10 Μαΐου 2021

Η καταισχύνη της ένοχης σιωπής!


Από τις 30 Απριλίου έχει να ασχοληθεί το τουίτερ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με την συγκεκριμένη περιοχή. Τότε οι σκέψεις του επικεφαλής ΥΠΕΞ Δένδια και της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν με τον Ισραηλινό λαό που θρηνούσε για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν. Εκείνη την ημέρα εκφράζονταν - και σωστά- θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

Σε πλήρη αντίθεση: 

Τις οιμωγές των τραυματισμένων Παλαιστινίων τις επόμενες ημέρες και το κλάμα των Παλαιστίνιων μανάδων που κάθε τόσο θρηνούν άγουρα παιδιά που πέφτουν από τις σφαίρες των κατακτητών δεν τις ακούνε εδώ και καιρό. Τις εικόνες με την βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι προσκυνητές Παλαιστίνιοι στους ναούς και τις γειτονιές της Ιερουσαλήμ τις ιερές μέρες του Ραμαζιανού και τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις από τα σπίτια τους δεν τις βλέπουν. Και ξέρουμε γιατί! 

Αλλά ακόμα και τις υποκριτικές ανακοινώσεις του ΟΗΕ και των δυτικών συμμαχικών τους κυβερνήσεων δεν τις διαβάζουν; Τόσο έχουν ταυτιστεί πλήρως με τους εγκληματίες που εξοντώνουν έναν λαό; Και θέλουν στα σοβαρά να πιστέψουν οι λαοί πως με αυτόν τον τρόπο πως οικοδομούν συμμαχίες υπέρ της ειρήνης;

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: