13 Μαρτίου 2022

Ναι ρε κοπελιά! Μαζί σου ενάντια σε όλους τους εμπρηστές του πολέμου!

Ξεχύθηκαν στις δημοσιές οι φιλο-ΝΑΤΟϊκοί υπερασπιστές της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας»! Δεν τους προλαβαίνεις! Παντού! Στις τηλεοπτικές οθόνες, στο διαδίκτυο, στις «σοβαρές» εφημερίδες αλλά και στα λάιφ-στάιλ περιοδικά. Ο καθένας από το πόστο του. Εφ' ω ετάχθη, προβάλλεται σκανδαλωδώς και ενίοτε μισθοδοτείται παχυλώς και ποικιλοτρόπως.

Με την υψηλή καθοδήγηση του συστημικού φιλόσοφου της δεκάρας ο οποίος από τις στήλες της Καθημερινής τράβηξε στο χαρτί τις διαχωριστικές γραμμές της εποχής μας. «Ελευθερία, ηθική και αξιοπρέπεια οι αξίες της Δύσης, αδίστακτη, βουλιμική, αρπακτική ως ζώο και κολλημένη στην δύναμη και στο αυτοκρατορικό παρελθόν η Ανατολή». Με τις ευλογίες, τις προσταγές και ενίοτε απειλές της Πρεσβείας (Ξέρετε εσείς! … εκείνης της ευγενικής και λεπτεπίλεπτης στους τρόπους με τους οποίους παρεμβαίνει και όχι της άλλης … της χοντροκομμένης και αρκουδιάρικης). Και την συνηθισμένη προθυμία όλων εκείνων από την εγχώρια πολιτική, πνευματική (… λέμε τώρα) και οικονομική ελίτ, οι οποίοι διαλέγουν πάντα με διορατικότητα την σωστή πλευρά της ιστορίας! Δηλαδή σε απλά ελληνικά την πλευρά των παραδοσιακών αφεντικών αυτής της χώρας από γεννησιμιού της. Έτοιμοι πάντα να συνταχθούν και να στρατευτούν (όχι αυτοί και τα παιδιά τους βέβαια!) σε εκστρατείες που οργανώνουν τα αφεντικά τους όπου γης. Στην Μεσημβρινή Ρωσία, στην Μικρά Ασία, στην Κορέα, στον Περσικό, στο Αφγανιστάν και άμα ζητηθεί μέχρι και στην …δυτική Αφρική. Πάντα βεβαίως για την ελευθερία, την δημοκρατία και προπαντός στην σωστή πλευρά της ιστορίας!

Άνοιξαν τα σεντούκια και οι καταβόθρες του πιο χυδαίου αντικομουνισμού! Ένας αχταρμάς χοντροκομμένου αντι-ρωσισμού με ισχυρές δόσεις αντικομουνισμού. Όλα και όλοι στο μίξερ της καθεστωτικής προπαγάνδας που παίρνει ιδέες από την πιάτσα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Λένιν, Στάλιν, Πούτιν, Σοβιετική Ένωση, σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία, Μπολσεβίκοι και μεγαλορώσοι εθνικιστές, ναζί και κομμουνιστές. Ότι κάτσει!

Τι κι αν ο ένοικος του Κρεμλίνου επιτέθηκε, πρώτος αυτός, στον νέο πολεμικό γύρο, σε κάθε τι κομμουνιστικό. Τι αν και αυτός υποσχέθηκε την πλήρη από-κομουνιστικοποίηση, υπονοώντας μέχρι και επαναχάραξη των συνόρων εμπνεόμενος από το δράμα της Γιουγκοσλαβίας. Τι κι αν οι πρώτοι εμπρηστές του αντιδραστικού, αιματηρού και καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, οι Νατοϊκοί, συνεχίζουν να ρίχνουν «λάδι» στην φωτιά, εκ του ασφαλούς. Στέλνοντας όπλα και δολάρια και ενθάρρυνση. Τι και αν τα ρώσικα τανκς και τα πυροβόλα που οργώνουν το έδαφος της πολύπαθης Ουκρανίας, δεν εκπροσωπούν τους Ρώσους εργαζόμενους και τον ρώσικο λαό αλλά την νέα καπιταλιστική ολιγαρχία. Τι κι αν οι υποκριτές της Δύσης έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα, δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο. Λεπτομέρειες και σχολαστικότητα! Το ζήτημα είναι να γίνει η δουλειά ακόμη και με τα πιο χοντροκομμένα ψέματα. Να επικρατήσει ο αποπροσανατολισμός. Να εξαγνιστούν τα γεράκια του πολέμου στο όνομα της ρώσικης αντιδραστικής πολεμικής εισβολής. Συνειδητή επιδίωξη η πρόκληση σύγχυσης ιδιαίτερα στις νέες γενιές. Αλλά και η επιβολή ενός κλίματος απαγόρευσης και καθήλωσης για κάθε διαφορετική άποψη. Η οποία δεν συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και επικρίνει τους εμπρηστές του πολέμου και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

Σε αυτήν την εκστρατεία δήλωσαν παρών πολλοί συνήθεις καθεστωτικοί από όλες τις κατηγορίες. Μέχρι και ο ανεκδιήγητος Αρκάς! Ανάμεσα τους και αρκετοί ομότεχνοι (καλύτερα ομόσταυλοι) του ανεκδιήγητου Ουκρανού προέδρου. Ένας από αυτούς επιτέθηκε προχθές στην Μποφίλιου γιατί τόλμησε να συμμετάσχει σε μια αντιπολεμική συναυλία που οργανώνουν μαθητές και φοιτητές και τα μηνύματα της δεν είναι εγκεκριμένα από την Πρεσβεία και την …επιτροπή πολιτισμού του ΝΑΤΟ. Στην ανισσόροπη μάλιστα ομιλία του σε μια αντιπολεμική συγκέντρωση Ουκρανών κυρίως, ζήτησε να ηττηθεί η Σοβιετική Ένωση! Η επίθεση στην Μποφίλιου φυσικά δεν έγινε τυχαία. Έχει ευρύτερο και προφανή στόχο! Τον εκφοβισμό σε κάθε διαφορετική άποψη η οποία δεν συντάσσεται με την επίσημη υποτελή-Νατοϊκή πολιτική της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει την χώρα σε πολεμικό ορμητήριο.

Σε αυτούς τους τύπους λοιπόν που βγήκαν σεργιάνι για να εκφοβίσουν με «εναλλακτικό» τρόπο η απάντηση πρέπει να είναι η μαζικοποίηση του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές –εμπρηστές του πολέμου και τα τσιράκια τους. Παραδοσιακά και «εναλλακτικά» αλλά και σε όλη την Τατσοκαφετζοπουκαιλοιπή τσογλανοπαρέα της γυρολόγας νέο-φιλελεύθερης και αντι-λαϊκίστικης «διανόησης» που ζητά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης!

Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: