02 Ιουνίου 2023

ΑΙΧΜΕΣ | Άρχισε η ασφάλεια, η σταθερότητα και η κανονικότητα

 

  Όχι μόνο μαρτυριάρης για το τί έρχεται αλλά και υπερασπιστής της σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των οικογενειών τους αποδεικνύεται ο Θ. Σκυλακάκης, πρώην αναπλ. υπουργός οικονομικών της ΝΔ. Ο λόγος για την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψής τους από 1/6/23, λόγω μη καταβολής ή ρύθμισης των εισφορών τους. Μάλιστα με κυνισμό υποστηρίζει την επονομαζόμενη ανταποδοτικότητα (όποιος πληρώνει, έχει!), ενώ προάγει τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Σιγά το ποσό: 724 ευρώ το χρόνο και θέλουν και περίθαλψη οι … τσαμπατζήδες! Λίγο έλειψε να τους αποκαλέσει και … στρατηγικούς κακοπληρωτές!

  Τα νέα χτυπήματα στη μεσαία τάξη ξεκίνησαν, εν μέσω της σικέ αντιπαράθεσης για το ποιο αστικό κόμμα θα τους (ξανα)κερδίσει εκλογικά. Την ώρα, μάλιστα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί άμεση “διεύρυνση της φορολογικής βάσης”, δηλαδή επέκταση της φοροληστείας σ’ αυτά ακριβώς τα στρώματα. Διπλό το χτύπημα, λοιπόν: και μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματός τους και εγκατάλειψη στη μοίρα τους την ώρα της ανάγκης. Ο σκυλοκαβγάς των αστικών κομμάτων έχει ένα και μόνο επίδικο: τη ψήφο τους! Πριν καν τελειώσουν οι εκλογές και αναδειχτεί κυβέρνηση, καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τί θα ακολουθήσει μετεκλογικά.

  Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν πληρώσει και πληρώνουν πανάκριβα, μεταξύ όλων των άλλων, και για την περίθαλψή τους. Αποτελεί θράσος και προβοκάτσια πρώτου μεγέθους να εγκαλούνται για το γεγονός ότι αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των πολλαπλών χαρατσιών που έχουν φορτωθεί. Με κίνδυνο για την ίδια την επιβίωσή τους στη κυριολεξία. Επιμένουμε: ΔΩΡΕΑΝ και ΠΛΗΡΗΣ ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, πρόληψη και αποκατάσταση για όλο το λαό! Όταν οι εκπρόσωποι του συστήματος μιλούν για ανταποδοτικότητα και κερδοφορία, εμείς να θέσουμε στη πρώτη γραμμή τις ανάγκες μας, παλεύοντας για την ικανοποίησή τους. Είναι απλά ζήτημα διαμετρικά αντίθετων ταξικών συμφερόντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: