29 Ιουλίου 2021

ΑΘΗΝΑ | Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (χθες 28/7)


Με μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα  ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπ.Παιδείας, που ψηφιζόταν εχτές στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο καλέστηκε από ΟΛΜΕ,ΔΟΕ και εκπαιδευτικά σωματεία είχε ωστόσο φανερά, όπως και το προηγούμενο πανεκπαιδευτικό, τον χαρακτήρα του "να βγούμε από την υποχρέωση". Συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές και γονείς, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. Το ΠΑΜΕ γύρω στις 6.45 μάζεψε τα πανό τουκαι αποχώρησε, ενώ μερικές αριστερές συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα Προπύλαια.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Μαθητική Αντίσταση, παρέμβηκαν με πανό στο συλλαλητήριο του οποίου η μαζικότητα αλλά και ο παλμός ήταν πολύ κάτω από τις απαιτήσεις βέβαια.

Χαρακτηριστικό της ασταμάτητης επίθεσης που "δεν κάνει διακοπές" είναι ότι η κυβέρνηση ψήφισε άλλο ένα ν/σ μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά και από την άλλη δείχνει το που βρίσκεται το κίνημα εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών. Σε μεγάλη αποδιοργάνωση, που οριακά μπορεί να δώσει απάντηση με όρους συγκέντρωσης απέναντι σε πολύ ταξικές διατάξεις για σχολεία-μαθητές-γονείς, και άνοιγμα της συζήτησης για απολύσεις και ασφυκτική εργασιακή καθημερινότητα για εκπαιδευτικούς.

Όλο το πακέτο νόμων που έχουν ψηφιστεί σωρεύουν μεγάλο βάρος στις πλάτες εργαζομένων-νεολαίων και όλο το επόμενο διάστημα απαιτούνται αγώνες που θα ξεπεράσουν όλη την μοιρολατρία που κυριαρχεί κι ενισχύεται από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: