ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

01 Ιουλίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Νέοι-νέες του ΚΚΕ(μ-λ): Κάλεσμα σε διαδήλωση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό, Δευτέρα 3/7

Η δολοφονία του 17χρονου μαθητή Ναέλ από την αστυνομία, έχει βάλει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φωτιά στα γαλλικά προάστια! Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία, εκατοντάδες χιλιάδες λαού, κυρίως μετανάστες, διαδηλώνουν, καταγγέλλοντας την κρατική δολοφονία. Ελάχιστο καιρό μετά τις τεράστιες απεργίες, ο γαλλικός λαός βγαίνει μαζικά ξανά στο προσκήνιο. Οι συλλήψεις είναι εκατοντάδες καθημερινά και στους δρόμους γίνονται σκληρές συγκρούσεις. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν τους ντόπιους απέναντι στους μετανάστες, ώστε να μην συναντηθούν τα <<προάστια>>με το εργατικό κίνημα.

Οι δολοφονίες δεν είναι ούτε μεμονωμένα περιστατικά, ούτε αποτέλεσμα της <<αστυνομικής αυθαιρεσίας>>. Είναι η συνειδητή κορύφωση της καταστολής από πλευράς συστήματος, που εκπαιδεύει και διαμορφώνει συνειδησιακά την αστυνομία για να δέρνει και να τρομοκρατεί και πού ταυτόχρονα την αθωώνει ή την ρίχνει στα μαλακά ακόμα και σε εν ψυχρώ δολοφονίες.

Τα ίδια συμβαίνουν και εδώ. Μόνο λίγοι μήνες πέρασαν από την εκτέλεση του 15χρονου Ρομά στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ η νεολαία δεν ξεχνά τις δολοφονίες των Καλτεζά, Γρηγοροπούλου, Σαμπάνη. 

Να μη συμβιβαστούμε με τη μαύρη προοπτική, με το σύστημα που δολοφονεί. Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο γαλλικό λαό!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση έξω από το γαλλικό προξενείο Δευτέρα 3/7 στις 19:00



Δεν υπάρχουν σχόλια: