29 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Με κάρτα εισόδου και την παρουσία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία θα συνεργάζεται με τις Πρυτανικές αρχές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως θα ανοίξουν από τον Σεπτέμβρη οι σχολές. Φαίνεται πως είναι επιτακτική η ανάγκη του συστήματος να θωρακιστεί ενάντια στην οργή και τα πιθανά ξεσπάσματα φοιτητών και μαθητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. 

Γνωρίζει η κυβέρνηση με βάση και την φετινή της εμπειρία, όπου φοιτητές κατέβηκαν μαζικά στις διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο, αλλά και από τις πρώτες αντιδράσεις μαθητών λόγω των αποτελεσμάτων που είχε η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε), ότι η πολιτική των ταξικών φραγμών που θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση δε θα περάσει αναίμακτα.

Η δημιουργία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας και η καθιέρωση κάρτας εισόδου έχει μόνο ένα στόχο. Θέλουν να καταστείλουν όποια φωνή καλεί τον κόσμο να οργανωθεί στους συλλόγους του και να αντισταθεί στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας στις σπουδές. Θέλουν να διαμορφώσουν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, όπου μεγάλο μέρος των φοιτητών που θα πρέπει να δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σπουδές τους θα διαγράφονται, μεγάλο κομμάτι των μαθητών δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ε.Β.Ε. και της τράπεζας θεμάτων. Επιλέγουν μάλιστα να ανακοινώσουν πως θα εφαρμοστεί ο νόμος από την αρχή της χρονιάς προκειμένου οι πρωτοετείς φοιτητές να θεωρούν δεδομένο ότι θα σπουδάζουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Μάλιστα στις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη αναφέρεται ανοιχτά ότι θέλουνε λιγότερους φοιτητές στα Πανεπιστήμια. Πετάνε ευθέως το γάντι στη νεολαία και στις λαϊκές οικογένειες. Θα μας βρούνε μπροστά τους.

Μόνη διέξοδος για εμάς είναι η μαζικοποίηση των γενικών μας συνελεύσεων, και η συγκρότηση μαζικού φοιτητικού κινήματος, πλάι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με στόχο την ανατροπή των νόμων Κεραμέως στην εκπαίδευση.

  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη (ν. 4777)
  • Έξω η αστυνομία από τις σχολές - Όχι στα πειθαρχικά
  • Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς - Κάτω η Ε.Β.Ε., η τράπεζα θεμάτων, οι διαγραφές.
  • Κοινή πάλη φοιτητών-μαθητών-εκπαιδευτικών για το δικαίωμα όλων των παιδιών στις σπουδές


Δεν υπάρχουν σχόλια: