11 Ιουλίου 2021

OΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία (μάλιστα άμεσα θα βγουν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης) σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σε ορισμένες τάχα κατηγορίες εργαζομένων. Ξεκινήσανε με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, συνεχίσανε με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όσους δουλεύουν σε εστίαση και τουρισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε το πράσινο φως στον κάθε εργοδότη ν' απολύει όποιον δε θέλει να εμβολιαστεί, που σημαίνει ότι η υποχρεωτικότητα θα είναι για κάθε εργαζόμενο. Μόνο οι εργοδότες και πάλι θ' αποφασίζουν για τους εαυτούς τους αλλά και για μας.

Το κύριο επιχείρημα είναι η δημόσια υγεία και θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα ποιοι εμφανίζονται ότι προσπαθούν να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση λοιπόν που δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο για να περιορίσει την πανδημία, αφού ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να γεννήσει λεωφορεία και συρμούς μετρό (αλλά μπορούσε ν' αγοράσει χιλιάδες περιπολικά και μηχανές για την αστυνομία), που δεν μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές αλλά μόνο κάθε είδους αστυνομικούς, που ακόμα κι όσοι νοσηλεύονταν είτε σε κοινούς θαλάμους είτε σε ΜΕΘ κουράρονταν από μη εξειδικευμένους σε μεγάλο ποσοστό εργαζόμενους, που δεν έκανε προσλήψεις ούτε καν για τα εμβολιαστικά κέντρα, που όσοι άρρωστοι της λοιπής νοσηρότητας δεν είχαν χρήματα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα είδαν την υγεία τους να επιδεινώνεται δραματικά, που πέθαναν άδικα εξαιτίας ελλείψεων στο σύστημα περίθαλψης χιλιάδες άνθρωποι που... που... μακρύς ο κατάλογος, αυτή λοιπόν η κυβέρνηση καταφεύγει λέει στην υποχρεωτικότητα αφού δεν της αφήνουμε άλλα περιθώρια.

Οι εργοδότες επίσης, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν δώσανε ευρώ για μέτρα προστασίας του προσωπικού τους, όχι μόνο το εκβίαζαν να μη δηλώνει ούτε καν τα θετικά test, αλλά άφηναν ελεύθερα τον έναν να κολλάει τον άλλο και στο τέλος τους ζητούσανε και τα ρέστα. Αυτοί λοιπόν τώρα παρουσιάζονται σαν προστάτες της δημόσιας υγείας και απαιτούν από τους άλλους θέλουν δε θέλουν να εμβολιαστούν. Για τους εαυτούς τους δεν ξέρουμε τι αποφάσισαν... Άλλωστε αυτοί έχουν πρόσβαση και σε καλύτερη νοσηλεία αν αρρωστήσουν.

Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι υπέρ του εμβολιασμού.

Είναι όμως τελείως διαφορετικό πράγμα το εμβολιάζομαι επειδή το επιλέγω, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, και άλλο μου το επιβάλλουν και μάλιστα αυτοί που μου απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αν η δημόσια υγεία δεν ευνοεί τα κέρδη τους ή τα κέρδη όσων εκπροσωπούν, πάει περίπατο.

Η υγεία του λαού είναι δικαίωμα και σαν τέτοιο κατακτιέται με τους αγώνες του.

Ας παλέψουμε λοιπόν μαζικά κι οργανωμένα για ολιστική αντιμετώπιση της πανδημίας που σημαίνει:

- Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

- Άνοιγμα κλινών ΜΕΘ αλλά κι απλών κλινών.

- Μέτρα προστασίας. Νέους συρμούς μετρό και λεωφορεία.

- Μαζικά test. Σωστή ιχνηλάτηση.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ. ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Α.Λ. - νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: