30 Ιουλίου 2021

ΑΘΗΝΑ | Παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ) σε νοσοκομεία


Σε μια σειρά παρεμβάσεων προχώρησε το ΚΚΕ(μ-λ) στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κλείσιμο νοσοκομείων, καθώς και τα αντεργατικά μέτρα με αφορμή τον εμβολιασμό, χρειάζονται απάντηση.

Αγία Όλγα: Παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στην πύλη του Νοσοκομείου Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27/7. Αιχμή της η αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια κλεισίματος Νοσοκομείων, η διεκδίκηση ΜΕΘ, πραγματικών μέτρων προστασίας, προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, μαζικών δωρεάν τεστ και εμβολιασμών. Η ανταπόκριση των εργαζόμενων και του κόσμου ήταν θετική.

ΓΝΑ Γεννηματάς: Για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το δεύτερο κύμα πανδημίας, οι εφημερίες ήταν εφιαλτικές στο νοσοκομείο. Τα προβλήματα παραμένουν ακόμα, όπως ανέδειξε η συζήτηση με τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στις 27/7.

Λαϊκό: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η παρέμβαση στο Λαϊκό την Πέμπτη 29/7. Στο άκουσμα περί κλεισίματος νοσοκομείων, εργαζόμενοι, συνοδοί και ασθενείς εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους για το μέτρο αυτό. Με τις εισαγωγές στο τμήμα COVID να αυξάνονται κατακόρυφα και πάλι, η ανάγκη για κινητοποιήσεις προβάλλει επιτακτικά.


Εν μέσω πανδημίας το δικαίωμα του λαού σε ίση, πλήρη, δωρεάν και καθολική περίθαλψη έχει μπει στο στόχαστρο. Οι αναφορές σε κλείσιμο νοσοκομείων αποτελούν πρόκληση, ενώ βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα, αποδεικνύοντας την αδιαφορία του συστήματος για τη ζωή του λαού.

Ταυτόχρονα, τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών απειλούνται ολοένα και περισσότερο. Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα αναγκαίο μέσο για την αντιμετώπιση του ιού. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση το μετατρέπει σε εργαλείο τρομοκράτησης, διακρίσεων και αντεργατικών μέτρων ( άδειες άνευ αποδοχών, μεταθέσεις, απολύσεις κλπ). Οι υγειονομικοί λειτουργούν ως αποδιοπομπαίο τράγο, για να ξεπλυθούν οι κυβερνητικές ευθύνες.


Μεγάλο ζητούμενο αποτελεί η συνένωση των υγειονομικών σε κοινό αγώνα, χωρίς αναμονές, μεμψιμοιρία και λογικές ανάθεσης. Ο αγώνας αυτός αποτελεί υπόθεση όχι μόνο των ίδιων, αλλά του λαού συνολικά. Να ξεπεράσουμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: