ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

04 Ιουλίου 2023

Πάτρα | Συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε λαό και νεολαία της Γαλλίας

Μετά από πρωτοβουλία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Πάτρα και χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Γεωργίου. Αν και η ημέρα που επιλέχθηκε δεν ευνοούσε την μαζικοποίηση της κινητοποίησης, κατέφερε να μαζέψει κοντά στους 150 διαδηλωτές κυρίως νεολαίων.

Με πανό των ΦΣ Βιολογικού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παρέμβαση, ΟΚΔΕ, ΑΡΑΝ-Κ-Σχέδιο, Δυσήνιος Ίππος, Azadi και ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλθηκε η ευρωπαϊκή πολιτική που δολοφονεί και συνεχίζει ακάθεκτη να καταστέλλει στους δρόμους της Γαλλίας εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράσταση στον ξεσηκωμό λαού και νεολαίας στην Γαλλία.

Αν και η μαζικότητα της συγκέντρωσης δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση πορείας στο κέντρο της πόλης, η οργάνωση μας πρότεινε από κοινού με την ΟΚΔΕ να γίνει μια μικρή διαδρομή μέχρι το γαλλικό προξενείο που βρισκόταν λίγα μέτρα παρακάτω. Η πλειοψηφία όμως των δυνάμεων αρνήθηκε, πράγμα που το συνηθίζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το μπλοκ του α/α/α χώρου πρωτοβουλιακά ξεκίνησε μόνο του συναντώντας το μπλοκάρισμα ισχυρών δυνάμεων καταστολής στην πορεία του προς το γαλλικό προξενείο. 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: