28 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!

Χρόνια τώρα οι κάθε λογής “υπεύθυνοι” και δημοτικοί διαχειριστές ταΐζουν τους Περδικιώτες με ανέξοδες υποσχέσεις και τους καλούν να κάνουν υπομονή! Το σήριαλ παίζεται και ξαναπαίζεται, αρμόδιοι και τοπικοί άρχοντες πάνε κι έρχονται, διαβεβαιώνουν πως κάνουν ό,τι μπορούν, ότι τάχα δρομολογούν λύσεις και η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Μια φταίει το ίδιο το νερό που βουλώνει τους σωλήνες, μια που δεν βρίσκουν τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μια που τα βρίσκουν αλλά μετά χάνουν τις προθεσμίες...Το μόνο που δεν είπανε ακόμα στους Περδικιώτες είναι ότι φταίει το κακό τους το ριζικό!

Ένα πράγμα δείχνει αυτό το γαϊτανάκι υποκρισίας και μπαλάκι ευθυνών πάνω στις πλάτες των ανθρώπων του χωριού: Πλήρη αδιαφορία για τους κατοίκους που καλούνται - ούτε λίγο ούτε πολύ- να μάθουν να ζουν χωρίς νερό, με στεγνές τις βρύσες των σπιτιών τους! Μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στον καύσωνα, μέσα στην πανδημία, το ίδιο τους κάνει!

Ξεροσταλιάζουν οι κάτοικοι, αλλά το νερό τρέχει επί μέρες στους δρόμους από τους τρύπιους σωλήνες! Για τους μεγαλοξενοδόχους βέβαια η παροχή του νερού γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς κανένα πρόβλημα, για το λαό με το σταγονόμετρο!

Το νερό, βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους, αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και πεδίο κερδοφορίας.

Η λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και οποιοδήποτε έργο για να γίνει εξαρτάται λένε από το ΕΣΠΑ , δηλαδή τα μνημόνια που υπογράψανε και τις επιτηρήσεις της ΕΕ. Έτσι προχωρά παραπέρα η ιδιωτικοποίηση και οι απολύσεις, το ξεπούλημα του νερού, το μπάσιμο εργολάβων, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Από την άλλη πλευρά, αυξήσεις στα τιμολόγια, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς!

Σ΄ αυτή την πολιτική καταδίκασε το σύστημα και οι κυβερνήσεις του το λαό και τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Οι συνέπειες είναι τραγικές στην καθημερινότητά και σε όλες τις πτυχές της ζωής των λαϊκών ανθρώπων.

Η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων, που αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς, είναι παραπάνω από δίκαιη!

Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις αυτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, διαιωνίζοντας και μεγαλώνοντας το πρόβλημα.

Μόνο η αυτοοργάνωση και οι συνεχείς κινητοποιήσεις τους μπορούν να αναγκάσουν και να επιβάλουν άμεσες λύσεις. Με λαϊκές συνελεύσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν αγώνες και να διεκδικήσουν την πρόσβασή τους στο νερό και την κάλυψη των αναγκών τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: