις δυο αντιδραστικές εξαρτημένες αστικές τάξεις, που χύνουν στους δυο λαούς το δηλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού, του φασισμού. Βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα σκοτωθούν οι δυο λαοί «για τ’ αφέντη το φαΐ», καμία αλλαγή των συνόρων, όχι στο ιμπεριαλιστικό άδικο των ΑΟΖ, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

Στις 17 Απρίλη διαδηλώνουμε πανελλαδικά, μαζικά και μαχητικά, βάζοντας παρακαταθήκες για την επόμενη μέρα, με προοπτική την οικοδόμηση ενός μαζικού και ρωμαλέου αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. 

Κείμενο που το πήραμε από την Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί από σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: