05 Ιουνίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΣΕΤΕ): Ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Συνταξιούχων ΕΤΕ συμμετέχει  στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΣΕΤΕ)

Το τριήμερο 6-7-8 Ιουνίου γίνονται -μετά από 5 χρόνια!- εκλογές στο ΣΣΕΤΕ, ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιουχικά σωματεία στη χώρα με πανελλαδική εμβέλεια. Πρόκειται για ένα χώρο που δέχτηκε σκληρή επίθεση την τελευταία πενταετία και όπου ξεδιπλώθηκαν αξιόλογοι αγώνες τη διετία 2018-2020. Δυστυχώς, παρότι οι αγωνιστικές δυνάμεις κατάφεραν μια πρωτοφανή νίκη, την καταψήφιση του συμβιβασμένου κυβερνητικού ΔΣ στην τελευταία –προ πανδημίας- Γ.Σ., εξαιτίας του μέτρου για  συνεχείς  παρατάσεις θητείας , το καταψηφισμένο ΔΣ κατάφερε να παραμείνει στην ηγεσία του συλλόγου για δυο χρόνια ακόμη! Ένα τσούρμο κυβερνητικοί, προσκυνημένοι και εξωνημένοι δεινόσαυροι συνέθεταν αυτή τη «συνδικαλιστική ηγεσία», με την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να συναγωνίζεται σε ενδοτισμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πρώτες δυνάμεις να λυμαίνονται για δεκαετίες το χώρο, με ολέθρια αποτελέσματα τόσο στο χώρο των εργαζόμενων, όσο και των συνταξιούχων.

Για πρώτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές συγκροτήθηκε και συμμετέχει σχήμα με πυρήνα δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ, αποτελούμενο από συνταξιούχους με μακρά ιστορία συνδικαλιστικής συμμετοχής και αγώνων ήδη από την εν ενεργεία εποχή. Με κεντρικό σύνθημα: «Γυρίζουμε σελίδα στο ΣΣΕΤΕ-για σύλλογο ικανό να υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας απέναντι στην επίθεση τράπεζας και κυβερνήσεων- Οι αγώνες στα χέρια των συνταξιούχων, κόντρα στην ανάθεση και την υποταγή», παλεύει για να σπάσει το πολύχρονο μονοπώλιο των συστημικών δυνάμεων στο χώρο και να αποτελέσει τη μαγιά για τις επόμενες γενιές των συνταξιούχων που ακολουθούν-και είναι πολλοί λόγω των συνεχών εθελούσιων την τελευταία πενταετία.

Συμμετέχουμε στο σχήμα και δίνουμε και αυτή τη μάχη σε ένα δύσκολο χώρο με σημαία την αξία των αγώνων, στοχεύοντας να  μπούμε σφήνα στην καταθλιπτική κυριαρχία των δυνάμεων που μας οδήγησαν εδώ, με προοπτική την αλλαγή της νοοτροπίας, των συσχετισμών και μελλοντικά της πορείας αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Το προεκλογικό μας σποτ εδώ:

https://agonistikipro.blogspot.com/2022/05/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: