10 Ιουνίου 2022

ΕΞΩ Η Ο.Π.Π.Ι. ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την ανακοινωμένη πρόθεση εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) και την άγρια κρατική τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος της φοιτητικής νεολαίας. Η δημιουργία της ΟΠΠΙ και το ατέλειωτο σκηνικό βίας και τρομοκρατίας που εξελίσσεται εδώ και εβδομάδες στο ΑΠΘ στοχεύουν στην καρδιά του φοιτητικού κινήματος, στην ικανότητά του να οργανώνεται και να παλεύει. Ποδοπατούν το ιστορικά κατεκτημένο λαϊκό Άσυλο αγώνων. Πάνω στα ματωμένα κεφάλια των φοιτητών επιχειρεί να στηθεί ένα ακόμη πιο βάρβαρο ταξικό Πανεπιστήμιο που χτυπά το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, τη δουλειά και τις ελευθερίες.

Το μαύρο σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταστήσει την ΟΠΠΙ και την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια με κάμερες και τουρνικέ είναι το «απαραίτητο» συμπλήρωμα της πολιτικής της. Η οργή της νεολαίας που αποτυπώθηκε την περασμένη Άνοιξη στα συλλαλητήρια ενάντια στο Νόμο 4777 (ΟΠΠΙ, ΕΒΕ, διαγραφές) και η παρουσίαση του νέου Νόμου Πλαίσιο Κεραμέως που θέλει να διαλύσει τα πτυχία, να τσακίσει το φοιτητικό συνδικαλισμό και να βάλει λουκέτα στις σχολές, είναι οι λόγοι που το σύστημα και οι υπηρέτες του οχυρώνονται. Με τα ρόπαλα της αστυνομίας επιχειρούν να επιβάλλουν δια της βίας τα κυβερνητικά μέτρα στην εκπαίδευση. Φοβούνται το φοιτητικό κίνημα και την οργή μιας νεολαίας που της μαυρίζουν το μέλλον.

Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να περάσει! Πρέπει να βρει μπροστά της τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα των φοιτητών μέσα από τους συλλόγους, τις γενικές τους συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις τους. Και σε αυτή την υπόθεση ο λαός μας πρέπει να είναι με το μέρος των παιδιών του.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Π.Π.Ι ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (ν. 4777) ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


10/6/2022
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: