13 Μαρτίου 2022

Ηράκλειο | Κάλεσμα σε συζήτηση για την αναγκαιότητα οργάνωσης αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης


Συνεχίζεται, 17 μέρες τώρα, η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσία δεν διστάζουν να αλέθουν στις μυλόπετρες του μεταξύ τους ανταγωνισμού λαούς και εθνότητες, να διαλύουν κράτη. Η χώρα μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοική βάση, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία (και όχι μόνο), δείχνοντας για μια ακόμη φορά την υποτέλεια και ξενοδουλεία της. Τα αιτήματα δεκαετιών της πάλης του Ελληνικού λαού, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, έξω απ' την ΕΕ, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύη - φιλία - ειρήνη των λαών, είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρα και αναγκαία. 

Θεωρούμε ότι στην Κρήτη, στα Χανιά με την βαρύνουσα σημασία που έχουν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, μπορεί και πρέπει να γίνει πανγκρήτια αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση (ήδη υπάρχει κάλεσμα και κινήσεις από συλλόγους).

Η οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), καλεί αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες και ανένταχτους αγωνιστές να βρεθούμε για να συζητήσουμε αυτή την αναγκαιότητα την Δευτέρα 14 Μάρτη στο στέκι Ζάλο στις 7μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: